Category Archives: Nyheter

esports

Spännande E-sport turneringar 2020

eSport turnering, Nyheter | September 19, 2019

Det finns mycket spännande att se fram emot i vinter när e-sportsäsongen är i full gång! Det är flera stora turneringar som kommer ett äga rum runt om i världen och du kan vara med via live streaming online och samtidigt betta på resultatet bekvämt hemma från din vrå.

Vintern 2020 kommer dessutom Sverige och huvudstaden Stockholm agera värd för en av världens största e-sportturneringar – International Dota 2 Championships – som du kan läsa mer om i den här artikeln.

E-sport är en kategori som gick från att inte räknas som en sport till att slå rekord i antal tittare varje år och nästan slå ut antalet fotobollstittare runt om i världen. Dessutom har numer nästan alla svenska bettingsajter e-sport i sportutbudet, vilket gör det möjligt för dig att lägga insatser på turneringar äver hela världen. För dig som är helt ny på e-sport kan vi tala om att sporten startade i Sydkorea under 1990-talet när en ekonomisk kris drabbade landet och folk blev arbetslösa samtidigt som internet fick en boom i landet. Många sydkoreraner började då att spela dataspel på internetcafén runt om i landet. Idag har sporten spridit seig över hela världen och Sverige är ett av de länder som är framstående inom sporten.

I vinter kommer världens största prispott inom e-sport att delas ut under det som kallas ESL Pro Tour. Detta är en ny turnering som kallas för världens största. Läs vidare för att lära dig mer om de olika turneringarna samt få tips kring hur du kan lägga dina bets på e-sport.

ESL One

ESL ONE

ESL One lockar många människor och biljetter till deras turneringar säljs bland annat via deras hemsida. Tävlingarna består av matcher mellan Dota 2 och Counterstrike’s toppspelare. Den senaste turneringen hölls 5:e till 7:e juli i Cologne, Tyskland där 16 lag tävlade om den sammanlagda prissumman på nästan 3 miljoner kronor. Lagen tävlade i Counterstrike. Två månader tidigare hölls den sista Dota 2 turneringen och där tävlade 12 lag om samma prissumma som i Cologne. Nästa turnering börjar i maj 2020 och redan idag är både spelare och åskådare engagerade i vad som komma skall. Det går att följa ESL One via Twitter och Facebook, Youtube samt deras hemsida naturligtvis för köp av biljetter samt övrig information.

Intel Extreme Masters

2006 startade ESL Intel Extreme Masters, som idag är den längsta Gaming-touren i världen. De har fram tills idag hållit i 69 olika evenemang och delat ut över 100 miljoner kronor i vinstpengar till vinnande lag. Intel Extreme Masters håller tävlingar för Counterstrike, Starcraft II och League of Legends.

Intel erbjuder samtidigt de allra bästa speldatorerna till förmånliga priser via hemsidans shop men det går även att vinna produkterna som alla har certifiering från IEM Certified Gaming System Program. Det går att köpa biljetter till deras turneringar via deras hemsida och nästkommande turnering kommer att hållas 9-10 november i Beijing, Kina.

ESL Pro Tour

ESL Pro Tour

ESL Pro Tour är en sammanslagning av ESL och Dreamhack och kommer att lanseras 2020. Det handlar om cirka 20 turneringar i Counterstrike med hela 50 miljoner kronor i vinstpengar. ESL Pro Tour kommer att delas in i två grupper:

Den övre gruppen – Masters

Den lägre gruppen – Challengers

De två stora finalerna kommer sedan att hållas i Tyskland och Polen (för Masters). Men under tourens gång kommer Challengers runt om i världen ha chansen att samla poäng för att kunna avancera till nästa nivå under nästkommande säsong.

International Dota 2 Championships

International Dota 2 Championships

Årligen hålls den internationella Dota 2 mästerskapen. Det spelets grundare och utvecklare Valve Corporation som står som värd för tävlingarna sedan starten 2011. För de som inte vet är Dota 2 ett strategispel med mycket action och med ett tema som påminner om Fantasy, och är en uppföljare till Warcraft III. Dota 2 är ett LAN spel som spelas via ett Steam-konto. Nästa års mästerskap kommer otroligt nog att hållas på Globen i Stockholm och mer information kring eventet kommer att släppas i början på året. Det vi vet redan idag är att prispengarna kommer att överstiga ofantliga 40 miljon dollar.

