dota-2-official

Dota 2

Dota 2 är, likt League of Legends, en spin-off på spelet Warcraft III’s mod Defense of the Ancients och ligger i kategorin MOBA. Det första Dota räknas ofta som urfadern av MOBAs utifrån där alla andra MOBAS har växt fram. Spelet lanserades år 2011 med en publik beta-version som senare har blivit färdigställd. Utvecklarna av spelet är Valve och spelet går endast att spela genom deras egna plattform, Steam.

Dota 2 funktioner

Likt de flesta MOBAS är Dota 2 lätt att lära sig spela, men väldigt svårt att bli bra på, så vi går bara igenom grundläggande vad det går ut på. Det mest populära modet att tävla i är 5 mot 5, där så väljer varje lag 5 karaktärer var och ska sedan försöka att förstöra deras “Ancient” vilket är en byggnad längst in i motståndarlagets bas, före motståndarlaget förstör deras egna. Detta gör man genom att slå sig fram genom fientliga torn och baracker. I början av spelet är ens karaktärer väldigt svaga, men ju längre spelet går och ju fler objekt och monster man lyckas förgöra, eller ju fler motståndare du eliminerar så kommer du att öka i level och få mer pengar. För pengarna så köper man olika saker som förstärker din karaktär så att du lättare kan slå dig förbi fienden och vinna matchen.

Just nu finns det över 100 olika karaktärer i Dota 2. Dessa karaktärer har olika styrkor, svagheter och funktioner. En av spelets största styrkor är dess komplexitet och dess unika och intressanta karaktärer. Men detta är även en av spelets största svaghet. Det kan ta lång tid för nya spelare att lära sig och förstå spelet och dess många karaktärer, vilket gör att det tar lång tid innan spelare kan spela eller titta på en Dota 2 e-sportmatch och förstå vad som händer. Denna kunskap är vital för spelare, särskilt i början av matchen. För i början får en spelare i tagen i varje lag välja karaktär. Man vill då försöka välja en karaktär som är särskilt stark mot motståndarnas karaktärer. En Dota 2 match mellan proffs är väldigt volatil där ett minsta felsteg kan innebära ett stort steg mot förlust. Här kan du se några av de bästa klippen från professionella matcher från 2016.

Ursa

Karaktären Ursa bli farligare desto slag han får in på samma karaktär. Håll honom borta.

Dota 2 E-sports och betting

Dota 2 är just nu det populäraste spelet på Steam med ett genomsnitt av ca en halv miljon spelare varje dag. Med miljontals tittare från världen över sägs spelets turneringar vara bland de bästa i världen och visas över hela världen både online och på tv.

Dota 2 har blivit väldigt populärt inom betting eftersom att det är ett så tävlingsmässigt spel där matcherna kan bli riktigt intensiva. Spelet har även en del comeback funktioner som gör det lättare för ett förlorande lag att återhämta sig och snappa åt sig segern. Dota 2 har blivit känd för att ha lyckats köra igång dom 5 tävlingarna som har haft största prispotterna i världen med den högsta potten liggandes på $18,416,970 som var The International 2015, där laget Evil Genius tog hem ett förstapris till värdet av $6,630,109, inte helt dumt

Det är inte ovanligt att casinos med oddsbetting erbjuder odds på flera matcher och turneringar samtidigt. Här är några av de mest framstående bettingsidorna där man kan spela odds på Dota 2