Alla erbjudanden pa siten ar ogiltiga och har slutat att galla.
esportåret 2020

E-sport året 2020

eSport industri, eSport turnering, Nyheter | December 20, 2019

E-sportsåret 2019 har slagit alla rekord och nu blickar vi framåt mot 2020. Ett nytt årtionde väntar och det kan bli ett år att minnas. Prispengarna är större än någonsin och det finns många evenemang att se fram emot under 2020. Vi har valt ut de fem turneringar som kommer ha större fokus på sig än några andra.

Placera odds på E-sport

Vårt favoritspelbolag för betting på E-sport är förstås Pixel.Bet. Hos de kan du lägga odds på diverse olika marknad för alla nedanstående turneringar! Klicka på bilden nedan eller länken här för att komma till deras hemsida!

Pixel.bet

Blizzcon 2020

I början av november varje år samlas tusentals E-sports-fanatiker i soliga Anaheim, Kalifornien, bara några stenkast från Disneyland i samma stad. Blizzcon har blivit en av de absoluta höjdpunkterna under E-sports-året. Framförallt på grund av den stora variationen spel och att det alltid kommer några stora nyheter som lanseras vid evenemanget.

Höjdpunkten är de intensiva turneringarna i Hearthstone Championship Tour som avgörs här och Overwatch World Cup. Den sistnämnda har tagit branschen med storm de senaste åren och är omåttligt populärt för tillfället. En sak många uppskattar är möjligheten att kunna delta utan att befinna sig på plats. Det finns nämligen chans att köpa virtuella biljetter och se allt utan att lämna komforten av hemmet.

Capcom Cup

Alla som älskar fighter-spel kommer garanterat bevaka Capcom Cup 2020 som går i Frankrikes huvudstad Paris. 2020 är det stora förändringar för Capcom jämfört med de två tidigare åren. Bland annat kommer det finnas ytterligare åtta platser att kvalificera sig för och en delad ledartavla kommer pågå med två säsongs-tävlingar som leder upp till själva huvudgalan i Paris. Det kommer således att pågå en Capcom Tour med start i mars som leder fram till Capcom Cup!

Capcom Cup har pågått sedan 2013 och är en årlig turnering för fighting spel. 2020 förväntas slå alla rekord och det ska bli extremt spännande att följa turneringen. Tävlingen brukar hållas i USA men nu ska den alltså arrangeras i Paris vilket gör att resan för dig blir betydligt kortare än tidigare.

Fortnite World Cup

2018 var första året som VM i Fortnite arrangerades. Turneringen använder sig av ‘Fortnite Battle Royales’ där upp till 100 spelare släpps ner på en ö utan några vapen eller ammunition med undantag en liten yxa. Väl på marken måste spelare använda deras yxa för att samla mat, vapen och material som behövs. Detta måste ske samtidigt som det gäller att inte bli attackerad av de andra spelarna.

Fortnite har växt något oerhört de senaste åren och i World Cup är det två olika events. En för singel spelare och en för tvåmannalag eller duos. Regerande mästare i Duo är 16-årige norrmannen Emil Bergquist Pederson (Nyhrox) tillsammans med hans partner David Wang (Aqua). Singeltiteln vanns av 16-årige Kyle Giersdorf som på nätet är känd under sitt alias Bugha. Alla tre vinnare är idag dollar-miljonärer vilket inte är fy skam som 16-åringar.

Utöver de två tävlingarna finns också Creative Winners och Pro-AM Winners.

Förutom tävlingarna väntar trevliga festligheter under evenemanget. 2019 arrangerades Fortnite i Flushing Meadows – Corona Park på Arthur Ashe Stadium. Arenan är bland annat värd för US Open i Tennis och tar in över 20,000 åskådare. Epic Games sålde slut alla biljetter 2019 och allt talar för att intresset är minst lika stort 2020. Arrangören streamar också alla matcher i sina kanaler online.

The International Dota 2

Globen i Stockholm står värd för 10-års jubileet av The International som brukar beskrivas som VM för Dota 2. Precis som vanligt kommer officiella tävlingar hållas innan genom så kallade Majors och Minors – de kvaltävlingar som avgör vilka som får delta.

18 lag blir antagna till turneringen och räkna med ett fullsatt Globen den 18-23 augusti. Vilka lag som kommer delta är fortfarande inte klart men som vanligt kommer det hållas kval i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Oceanen, Kina och Sydostasien. Alla vinnare från de 6 kvalen deltar i turneringen tillsammans med 12 inbjudna lag. Eftersom det dessutom är 10-års jubileum kan du räkna med en extra stor fest i vår kära huvudstad under dessa augustidagar.

League of Legends World Championship

Världens mest sedda E-sport event är League of Legends World Championship. 2020 bär resan av till den kinesiska provinsen Shanghai. Även här firas det 10 års jubileum och räkna med att eventet slår alla rekord. Spelet är enormt i Asien som också har flest tittare på E-sport. När Shanghai senast hostade evenemanget var 2017. Då var det ungefär 80 miljoner människor som såg eventet.