Betting tips

E-sports betting tips

När du bettar på e-sport är det viktigt att vara påläst, precis som inom all betting. Vissa lag kan ha formsvackor eller kan ha bytt ut medlemmar vilket sker ganska ofta. Det finns gott om sidor på nätet där du kan läsa på om vilka lagen är och hur deras form ser ut. Om du vill betta på e-sport finns det en del bra spelsajter att välja mellan. Vilka dessa är ser du här nedan:

  • SpeedyBet
  • Hajper
  • 888 Sport
  • Coolbet
  • Fastbet
  • Paf
  • Bethard
  • Betfair
  • Mr Green
  • Leo Vegas Sport

Till 888 sport

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

ESL one new york

ESL ONE New York 2019

Nyheter | September 16, 2019

E-sport är inte längre någon outsider inom sportvärlden. Trots att ingen av spelarna faktiskt rör sig fysiskt har det blivit en av de mest följda sporterna världen runt på bara några år! Det ploppar hela tiden upp nya tävlingar och turneringar och professionella e-sportare kan leva på sitt yrke och till och med även bli miljonärer . En av dessa tävlingar heter ESL ONE New York och är det största e-sport eventet på hela USA:s östkust.

Oftast spelar man i lag inom e-sporten och det är då man kan nå riktigt stora framgångar tillsammans med andra duktiga e-sportare. Under ESL möts de bästa lagen inom spelet Counter-Strike Global Offensive och mellan den 28-29 september 2019 går tävlingen av stapeln i New York och Brooklyn´s Barclays Center.

Vad är ESL ONE?

ESL ONE New York är alltså en tävling i e-sport som arrangeras varje år och där fans från hela världen åker till New York för att följa det här eventet och alla tävlingar. Detta är en turnering där 8 lag bestående av totalt cirka 40 av världens bästa Counter-Strike spelare tävlar om segern i Counter-Strike Global Offensive. Detta gör de framför en publik som består av tusentals människor som rest från sina hemländer för att komma och se lagen tävla samt socialisera med människor som har samma intresse som du själv – E-sport!

Under cirka 10 års tid har ESL ONE funnits och genererat mycket glädje och engagemang för den växande e-sporten som fått möjligheten att växa på grund av tävlingar som denna. Under dessa två dagar i Barclay Center i Brooklyn kommer det att krylla av experter, fans, insiders och även stora kända stjärnor som till exempel Ice-T.

ESL ONE New York är Nordamerikas största turnering för e-sport och har verkligen satt sitt namn på kartan de senaste decenniet. Prispotten ligger på 200 000 dollar vilket rör sig om cirka 2 miljoner kronor som laget delar på.

Betta på E-sport här!

Vilka är lagen som tävlar?

Lagen som tävlar i ESL ONE New York kommer från hela världen, bland annat Kanada, Brasilien och USA. De lag som ligger bäst till ryktas vara världsledande Team Liquid som kommer att spela på hemmaplan. Även Ence har haft en bra period under en längre tid och kan bli farliga enligt experterna. Andra lag att hålla utkik efter är bland annat Faze Clan, NRG, eUNITED och G2 Sports.

Kan jag betta på ESL?

Väldigt många svenskar bettingsajter online ger dig möjligheten att betta på e-sport, faktum är att de flesta sajterna faktiskt har sporten i sitt utbud idag. Men så såg det inte ut för bara några år sedan då e-sporten för det första inte sågs som en sport överhuvudtaget men det gick heller inte att hitta kategorin på vanliga spelsajter.

För att hitta vilka spelsajter som erbjuder sportsbetting kan du göra en sökning på nätet för att få fram olika samlingssidor med alla sajter som har en sportsbook. Sedan kan du besöka en sida du gillar och titta om de har e-sport i sitt utbud.  Om du är ny kund kan du dessutom ofta få en välkomstbonus vid registrering.

En del sajter erbjuder också live streaming eller live betting vilket gör det möjligt för dig att följa turneringen direkt via din dator eller telefon och lägga in bets under matchernas gång.

Eftersom e-sport är stort i Sverige och vi har många duktiga spelare och lag som är världskända kommer det självklart att vara många fans och spelare här ifrån som kommer att följa evenemanget både på plats men också via olika streamingtjänster och bettingsajter.

Varför inte samla ett gäng bekanta med samma intresse och streama turneringen live samtidigt som ni lägger in några bets här och var för spänningens skull.

