Alla erbjudanden pa siten ar ogiltiga och har slutat att galla.
Asus ROG summer 2019

Speltips inför Asus Rog Summer 2019

By | eSport turnering | No Comments | July 30, 2019
Den här sommaren återvänder Asus Rog Summer till Helsingfors för att återigen samla de största utövarna av Starcraft II. Ända sedan 2011 har det genomförts olika Starcraft II turneringar i Helsingfors så detta är ett känt och återkommande event som man inte ska missa. Eventet genomförs den 1-3 augusti 2019 och har en prispott på $25000 samt ger även spelarna en pott på 3200 World Cup poäng att fördela. Vinnaren tar hem $10000 samt 1000 WC poäng.

Deltagare i Asus Rog Summer 2019

Totalt deltar 32 spelare i denna turnering och 24 av dessa är kvalificerade och 8 stycken är inbjudna. Spelformatet är två gruppstadier och sedan utslagsmatcher. De två första dagarna på turneringen spelas gruppspelen och sista dagen blir det kvartsfinaler, semifinal och den stora finalen. Såklart sänds hela eventet på Twitch på ROG Tournament kanalen.

Pixel.bet – Redan en klassiker inom esportbetting

 

pixelbet logotyp

Ett perfekt ställe att lägga dina odds på inför Asus Rog Summer 2019 är Pixel.bet

En finsk favorit på hemmaplan i Asus Rog Summer 2019

Joona “Serral” Sotala är en finsk välkänd topprankad spelare som kommer att vara med på denna spännande turnering. Joona spelar Zerg och har många stora framgångar. Han spelar för Ence eSports. Sedan 2018 har Serral haft riktigt bra resultat och var det inte för WCS tävlingen i Leipzig i januari där han kom på andra plats så har han i dessa stora evenemang kommit på första platsen. Rankingen för Starcraft II Global visar tydligt att Serral har rank 1 och en ledning med över 1000 poäng mot plats två som innehas av Reynor. En tydlig styrkeplacering och nu med återkomsten till hemstaden är säkert segerviljan ännu större att ta hem denna turnering och helt enkelt vinna.

Bettingtips inför Asus Rog Summer 2019

Heta tips för betting till detta event är både Serral och Reynor men vi ska komma ihåg att även inbjudna wildcards kan ändra situationen. När vi skriver detta är fortfarande 3 platser öppna för inbjudningar som ännu ej är bestämda. soO från Korea är en av de inbjudna som är klara och som har rank 3 på den koreanska listningen. Senast i mars 2019 tog han hem första platsen i IEM Katovice och fick med sig 3000 WC poäng. SpeCial är en annan som kan visa framfötterna och har rank 4. Serral och SpeCial möttes senast i WCS Spring i maj månad och finalen slutade med att Serral vann med 4-0 och fick med sig 3000 WC poäng.
Som vi sagt tidigare är nog den finska sonen Serral riktigt hungrig på att visa den finska publiken en stor seger, och att han leverera är det ingen som tvekar om. Med en grym historik och många första platser är han en het kandidat att vinna denna turnering. Senast placerade han sig på andra plats i WCS Summer 2019 i juli månad och fick med sig 1400 poäng men det var också Reynor som slog honom med 4-2 i den finalen, och nu möts dem igen.
Utan att veta hela startfältet är det svårt att se exakt vad som kan hända. Det vi dock vet är att Serral, Reynor, soO samt SpeCial är några riktigt attraktiva favoriter. Är man på hemmaplan brukar man kunna leverera lite extra och det tror vi verkligen att Serral kommer att göra denna gång varför vi tycker att ett bet på honom nog kommer vara ett bra bet för en riktig vinnare.
pixelbet logotyp

Exklusiv intervju med Pixel.bet

By | eSport industri | No Comments | June 19, 2019

Pixel.bet kom till spelvärlden under sent 2018 och har sedan dess bara vuxit för varje dag som gått. Med deras fantastiska koncept av att erbjuda casino och e-sport på en och samma plats har spelsidan lyckats fånga många spelhjärtan.

Häng med här och ta reda på vad Esportbetting fick veta under en exklusiv intervju på Pixel.bets högkvarter.

Q:Varför valde ni att fokusera på E-sport på Pixel.bet?

A: Helt enkelt eftersom E-sport är en av de snabbast växande marknaden i världen, det var därav ett enkelt val för oss att fokusera på E-sport.

Teamet bakom Pixel.bet har en stark bakgrund inom e-sport och teknologi och det var därför inte ett svårt val för oss att profilera oss som ett bettingbolag för E-sport.

Vi vill också ta en stor roll inom E-sport, inte bara genom att ge en möjlighet att betta på E-sport utan också involvera oss i Communityn. Detta gör vi genom att sponsra t.ex. den svenska E-sport ogranisationen ”The Final Tribe”, utöver det arrangerade vi också en CS:GO turnering kallad Pixel.bet Brawl.