Att League of Legends World Championship är världens största evenemang för E-sport märks tydligt om vi kollar antalet tittare och platserna för eventet. Tidigare har tävlingen bland annat arrangerats i Madison Square Garden i New York, Seoul World Cup Stadium i Sydkorea och The Incheon Munhak Stadium i Beijing, Kina. Inga dåliga spelplatser för ett mästerskap.

investera i e-sport

Rätt tid att investera i E-sport

eSport industri, Nyheter | December 13, 2019

I dagens moderna samhälle finns det sporter som man för 50 år sedan aldrig trodde skulle räknas som en sport – E-sport är ett bra exempel på detta! Idag är detta en marknad som nästan gått om stora sporter som fotboll i antalet tittare som streamar matcherna och besökare på stora arenor där turneringar hålls. Sverige är heta och delvis ledande inom området och har genom åren visat upp många duktiga och framgångsrika talanger som reser världen runt för att tävla! Och inte räcker det med att vi svenskar är riktigt heta i E-sport världen- vi har även svenska spelbolag som sponsrar och investerar i E-sporten. Ett av dessa är Unibet.

Vad är E-sport?

E-sport är ett begrepp som används när du tävlar i dataspel mot andra spelare, antingen i lag eller som singel. Exempel på spel som används i turneringarna är Counterstrike och Dota. Detta fenomen startade i Sydkorea på 90-talet när landet drabbades av en ekonomisk kris som innebar att många sydkoreaner blev arbetslösa.

I samband med detta började också internet att växa i landet och bli allt mer utbrett vilket ledde till att massor med IT-caféer öppnade upp, och där satt man och spelade dataspel hela dagarna för att fördriva tiden. Efter hand växte industrin allt mer och spred sig till andra länder där Sverige och svenskarna var ganska snabba med att hoppa på tåget.

Dags att investera i en växande marknad

Värdet på marknaden för E-sport har dubblats många gånger om under de senaste åren och räknas som ett av de områden där det finns mest potential just nu som investerare. Detta gäller både privatpersoner och företag. Det här beror delvis på att många ser en potential att nå ut till en ny generation som har ett annat tankesätt och andra vanor, och som man kanske inte kunnat nå tidigare.

Det går snabbt inom E-sporten och det är ”där det händer” så att säga. Den nya generationen skapar möjligheter som inte fanns tidigare och bidrar till teknologins utveckling. Många företag ser det här som en perfekt väg in för att kunna marknadsföra sina produkter och tjänster till miljontals människor världen över, eftersom E-sporten har en sådan stor publik.

Exempel på stora bolag som marknadsför sig via E-sporten är till exempel Coca Cola, Unibet (Kindred), och Mastercard.

 

Aktier

Som privatperson kan du investera i aktier som riktar sig mot E-sport och det finns faktiskt flera bolag som blivit börsnoterade de senaste åren. Men då gäller det att ha lite koll på vad det är du faktiskt investerar i. Många bolag är väldigt nya och använder sig av nya metoder och tekniker som antingen kan bli succé eller en flopp. Du måste läsa på om alla företagen, vad de arbetar med just nu och vad målet är. Gå sedan på din magkänsla om vad som du tror kommer att slå i framtiden och gör din investering.

Varför har E-sport blivit så stort?

Människan gillar teknologi och att känna sig som om vi vore oövervinnliga på olika sätt. Digital teknik, internet, datorer, VR-glasögon, smartphones, surfplattor och så vidare skapar en helt ny värld för oss där vi kan styra och ställa till viss del.

I takt med att internet blev en fluga runt om i världen under 90-talet började också intresset för datorer och dataspel att öka. Det blev ett kul, spännande och nytt sätt för ungdomar att fördriva tiden när man hade tråkigt. Det skulle inte dröja länge innan E-sporten började få fäste i många delar av världen men kanske framför allt i Sverige och Sydkorea, men även Canada och USA.

Sverige är kallt och mörkt en stor del av året vilket gör att man gärna vill hålla sig inne. Om det då finns ett intresse för dataspel och teknologi i bakgrunden finns det mycket tid att spendera bakom en dator under vintermånaderna – tid för att bli en skicklig gamer som kan tjäna miljontals kronor på att spela dataspel för en publik.

esports awards 2019

Allt du behöver veta om Esports Awards 2019

Uncategorized | November 25, 2019
Den 16:e november 2019 var det dags för E-sports Awards 2019 som denna gång för första gången genomfördes i USA. Det blev Esports Stadium Arlington i Texas som stod som värd för arrangemanget och här fick många motta sina priser i olika kategorier.  Vi gör en sammanfattning av kvällen, publiken och de stora händelserna.

Vad leder fram till utmärkelserna inom Esports Awards

Innan vi går in på själva vinsterna är det en bra ide att titta lite på hur processen ser ut för att ta fram vinnarna. Det är ett digert arbete som ligger bakom. Själva processen består av fem olika steg:
 • Nomineringen öppnar – vem som helst kan nominera någon i kategorierna community, industri och pro awards
 • Finalisterna presenteras – de som varit på topp under en 12 månaders period mellan oktober – oktober
 • Publik röstning – alla röstar på finalisterna
 • Panel röstning – när alla publika röster räknats utser en panel av domare de slutgiltiga finalisterna
 • The Awards – priserna delas ut
Totalt röstade flera miljoner personer på sina idoler. En stor publik anslöt också till sjäva awards utdelningen genom plattformar som Twitch och Mixer.

