Bästa tips inom betting

Om man pratar om betting så menas vadslagning om pengar på ett evenemang, ofta någon sporthändelse. Det mesta av bettingen sker kring stora mästerskap som fotbolls-VM eller på Super Bowl i USA. Det är när intresset stiger som bettingen ökar. När bettingen ökar så ökar också omsättningen och därmed kan man överlag säga att utdelningen av vinster ökar. För att lättare förstå sig på betting så kan man bryta ner det i sina delar. Här följer några generella tips kring betting.

Välj rätt bettingtipsProfessionella bettare

Att leva på betting är kanske inte så vanligt, men faktum är att det går. Det är dock få förunnat och många av de som lever på betting har jobbat sig upp. Man ska alltid se betting som en hobby och underhållning. Lyckas man dock med sin hobby och bygger upp en spelkassa som är rejäl, så kan man leva på bettingen. Så de flesta bettingproffsen har en gång i tiden haft betting som sin hobby. Lyckas man få in alla rätt på V75 så kan det ju ge miljoner i utdelning. Dock är det inte så vanligt att professionell bettare har dragit in miljonvinster på V75. Det är snarare så att många småvinster under längre tid har byggt upp deras spelkarriärer. Det blir helt enkelt ett heltidsjobb att göra research och hitta bra spelvärda objekt. På så sätt så minimerar man riskerna att förlora pengar på betting, och maximerar möjligheten att vinna.

Generella bettingtips

Ska man göra en lista så kan man göra det utan inbördes ordning. Alla fem punkter på denna lista är lika viktiga att tänka på. Det är inte en prioriteringsordning.

  1. Gör research. Satsa aldrig pengar på något som du inte har koll på. Man kan lyssna på experter och se vad de har för tips. Det bästa är att tänka efter själv och dra egna slutsatser. Då känns det också bäst att satsa sina pengar. Att slänga iväg pengar på vad någon annan sagt är inte lika roligt.
  2. Hitta spelvärda objekt. Man ska inte nöja sig med första bästa odds på den match som man vill spela på. Det finns ofta bättre odds på andra sajter. Det kan vara så att det första man hittade var det bästa, men leta alltid.
  3. Jämför spelsajter. Om man bara vill spela vinnarspel på fotbollsmatcher så kanske man inte behöver jämföra så många sajter. Man kan troligtvis nöja sig med en av de större sajterna för ett bra utbud. Vill man dock hitta lite “roligare” spel och högre odds så bör man jämföra sajterna.
  4. Spela på hemmalag. Något som har konstaterats inom betting på lagsporter är att hemmalaget vinner oftast. Ser man överlag så vinner ett topplag i fotboll över 65% av sina hemmamatcher. Om man tar bort när de möter andra topplag och derbyn, så vinner de över 85% av sina hemmamatcher. Oddsen är dock inte alltid så höga i dessa matcher. Men med bra research och jämförelse av sajter så kan man hitta bra spelvärde på dessa matcher.
  5. Satsa långsiktigt. Spela aldrig för mer än 5% av din totala spelkassa på ett individuellt bet. Man ska tänka långsiktigt och bygga upp spelkassan. I början kanske man satsar ett par tior, men i takt med att spelkassan ökar så ökar också storleken på bettingen. 5% av spelkassan kan vara 20 kronor, men också 500 kronor.

Bettingtips inom olika sporter

Det gäller att ha koll på vad man ska betta på. Ser man till en lagsport som fotboll så behöver dagsformen inte vara allt. Om det dessutom är ett derby så försvinner ofta all logik från matchen. Dessa matcher är så förknippade med känslor och press på spelare så de är svåra att bedöma. Ser man dock till golfbetting eller trav så är dagsformen allt. Om en spelare vunnit turneringen året innan så kan det dessutom vara en nackdel. Man kan se att många golfspelare har svårt att försvara sina titlar under flera år, pga dagsformen. Spelar man på tennis så ska man kolla vilket underlag som gäller. Vissa spelare är helt enkelt mycket bättre på grus än på gräs. Det kan skilja otroligt mycket på dessa spelares prestationer utefter vilket underlag det är. En del spelare som är grymma på att serva kan gå långt i Wimbledon, men åka ut direkt i Franska öppna. Ha koll på underlaget är det bästa tipset.

Livebetting en spännande nyhet

Att kalla livebetting för en nyhet kanske är att ta i, men det har inte funnits så länge. Denna form av betting ökar stadigt och den har gjort det möjligt att spela när matchen pågår. Tidigare var det så att när en match startat så var det spelstopp. Nu kan man sitta på läktaren och följa en match, dessutom så kan man betta under tiden. Kanske känner man att det ena laget pressar på rejält. Då ökar sannolikheten på att det pressande laget får en hörna. Detta är något som är mycket spelvärt inom livebetting. Dessutom så kan man “vinna tillbaka” pengar som bettats innan matchen. Ett exempel kan vara att man lagt ett vinnarspel innan matchen. Om sedan målvakten blir utvisad efter 5 minuter så kan man med livebetting lägga bet på att andra laget ska vinna. På så sätt så kan man minimera sina förluster. Det blir som en gardering av bets.