Q: Tror ni att E-sport är en växande trend eller bara en fluga?

A: E-sport är definitivt en växande trend, men helt säkert här för att stanna. Det är nästa generations sport. Det finns inga gränser för var eller när du kan spela dina favoritspel, för skojs skull eller som hobby med tanke på allt spelande över världens alla tidszoner. Du kan helt enkelt spela när du vill 24/7, 365 dagar om året. Allt som behövs är en dator och en internetuppkoppling.

Q: Kan ni beskriva en specifik målgrupp när det kommer till E-sportfanatiker?

A: Det kan vara vem som helst. Jag skulle beskriva en fanatiker som en människa som tittar på E-sport minst tre gånger i veckan och följer mer än ett spel.

Q: Tror ni att E-sport kan bli större i bettingsammanhang än mer traditionella sporter?

A: Vi tror definitivt att det kan det. E-sport har redan blivit större än t.ex. ishockey och volleyboll. Jag tror inte att så många operatörer skulle fokusera så starkt på att ge E-sport bettare en så bra spelupplevelse om det inte hade funnits någon statistik som backar upp det. E-sport har en stor variation på olika genrer (FPS, MOBA, RTS) så man är inte låst till något speciellt. Om man inte gillar att titta och betta på en specifik E-sport finns det alltid en annan.

Problemmet vi ser är att lära traditionella bettare att testa E-sports Betting. Vi har tittat på många olika lösningar för detta, som vi kommer presentera senare i år!

Q: Vilka är Pixel.bets generella mål när det kommer till E-sport?

A: Våra mål är rätt simpla. Vi vill skapa den bästa E-sport bettingupplevelsen på marknaden. Vi har massvis av idéer vi kommer rulla ut på vår plattform medan vi utvecklas som företag.

Q: Vilken har enligt er varit höjdpunkten 2019 inom E-sport industrin?

A: Höjdpunkten i år har varit hur mycket mer proffesionell sporten har blivit generellt och stegen många har tagit för att höja E-sporten till en legitim industri. – Både inom betting och som sport!

Eftersom att alla spel uppdateras hela tiden är det alltid kul att se hur alla snabbt anpassar sig.

Shanghai cityline

Shanghai planerat att öppna en eSport-park

By | Uncategorized | No Comments | December 13, 2018

ESport är något som med en rasande fart blir allt mer populärt på flera platser runtomkring i världen. En av dessa platser är den kinesiska megastaden Shanghai. Shanghai är redan en maktfaktor inom eSport-branschen då staden bland annat huserar flera av speljätten Tencents mest populära eSport-turneringar. Dessa inkluderar League of Legends Pro League samt King Pro League. King Pro League är den största professionella turneringen i det omåttligt populära spelet Honor of Kings.

Den kommande eSport-parken

Shanghai är alltså redan en av världens viktigaste städer när det kommer till eSport. Detta är dock något som inom kort kommer cementeras ytterligare. Tillsammans med just Tencent planerar nämligen stadens Minhang District att bygga en internationell eSport-industripark. Med på detta är även Super Generation Investment, en väletablerad markutvecklare från den kinesiska staden Guangdong.

Bland mycket annat är industriparken tänkt att inhysa mer än 100 kinesiska och utländska eSport-företag, faciliteter för forskning och utveckling samt en arena som är tänkt att kunna hysa 6000 åskådare. Arenan kommer att kunna användas till olika eSport-turneringar och andra evenemang, och är tänkt att stå klar 2020.

ESport-parkens planerade namn är Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center. Parken kommer att vara indelad i åtta olika zoner, och utöver eSport-evenemang, eSport-företag samt faciliteter för forskning och utveckling så är den även tänkt att kunna husera film- och Tv-produktioner.

För dig som är intresserad av eSport och planerar en resa till fjärran östern inom de kommande åren så är Shanghai med andra ord en mycket spännande destination att besöka. Som tidigare nämnt spelar staden redan en viktig roll inom e-sportvärlden, och i och med den nya industriparken kan den mycket väl bli branschens huvudstad.

E-sport i Kina

Det är inte bara Shanghai som är en jätte inom eSport-branschen. Detta är nämligen något som även gäller Kina i stort. Spel som League of Legends och Dota 2 är oerhört populära där, och flera av branschens största och mest prestigefyllda turneringar hålls redan i dagsläget inom landets gränser. Detta är en utveckling som lär påskyndas ytterligare när Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center står färdigbyggt.