Kategorier och vinnare i Esports Awards

För att särskilja priserna har man tre olika huvudkategorier, esports community, priser till esport industrin och även professionella priser. Inom varje kategori finns det mellan 8 och 9 olika priser och totalt delades det ut 27 olika priser under kvällen.
Här är de olika kategorierna (engelsk text)

Community

 • Streamer of the year – Dr Disrespect
 • Cosplayer of the year – LittleJem
 • Esports photographer of the year – Stephanie Lindgren
 • Esports videographer of the year – Logan Dodson
 • Esports play of the year – S3xycake
 • Esports breakthrough game of the year – Apex Legends
 • Esports personality of the – Matthew “Nadeshot” Haag.
 • Esports personality of the year (coach) – Danny “zonic” Sørensen
 • Esports content creator of the year – Craig “Mini Ladd” Thompson

Industri

 • Esports journalist of the year – Richard Lewis
 • Esports coverage website of the year – Dexerto
 • Esports hardware provider of the year – Intel
 • Esports commercial partner of the year – HyperX
 • Esports publisher of the year – Riot Games
 • Esports supporting agency – Loaded
 • Esports live event of the year – League of Legends
 • Esports game of the year – League of Legends
 • Lifetime achievement in esports award – Yu Suzuki

Pro Awards

 • Esports caster of the year (colour and play by play) – Henry “HenryG” Greer
 • Esports host of the year – Alex “Goldenboy” Mendez
 • Esports rookie of the year (pc) – Kyle “Bugha” Giersdorf
 • Esports rookie of the year (console) – Chris “Simp” Lehr
 • Esports team of the year – G2 Esports [LoL]
 • Console player of the year – Dominique “SonicFox” McLean
 • PC player of the year – Kyle “Bugha” Giersdorf
 • Esports organisation of the year – Team Liquid
 • The panel choice award – Ryan Thompson

Summering av Esports Awards 2019

Ett riktigt spännande event med många stora priser till flera framstående esportare inom både community, industri och till de professionella. För första gången delades också priset The panel choice awards ut, som gick till Ryan Thompson.
League of Legends plockade hem två riktigt bra priser som årets spel och även årets live event.
Man kan lugnt säga att Kyle “Bugha” Giersdorf kammade hem stort i detta event när han plockde hem både PC player of the year och Esports rookie of the year (pc). Han är redan en av de största som tjänar mest i denna sport och tog även tidigare i år hem Fortnite World Cup och en vinnarcheck på $30 miljoner. Han är bara 16 år och går helt klart i fotspåren av Tyler Ninja Blevins som året innan fick med sig hela tre priser.
G2 Esports [LoL] fick priset Esports team of the year och vi tycker verkligen dem är värda det. Sedan de startade i början av 2016 har de hela tiden levererat bra och har klarat alla kval till League of Legends World Championships. I de stora tävlingarna under 2019 har de placerat sig på första plats förutom Worlds 2019 där de kom på andra plats.
Det är extra roligt att se att Esports Awards för 2019 är ett event som verkligen ökar i omfattning då hela marknaden blir större och större. Samtidigt är detta också ett riktigt bra tillfälle för alla inom detta område att träffas, oavsett kategori. Vi tror att marknaden kommer att öka ännu mer framöver vilket kommer att göra att många fler aktörer kommer fram, både inom industri och som individer inom det professionella området. Vi har bara sett början av utvecklingen inom esports detta och det blir spännande att se vad som händer fram till Esports Awards 2020.
Slots 777 - Bar bar bar

Varva bettandet med slotsnurrande

Spel | October 28, 2019

Slotspel är en genre som på kort tid etablerat sig som den allra populäraste hos nätets casinos. Tar du dig en titt på spelutbuden hos majoriteten av online casinos så är chansen närmare bestämt stor att de till största delen kommer att bestå av just slotspel. Vi ska i denna artikel undersöka vad det är som gör slotspel såpass underhållande. vad för olika kategorier av slotspel som det finns ute på marknaden, grunderna kring vad du behöver veta för att spela slotspel, viktiga termer som det är bra att känna till när det gäller slotspel samt taktiker och strategier som du kan använda dig av.

Vårt favoritcasino att snurra slots hos är LeoVegas

Vårt bästa tips för dig som vill snurra på slots för första gången är helt klart LeoVegas Casino, på grund av deras användarvänliga plattform!

Vad är det som gör det så roligt att spela slotspel

Det är något något svårt att ge ett direkt svar på vad det är som gör det så kul att spela slotspel. Skälet till detta är att det är såpass många faktorer som spelar in och bidrar till att göra det så roligt som det är. En av dessa faktorer är helt klart det att slotspel i grund och botten är mycket enkla spel som det är lätt att förstå sig på och komma igång med. När det gäller dessa spel krävs det med andra ord inte någon lång inlärningsperiod utan du kan komma igång med själva spelandet innan du vet ordet av.