5-tips på e-sport

5 tips för betting på esport

Nyheter | August 30, 2019

E-sport är något som blivit allt mer populärt den senaste tiden. Idag erbjuder många av de olika spelbolagen olika typer av e-sport spel så som Dota 2, LOL, CS med flera. I denna artikel kommer vi gå igenom olika tips och trix för  att bemästra E-sport betting på de svenska spelbolagen.

Gör efterforskning

När det kommer till betting så är det en sak som är viktigare än allt annat. Detta gäller betting generellt, så inte bara esport utan även vanlig sport. Det du måste se till att göra är att läsa på och göra efterforskning. Detta gör att du kan skapa dig en uppfattning om både de olika spelen och spelarna. Detta i kombination kommer att ge dig en stark grund för att veta om ett odds är bra eller dåligt, och på så sätt har du chans att vinna mer pengar.

Lär dig om spelet och dess regler

För att kunna göra bra efterforskning och för att kunna hänga med på vad som händer i matcherna så är det viktigt att du lär dig hur det fungerar. Både regler och olika saker som händer och kan hända, men även terminologin för att veta vad alla olika ord betyder så att du kan hänga med. Utan kunskap om hur det faktiskt fungerar är det svårt att bedöma vad som är bra och vad som är dåliga odds.

Öva på våra E-sport tips hos Unibet

Rikta in dig på några specifika e-sport spel

För att göra det enklare att läsa på, lära sig om spelet och dess spelare kan det vara en god ide att begränsa sig lite. Börja med en eller två spel som du börjar forska lite i, det kommer att göra det enklare att lära dig. När du sedan har lärt dig ett spel kan du börja på nästa, och sedan nästa tills du har lärt dig så många spel som du själv vill. Det kan även vara bra att rikta in sig på ett par spelare och lag för att sedan utöka, på samma sätt som med de olika spelen. Vilken ordning du gör det i kan du låtas avgöra av till exempel en aktuell turnering eller helt enkelt bara det som intresserar dig mest.

Leta efter de bästa oddsen

Många bettingsidor presenterar liknande odds, eller till och med samma odds. Detta beror på att de köper oddsen från professionella oddssättare. Oddsen är skapade i kombination av människor som tillsammans med analyserad data har satt ihop de odds som de tror är mest rimliga. De kollar bland annat på spelarna och deras tidigare resultat, precis som du själv borde göra innan du placerar odds.

Med det sagt så finns det faktiskt undantag. De största bettingsidorna har egna oddssättare som sätter sina egna odds. Det gör att det finns utrymme för lite större skillnader. Så det kan vara väl värt att kolla runt vad de olika sidorna erbjuder för odds. Om du har klart för dig vilket lag, eller vilken spelare, du vill betta på så kan du vinna betydligt mer pengar om du hittar bättre odds.

Går det att betta live på E-sport?

Ett tips som gör det både roligare, men också ger chans till att göra det mer lönsamt, är att betta live. Det betyder att du kollar på matchen eller turneringen när den spelas. Under tiden så kan du även betta på vad du tror kommer hända. Oddsen ändras hela tiden utifrån vad som händer under spelets gång vilket gör att har chans att lägga ett bet när det är fördelaktiga odds, och du kan på så sätt vinna mer pengar om det går hela vägen. Det gör även det hela mycket roligare eftersom att du hänger med på ett helt annat sätt när du både tittar och bettar samtidigt.

Några olika typer av odds på E-sport

Det finns några olika typer av odds när det kommer till esport. Bland annat live odds, som nämns ovan, där du bettar under spelets gång och oddsen förändras beroende på vad som händer och vad som inte händer i spelet. Sedan kan de även delas in i matchvinnare och turneringsvinnare. Inom esport så spelas det både separata matcher, och matcher som är med i en turnering. Precis som när det kommer till vanlig sport så kan du då betta på den specifika matchen som spelas just då och vilken spelare eller lag som kommer vinna matchen, men du kan även betta på hur du tror att det laget eller spelaren kommer göra ifrån sig i hela turneringen, och vem som kommer att vinna. Många tror att betting på esport är krångligare än vanlig sport, men det behöver det absolut inte vara! faktum är att det är väldigt likt. Den största skillnaden är själva sporten som utövas, men för dig som åskådare och som ska betta så är det ingen större skillnad. Testa själv för att se hur enkelt och roligt det är!