I Kina är det inte bara populärt att själv ägna sig åt eSport. Här är det nämligen minst lika populärt att titta på det på samma sätt som vi i Europa kollar på fotboll och andra populära sporter. Staden Hangzhou är t.ex. redan i detta nu hem för en arena för 400 åskådare. Dessa kan här följa League of Legends Pro League på plats. Denna liga är alltså till för det oerhört populära spelet League of Legends och består av 14 olika lag som tävlar mot varandra. Supportrarna till denna eSport och dessa lag kan följa matcherna live på arenan i Hangzhou och liknande sådana på andra platser runt om i Kina.

Detta intresse har även gjort så att de professionella spelarna har blivit superkändisar hemma i Kina och på andra platser i Asien. Dessutom tjänar de miljoner på att tävla i League of Legends och andra liknande spel. I Kina har man därför börjat förespråka att eSport bör bli en olympisk gren. Det återstår att se om det blir så eller inte, men oavsett vilket så är eSport en jätteindustri i landet som tveklöst är här för att stanna.

esport international event

Förhindra uppgjorda matcher inom e-sport – betala spelarna mer

By | Uncategorized | No Comments | November 20, 2018

Om man spenderar en eftermiddag åt att titta på någon Top 8 finalturnering av vilket fightingspel som helst, så kommer man snabbt se att det finns olika former av bettingkultur till spelen. Många av lagen i spel som till exempel Counter Strike är redan sponsrade av olika spelbolag. Ett hot som alltid finns för en ny lukrativ bransch är uppgjorda matcher. Hur kan e-sportbranschen åtgärda detta problem innan det ens har fått fäste?

Spelbolag stoppas från att sponsra e-sport

Overwatch League och the League of Legends Championship Series har förbjudit deltagande lag att vara sponsrade av spelbolag. Faktum är att e-sport är en potentiellt sett lukrativ bransch för spelbolag. Den amerikanska banken Morgan Stanley beräknar att e-sportbranschen kan vara värd 1,5 miljarder dollar år 2020. i USA beräknas laglig spelverksamhet årligen omsätta 67 miljarder dollar. Om e-sportbranschen skulle få ta del av en bråkdel av den summan innebär det en stor förändring för professionell e-sport.

Högre prispengar – nyckeln till att förhindra uppgjorda matcher

Uppgjorda matcher förekommer inom e-sport, speciellt i Sydkorea. Där spelet Starcraft är omåttligt populärt och laglig spelverksamhet är välutvecklat inom e-sportbranschen. Den tiofaldige Starcraft 2-mästaren Lee “Life” Seung Hyun, fick 60 000 dollar för att avsiktligt förlora två matcher 2015. Seung Hyuns lagligt inspelade prispengar under året 2015 var 110 000 dollar. Över halva den summan erbjöds han alltså för att avsiktligt förlora två matcher.

I mars 2018 greps en koreansk Starcraftsspelare för att ha mottagit 4000 dollar i muta för att avsiktligt förlora en turneringsmatch. Spelarens prispengar så långt under turneringen var 280 dollar. Slutsatsen här är glasklar: Låga prispengar till e-sportutövare ökar risken för uppgjorda matcher.

Problemen stannar på gräsrotsnivå

Tillbaka till redan nämnda Overwatch League och League of Legends. Deltagande lag i Overwatch League finansieras av mångmiljonärer och av sponsorpengar från stora företag. Vilket leder till att minimilönen för utövarna i ligan är 50 000 dollar per år. Samma principer gäller för League of Legends-ligan North American League Championship Series (LCS), där medellönen ligger på 320 000 dollar per år.

Det ökande intresset för e-sport innebär att en gräsrotsnivå har växt fram, där utövarna inte får ta del av de stora summor pengar som finns i de mest populära spelen, ligorna och tävlingarna. Det är denna nivå som är mest utsatt för att exponeras för uppgjorda matcher. Detta fenomen är likvärdigt med mer traditionella sporter som till exempel halvprofessionella fotbollsligor och tennisspelare som är rankade utanför topp-100. De utövarna lägger ner nästan lika mycket tid och kraft som de mest betalda, men tjänar knappt tillräckligt för att gå runt på sin aktivitet.

På så sätt är de ett relativt lätt byte för uppgjorda matcher, då de erbjuds summor med pengar som överstiger vad de vanligtvis tjänar på att vinna matcher.

Lösningen är då enkel för e-sportbranschen, och tål att upprepas. Låt intäkterna sippra ner till de som verkligen kämpar och sliter för att leva på e-sport. Annars riskerar e-sportbranschen att ställas inför problem som spelskandaler och andra lagliga tvister, som riskerar att svartmåla och göra branschen till oärlig i mångas ögon. Alltifrån potentiella investerare, experter, utövare, publik och så vidare.

esport arena

Singtel lanserar ny eSport-liga

By | Uncategorized | No Comments | October 1, 2018

Det Singaporianska företaget Singtel är ett av stadsstatens största inom telekommunikation. Företaget är Singapores största operatör inom mobiltelefoni med mer än 4,1 miljoner abonnenter. Utöver telekommunikation är Singtel dessutom verksam som tv-operatör.