Olika kategorier av slotspel

Slotspel är en av många typer av casinospel som du har att välja mellan på nätet, och dessutom finns det en mängd olika varianter av dem. Dels har vi klassiska slots vars syfte är att fungera och efterlikna gamla enarmade banditer från förr så mycket som möjligt. Dessa är alltså inte några spel som kommer utrustade med det allra senaste inom grafik och specialeffekter, utan här är det istället simpel grafik som väcker nostalgikern i dig som gäller.

Sedan har vi även video slots vilka är betydligt mer avancerade, både grafiskt och spelmässigt, än vad de klassiska slotspelen är. Dessa spel kommer t.ex. inte enbart utrustade med tre hjul som i fallet med klassiska spelautomater, utan video slots består ofta istället av fler hjul och i övrigt obegränsat med funktioner som vinstlinjer, bonusfunktioner, minispel och så vidare.

Jackpottautomater är också det en populär variant av slotspel. Dessa är slotspel som har jackpottar och som därför oftast är de spel som kan resultera i de absolut största vinsterna. Detta gäller framför allt slotspel med så kallade progressiva jackpottar. Vissa av dessa spel har vid ett flertal tillfällen resulterat i att lyckligt lottade vinnare kunnat hämta hem vinster på hundratals miljoner kr.

Hur spelar du slotspel?

Att spela slotspel är som sagt var inte det minsta invecklat. Det handlar helt enkelt endast om att snurra igång hjulen och att lyckas få ett gäng identiska symboler att dyka upp i en viss ordning. Med tanke på hur mycket de utvecklats genom åren finns det idag även en mängd bonusfunktioner med mera som kan aktiveras beroende på i vilken ordning symbolerna på skärmen hamnar.

Viktiga termer att känna till

  • RTP: RTP står för “Return to Player” och handlar om hur stor procent av de pengar du satsar du i regel får tillbaka på olika spelautomater.
  • Myntvärde: Myntvärde handlar om vad för värde i form av riktiga pengar du har valt för de mynt du spelar med.
  • Hjul: Hjul syftar på de rullar med symboler som ett slotspel består av.
  • Vinstlinje: Vinstlinje syftar på vilken linje som du tror ska ge dig störst chans att få fram matchande symboler.

Dessa är bara några av de många termer som finns förknippade med slotspel, men det är en start i alla fall.

Taktiker och strategier

Slotspel är en typ av spel som handlar om slumpen. Några taktiker och strategier värda att tala om finns därför inte när det gäller dessa.

Sammanfattning==

Slotspel är en mycket underhållande typ av spel som det finns en mängd olika typer av. Vad som bland annat gör dem såpass underhållande är det faktum att de är spel som är mycket enkla att lära sig. Med detta sagt finns det dock en mängd termer relaterade till slotspel som det är bra att känna till.

esports

Spännande E-sport turneringar 2020

eSport turnering, Nyheter | September 19, 2019

Det finns mycket spännande att se fram emot i vinter när e-sportsäsongen är i full gång! Det är flera stora turneringar som kommer ett äga rum runt om i världen och du kan vara med via live streaming online och samtidigt betta på resultatet bekvämt hemma från din vrå.

Vintern 2020 kommer dessutom Sverige och huvudstaden Stockholm agera värd för en av världens största e-sportturneringar – International Dota 2 Championships – som du kan läsa mer om i den här artikeln.

E-sport är en kategori som gick från att inte räknas som en sport till att slå rekord i antal tittare varje år och nästan slå ut antalet fotobollstittare runt om i världen. Dessutom har numer nästan alla svenska bettingsajter e-sport i sportutbudet, vilket gör det möjligt för dig att lägga insatser på turneringar äver hela världen. För dig som är helt ny på e-sport kan vi tala om att sporten startade i Sydkorea under 1990-talet när en ekonomisk kris drabbade landet och folk blev arbetslösa samtidigt som internet fick en boom i landet. Många sydkoreraner började då att spela dataspel på internetcafén runt om i landet. Idag har sporten spridit seig över hela världen och Sverige är ett av de länder som är framstående inom sporten.

I vinter kommer världens största prispott inom e-sport att delas ut under det som kallas ESL Pro Tour. Detta är en ny turnering som kallas för världens största. Läs vidare för att lära dig mer om de olika turneringarna samt få tips kring hur du kan lägga dina bets på e-sport.

ESL One

ESL ONE

ESL One lockar många människor och biljetter till deras turneringar säljs bland annat via deras hemsida. Tävlingarna består av matcher mellan Dota 2 och Counterstrike’s toppspelare. Den senaste turneringen hölls 5:e till 7:e juli i Cologne, Tyskland där 16 lag tävlade om den sammanlagda prissumman på nästan 3 miljoner kronor. Lagen tävlade i Counterstrike. Två månader tidigare hölls den sista Dota 2 turneringen och där tävlade 12 lag om samma prissumma som i Cologne. Nästa turnering börjar i maj 2020 och redan idag är både spelare och åskådare engagerade i vad som komma skall. Det går att följa ESL One via Twitter och Facebook, Youtube samt deras hemsida naturligtvis för köp av biljetter samt övrig information.

Intel Extreme Masters

2006 startade ESL Intel Extreme Masters, som idag är den längsta Gaming-touren i världen. De har fram tills idag hållit i 69 olika evenemang och delat ut över 100 miljoner kronor i vinstpengar till vinnande lag. Intel Extreme Masters håller tävlingar för Counterstrike, Starcraft II och League of Legends.

Intel erbjuder samtidigt de allra bästa speldatorerna till förmånliga priser via hemsidans shop men det går även att vinna produkterna som alla har certifiering från IEM Certified Gaming System Program. Det går att köpa biljetter till deras turneringar via deras hemsida och nästkommande turnering kommer att hållas 9-10 november i Beijing, Kina.

ESL Pro Tour

ESL Pro Tour

ESL Pro Tour är en sammanslagning av ESL och Dreamhack och kommer att lanseras 2020. Det handlar om cirka 20 turneringar i Counterstrike med hela 50 miljoner kronor i vinstpengar. ESL Pro Tour kommer att delas in i två grupper:

Den övre gruppen – Masters

Den lägre gruppen – Challengers

De två stora finalerna kommer sedan att hållas i Tyskland och Polen (för Masters). Men under tourens gång kommer Challengers runt om i världen ha chansen att samla poäng för att kunna avancera till nästa nivå under nästkommande säsong.

International Dota 2 Championships

International Dota 2 Championships

Årligen hålls den internationella Dota 2 mästerskapen. Det spelets grundare och utvecklare Valve Corporation som står som värd för tävlingarna sedan starten 2011. För de som inte vet är Dota 2 ett strategispel med mycket action och med ett tema som påminner om Fantasy, och är en uppföljare till Warcraft III. Dota 2 är ett LAN spel som spelas via ett Steam-konto. Nästa års mästerskap kommer otroligt nog att hållas på Globen i Stockholm och mer information kring eventet kommer att släppas i början på året. Det vi vet redan idag är att prispengarna kommer att överstiga ofantliga 40 miljon dollar.

Betting tips

E-sports betting tips

När du bettar på e-sport är det viktigt att vara påläst, precis som inom all betting. Vissa lag kan ha formsvackor eller kan ha bytt ut medlemmar vilket sker ganska ofta. Det finns gott om sidor på nätet där du kan läsa på om vilka lagen är och hur deras form ser ut. Om du vill betta på e-sport finns det en del bra spelsajter att välja mellan. Vilka dessa är ser du här nedan:

 • SpeedyBet
 • Hajper
 • 888 Sport
 • Coolbet
 • Fastbet
 • Paf
 • Bethard
 • Betfair
 • Mr Green
 • Leo Vegas Sport

Till 888 sport

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

ESL one new york

ESL ONE New York 2019

Nyheter | September 16, 2019

E-sport är inte längre någon outsider inom sportvärlden. Trots att ingen av spelarna faktiskt rör sig fysiskt har det blivit en av de mest följda sporterna världen runt på bara några år! Det ploppar hela tiden upp nya tävlingar och turneringar och professionella e-sportare kan leva på sitt yrke och till och med även bli miljonärer . En av dessa tävlingar heter ESL ONE New York och är det största e-sport eventet på hela USA:s östkust.

Oftast spelar man i lag inom e-sporten och det är då man kan nå riktigt stora framgångar tillsammans med andra duktiga e-sportare. Under ESL möts de bästa lagen inom spelet Counter-Strike Global Offensive och mellan den 28-29 september 2019 går tävlingen av stapeln i New York och Brooklyn´s Barclays Center.

Vad är ESL ONE?

ESL ONE New York är alltså en tävling i e-sport som arrangeras varje år och där fans från hela världen åker till New York för att följa det här eventet och alla tävlingar. Detta är en turnering där 8 lag bestående av totalt cirka 40 av världens bästa Counter-Strike spelare tävlar om segern i Counter-Strike Global Offensive. Detta gör de framför en publik som består av tusentals människor som rest från sina hemländer för att komma och se lagen tävla samt socialisera med människor som har samma intresse som du själv – E-sport!

Under cirka 10 års tid har ESL ONE funnits och genererat mycket glädje och engagemang för den växande e-sporten som fått möjligheten att växa på grund av tävlingar som denna. Under dessa två dagar i Barclay Center i Brooklyn kommer det att krylla av experter, fans, insiders och även stora kända stjärnor som till exempel Ice-T.

ESL ONE New York är Nordamerikas största turnering för e-sport och har verkligen satt sitt namn på kartan de senaste decenniet. Prispotten ligger på 200 000 dollar vilket rör sig om cirka 2 miljoner kronor som laget delar på.

Betta på E-sport här!

Vilka är lagen som tävlar?

Lagen som tävlar i ESL ONE New York kommer från hela världen, bland annat Kanada, Brasilien och USA. De lag som ligger bäst till ryktas vara världsledande Team Liquid som kommer att spela på hemmaplan. Även Ence har haft en bra period under en längre tid och kan bli farliga enligt experterna. Andra lag att hålla utkik efter är bland annat Faze Clan, NRG, eUNITED och G2 Sports.

Kan jag betta på ESL?

Väldigt många svenskar bettingsajter online ger dig möjligheten att betta på e-sport, faktum är att de flesta sajterna faktiskt har sporten i sitt utbud idag. Men så såg det inte ut för bara några år sedan då e-sporten för det första inte sågs som en sport överhuvudtaget men det gick heller inte att hitta kategorin på vanliga spelsajter.

För att hitta vilka spelsajter som erbjuder sportsbetting kan du göra en sökning på nätet för att få fram olika samlingssidor med alla sajter som har en sportsbook. Sedan kan du besöka en sida du gillar och titta om de har e-sport i sitt utbud.  Om du är ny kund kan du dessutom ofta få en välkomstbonus vid registrering.

En del sajter erbjuder också live streaming eller live betting vilket gör det möjligt för dig att följa turneringen direkt via din dator eller telefon och lägga in bets under matchernas gång.

Eftersom e-sport är stort i Sverige och vi har många duktiga spelare och lag som är världskända kommer det självklart att vara många fans och spelare här ifrån som kommer att följa evenemanget både på plats men också via olika streamingtjänster och bettingsajter.

Varför inte samla ett gäng bekanta med samma intresse och streama turneringen live samtidigt som ni lägger in några bets här och var för spänningens skull.

5-tips på e-sport

5 tips för betting på esport

Nyheter | August 30, 2019

E-sport är något som blivit allt mer populärt den senaste tiden. Idag erbjuder många av de olika spelbolagen olika typer av e-sport spel så som Dota 2, LOL, CS med flera. I denna artikel kommer vi gå igenom olika tips och trix för  att bemästra E-sport betting på de svenska spelbolagen.

Gör efterforskning

När det kommer till betting så är det en sak som är viktigare än allt annat. Detta gäller betting generellt, så inte bara esport utan även vanlig sport. Det du måste se till att göra är att läsa på och göra efterforskning. Detta gör att du kan skapa dig en uppfattning om både de olika spelen och spelarna. Detta i kombination kommer att ge dig en stark grund för att veta om ett odds är bra eller dåligt, och på så sätt har du chans att vinna mer pengar.

Lär dig om spelet och dess regler

För att kunna göra bra efterforskning och för att kunna hänga med på vad som händer i matcherna så är det viktigt att du lär dig hur det fungerar. Både regler och olika saker som händer och kan hända, men även terminologin för att veta vad alla olika ord betyder så att du kan hänga med. Utan kunskap om hur det faktiskt fungerar är det svårt att bedöma vad som är bra och vad som är dåliga odds.

Öva på våra E-sport tips hos Unibet

Rikta in dig på några specifika e-sport spel

För att göra det enklare att läsa på, lära sig om spelet och dess spelare kan det vara en god ide att begränsa sig lite. Börja med en eller två spel som du börjar forska lite i, det kommer att göra det enklare att lära dig. När du sedan har lärt dig ett spel kan du börja på nästa, och sedan nästa tills du har lärt dig så många spel som du själv vill. Det kan även vara bra att rikta in sig på ett par spelare och lag för att sedan utöka, på samma sätt som med de olika spelen. Vilken ordning du gör det i kan du låtas avgöra av till exempel en aktuell turnering eller helt enkelt bara det som intresserar dig mest.

Leta efter de bästa oddsen

Många bettingsidor presenterar liknande odds, eller till och med samma odds. Detta beror på att de köper oddsen från professionella oddssättare. Oddsen är skapade i kombination av människor som tillsammans med analyserad data har satt ihop de odds som de tror är mest rimliga. De kollar bland annat på spelarna och deras tidigare resultat, precis som du själv borde göra innan du placerar odds.

Med det sagt så finns det faktiskt undantag. De största bettingsidorna har egna oddssättare som sätter sina egna odds. Det gör att det finns utrymme för lite större skillnader. Så det kan vara väl värt att kolla runt vad de olika sidorna erbjuder för odds. Om du har klart för dig vilket lag, eller vilken spelare, du vill betta på så kan du vinna betydligt mer pengar om du hittar bättre odds.

Går det att betta live på E-sport?

Ett tips som gör det både roligare, men också ger chans till att göra det mer lönsamt, är att betta live. Det betyder att du kollar på matchen eller turneringen när den spelas. Under tiden så kan du även betta på vad du tror kommer hända. Oddsen ändras hela tiden utifrån vad som händer under spelets gång vilket gör att har chans att lägga ett bet när det är fördelaktiga odds, och du kan på så sätt vinna mer pengar om det går hela vägen. Det gör även det hela mycket roligare eftersom att du hänger med på ett helt annat sätt när du både tittar och bettar samtidigt.

Några olika typer av odds på E-sport

Det finns några olika typer av odds när det kommer till esport. Bland annat live odds, som nämns ovan, där du bettar under spelets gång och oddsen förändras beroende på vad som händer och vad som inte händer i spelet. Sedan kan de även delas in i matchvinnare och turneringsvinnare. Inom esport så spelas det både separata matcher, och matcher som är med i en turnering. Precis som när det kommer till vanlig sport så kan du då betta på den specifika matchen som spelas just då och vilken spelare eller lag som kommer vinna matchen, men du kan även betta på hur du tror att det laget eller spelaren kommer göra ifrån sig i hela turneringen, och vem som kommer att vinna. Många tror att betting på esport är krångligare än vanlig sport, men det behöver det absolut inte vara! faktum är att det är väldigt likt. Den största skillnaden är själva sporten som utövas, men för dig som åskådare och som ska betta så är det ingen större skillnad. Testa själv för att se hur enkelt och roligt det är!

Asus ROG summer 2019

Speltips inför Asus Rog Summer 2019

eSport turnering | July 30, 2019
Den här sommaren återvänder Asus Rog Summer till Helsingfors för att återigen samla de största utövarna av Starcraft II. Ända sedan 2011 har det genomförts olika Starcraft II turneringar i Helsingfors så detta är ett känt och återkommande event som man inte ska missa. Eventet genomförs den 1-3 augusti 2019 och har en prispott på $25000 samt ger även spelarna en pott på 3200 World Cup poäng att fördela. Vinnaren tar hem $10000 samt 1000 WC poäng.

Deltagare i Asus Rog Summer 2019

Totalt deltar 32 spelare i denna turnering och 24 av dessa är kvalificerade och 8 stycken är inbjudna. Spelformatet är två gruppstadier och sedan utslagsmatcher. De två första dagarna på turneringen spelas gruppspelen och sista dagen blir det kvartsfinaler, semifinal och den stora finalen. Såklart sänds hela eventet på Twitch på ROG Tournament kanalen.

Pixel.bet – Redan en klassiker inom esportbetting

 

pixelbet logotyp

Ett perfekt ställe att lägga dina odds på inför Asus Rog Summer 2019 är Pixel.bet

En finsk favorit på hemmaplan i Asus Rog Summer 2019

Joona “Serral” Sotala är en finsk välkänd topprankad spelare som kommer att vara med på denna spännande turnering. Joona spelar Zerg och har många stora framgångar. Han spelar för Ence eSports. Sedan 2018 har Serral haft riktigt bra resultat och var det inte för WCS tävlingen i Leipzig i januari där han kom på andra plats så har han i dessa stora evenemang kommit på första platsen. Rankingen för Starcraft II Global visar tydligt att Serral har rank 1 och en ledning med över 1000 poäng mot plats två som innehas av Reynor. En tydlig styrkeplacering och nu med återkomsten till hemstaden är säkert segerviljan ännu större att ta hem denna turnering och helt enkelt vinna.

Bettingtips inför Asus Rog Summer 2019

Heta tips för betting till detta event är både Serral och Reynor men vi ska komma ihåg att även inbjudna wildcards kan ändra situationen. När vi skriver detta är fortfarande 3 platser öppna för inbjudningar som ännu ej är bestämda. soO från Korea är en av de inbjudna som är klara och som har rank 3 på den koreanska listningen. Senast i mars 2019 tog han hem första platsen i IEM Katovice och fick med sig 3000 WC poäng. SpeCial är en annan som kan visa framfötterna och har rank 4. Serral och SpeCial möttes senast i WCS Spring i maj månad och finalen slutade med att Serral vann med 4-0 och fick med sig 3000 WC poäng.
Som vi sagt tidigare är nog den finska sonen Serral riktigt hungrig på att visa den finska publiken en stor seger, och att han leverera är det ingen som tvekar om. Med en grym historik och många första platser är han en het kandidat att vinna denna turnering. Senast placerade han sig på andra plats i WCS Summer 2019 i juli månad och fick med sig 1400 poäng men det var också Reynor som slog honom med 4-2 i den finalen, och nu möts dem igen.
Utan att veta hela startfältet är det svårt att se exakt vad som kan hända. Det vi dock vet är att Serral, Reynor, soO samt SpeCial är några riktigt attraktiva favoriter. Är man på hemmaplan brukar man kunna leverera lite extra och det tror vi verkligen att Serral kommer att göra denna gång varför vi tycker att ett bet på honom nog kommer vara ett bra bet för en riktig vinnare.
pixelbet logotyp

Exklusiv intervju med Pixel.bet

eSport industri | June 19, 2019

Pixel.bet kom till spelvärlden under sent 2018 och har sedan dess bara vuxit för varje dag som gått. Med deras fantastiska koncept av att erbjuda casino och e-sport på en och samma plats har spelsidan lyckats fånga många spelhjärtan.

Häng med här och ta reda på vad Esportbetting fick veta under en exklusiv intervju på Pixel.bets högkvarter.

Q:Varför valde ni att fokusera på E-sport på Pixel.bet?

A: Helt enkelt eftersom E-sport är en av de snabbast växande marknaden i världen, det var därav ett enkelt val för oss att fokusera på E-sport.

Teamet bakom Pixel.bet har en stark bakgrund inom e-sport och teknologi och det var därför inte ett svårt val för oss att profilera oss som ett bettingbolag för E-sport.

Vi vill också ta en stor roll inom E-sport, inte bara genom att ge en möjlighet att betta på E-sport utan också involvera oss i Communityn. Detta gör vi genom att sponsra t.ex. den svenska E-sport ogranisationen ”The Final Tribe”, utöver det arrangerade vi också en CS:GO turnering kallad Pixel.bet Brawl.

Q: Tror ni att E-sport är en växande trend eller bara en fluga?

A: E-sport är definitivt en växande trend, men helt säkert här för att stanna. Det är nästa generations sport. Det finns inga gränser för var eller när du kan spela dina favoritspel, för skojs skull eller som hobby med tanke på allt spelande över världens alla tidszoner. Du kan helt enkelt spela när du vill 24/7, 365 dagar om året. Allt som behövs är en dator och en internetuppkoppling.

Q: Kan ni beskriva en specifik målgrupp när det kommer till E-sportfanatiker?

A: Det kan vara vem som helst. Jag skulle beskriva en fanatiker som en människa som tittar på E-sport minst tre gånger i veckan och följer mer än ett spel.

Q: Tror ni att E-sport kan bli större i bettingsammanhang än mer traditionella sporter?

A: Vi tror definitivt att det kan det. E-sport har redan blivit större än t.ex. ishockey och volleyboll. Jag tror inte att så många operatörer skulle fokusera så starkt på att ge E-sport bettare en så bra spelupplevelse om det inte hade funnits någon statistik som backar upp det. E-sport har en stor variation på olika genrer (FPS, MOBA, RTS) så man är inte låst till något speciellt. Om man inte gillar att titta och betta på en specifik E-sport finns det alltid en annan.

Problemmet vi ser är att lära traditionella bettare att testa E-sports Betting. Vi har tittat på många olika lösningar för detta, som vi kommer presentera senare i år!

Q: Vilka är Pixel.bets generella mål när det kommer till E-sport?

A: Våra mål är rätt simpla. Vi vill skapa den bästa E-sport bettingupplevelsen på marknaden. Vi har massvis av idéer vi kommer rulla ut på vår plattform medan vi utvecklas som företag.

Q: Vilken har enligt er varit höjdpunkten 2019 inom E-sport industrin?

A: Höjdpunkten i år har varit hur mycket mer proffesionell sporten har blivit generellt och stegen många har tagit för att höja E-sporten till en legitim industri. – Både inom betting och som sport!

Eftersom att alla spel uppdateras hela tiden är det alltid kul att se hur alla snabbt anpassar sig.

Shanghai cityline

Shanghai planerat att öppna en eSport-park

Uncategorized | December 13, 2018

ESport är något som med en rasande fart blir allt mer populärt på flera platser runtomkring i världen. En av dessa platser är den kinesiska megastaden Shanghai. Shanghai är redan en maktfaktor inom eSport-branschen då staden bland annat huserar flera av speljätten Tencents mest populära eSport-turneringar. Dessa inkluderar League of Legends Pro League samt King Pro League. King Pro League är den största professionella turneringen i det omåttligt populära spelet Honor of Kings.

Den kommande eSport-parken

Shanghai är alltså redan en av världens viktigaste städer när det kommer till eSport. Detta är dock något som inom kort kommer cementeras ytterligare. Tillsammans med just Tencent planerar nämligen stadens Minhang District att bygga en internationell eSport-industripark. Med på detta är även Super Generation Investment, en väletablerad markutvecklare från den kinesiska staden Guangdong.

Bland mycket annat är industriparken tänkt att inhysa mer än 100 kinesiska och utländska eSport-företag, faciliteter för forskning och utveckling samt en arena som är tänkt att kunna hysa 6000 åskådare. Arenan kommer att kunna användas till olika eSport-turneringar och andra evenemang, och är tänkt att stå klar 2020.

ESport-parkens planerade namn är Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center. Parken kommer att vara indelad i åtta olika zoner, och utöver eSport-evenemang, eSport-företag samt faciliteter för forskning och utveckling så är den även tänkt att kunna husera film- och Tv-produktioner.

För dig som är intresserad av eSport och planerar en resa till fjärran östern inom de kommande åren så är Shanghai med andra ord en mycket spännande destination att besöka. Som tidigare nämnt spelar staden redan en viktig roll inom e-sportvärlden, och i och med den nya industriparken kan den mycket väl bli branschens huvudstad.

E-sport i Kina

Det är inte bara Shanghai som är en jätte inom eSport-branschen. Detta är nämligen något som även gäller Kina i stort. Spel som League of Legends och Dota 2 är oerhört populära där, och flera av branschens största och mest prestigefyllda turneringar hålls redan i dagsläget inom landets gränser. Detta är en utveckling som lär påskyndas ytterligare när Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center står färdigbyggt.

I Kina är det inte bara populärt att själv ägna sig åt eSport. Här är det nämligen minst lika populärt att titta på det på samma sätt som vi i Europa kollar på fotboll och andra populära sporter. Staden Hangzhou är t.ex. redan i detta nu hem för en arena för 400 åskådare. Dessa kan här följa League of Legends Pro League på plats. Denna liga är alltså till för det oerhört populära spelet League of Legends och består av 14 olika lag som tävlar mot varandra. Supportrarna till denna eSport och dessa lag kan följa matcherna live på arenan i Hangzhou och liknande sådana på andra platser runt om i Kina.

Detta intresse har även gjort så att de professionella spelarna har blivit superkändisar hemma i Kina och på andra platser i Asien. Dessutom tjänar de miljoner på att tävla i League of Legends och andra liknande spel. I Kina har man därför börjat förespråka att eSport bör bli en olympisk gren. Det återstår att se om det blir så eller inte, men oavsett vilket så är eSport en jätteindustri i landet som tveklöst är här för att stanna.