Singtel ger sig in i eSport-branschen

Det senaste när det gäller Singtel är att företaget har bestämt sig för att bredda sina vyer och ge sig in i eSport-branschen. Detta har de bestämt sig för att göra genom att lansera sin egen eSport-liga i Asien. Namnet för denna liga är tänkt att bli PVP eSports Championship. Den är tänkt att inkludera eSport-lag från olika delar av Kina, Nordamerika och Europa. I potten kommer det att finnas ett pris på 300 000 amerikanska dollar.

Ligan kommer att bestå av regionala kvalifikationsrundor som kommer att hållas i olika delar av världen. Kvalifikationsrundorna kommer utöver Singtel även att anordnas av andra företag verksamma inom telekommunikation i Sydasien och närområdet, företag som Singtel har en andel på åtminstone 20 % i.

De spel som lagen i PVP eSports Championship kommer att tävla i är de oerhört populära Hearthstone, Dota 2 och Arena of Valor. När det gäller spelet Hearthstone så kommer tävlingarna i detta att äga rum i Singapore. Evenemanget kommer Singtel att anordna i samband med speljätten Activision Blizzard. Activision Blizzard har genom åren legat bakom ett stort antal speltitlar som har blivit till oerhörda succéer bland branschens spelare. Dessa inkluderar bland annat namn som Starcraft och Warcraft.

Länder och arrangörer

Turneringarna i Dota 2 och Arena of Valor kommer att hållas på andra platser runtom i Asien och närområdet. När det gäller de regionala kvalifikationsrundorna så är det utöver Singapore närmare bestämt Filippinerna, Indonesien, Thailand, Australien och Indien som kommer att stå som värd för dessa. Följande telekommunikationsföretag kommer tillsammans med Singtel att stå som arrangör för tävlingarna i de olika länderna:

 • Thailand: Advanced Info Service of Thailand
 • Indonesien: Telekomunikasi Selular
 • Filippinerna: Globe Telecom
 • Indien: Bharti Airtel
 • Australien: Optus

Singtel har andelar på följande storlekar i de olika företagen:

 • Advanced Info Service of Thailand: 23.32%
 • Telekomunikasi Selular: 35 %
 • Globe Telecom: 21.51%
 • Bharti Airtel: 39.5%
 • Optus: Helägt dotterbolag

Singtels partnership med Razer

PVP eSports Championship är ett resultat av Singtels samarbete med spelutvecklaren Razer. De båda aktörerna ingick ett partnerskap i maj 2018 i syfte att tillsammans utforska Sydostasiens marknad för eSport och dra nytta av dess potential och möjligheter. PVP eSports Championship är med andra ord endast det första av vad som förhoppningsvis kommer att bli många spännande resultat av detta samarbete. Faktum är att Sydostasien är en av de delar av världen där eSport är som allra störst och mest populärt. På grund av detta samt den stora potential gällande lyckade investeringar som finns inom branschen så är inte Singtel det enda av regionens telekommunikationsföretag som har valt att satsa på marknaden. I Filippinerna har t.ex. telekomjätten PTLD varit en del av att starta upp en annan stor eSport-liga.

Sydostasien har alltid varit ett populärt turistmål. Med tanke på allt spännande som sker inom eSport i regionen så är det dock inte längre endast soldyrkare som bör ha ett intresse av att besöka denna del av världen. Närmare bestämt finns det numera även flera skäl för dig som gillar eSport att göra ett besök i Sydostasien!

e-sport publik

Betting på E-Sport

By | Uncategorized | No Comments | September 14, 2018

Frågan är om betting på E-Sport kommer att fortsätta växa. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man ska diskutera detta. För det första så kan man tänka på hur stort det är idag. I Sverige så är fortfarande den absolut övervägande delen av bettingen på sport. Det är mindre än 1% av bettingomsättningen som gäller E-Sport. Så det finns ju potential att växa.

Växer i takt med sporten

Det man kan säga rent historiskt är att betting på olika sporter växer i takt med att sporten växer. Ju större sport, desto mer betting. Nu kan man ju argumentera för att E-Sport inte är en riktig sport, åtminstone inte i Sverige. Sydkorea har accepterat E-Sporten som en sport, men riksidrottsförbundet i Sverige har inte kommit dit ännu. Vad man än tycker eller tänker kring detta så växer E-Sporten rejält. I alla fall om man ser till antalet utövare, åskådare och de som bettar. Där finns det underökningar som visar att år 2015 var antalet 235 miljoner människor. Ser man sedan till 2017 ökade detta antal till 385 miljoner. Alltså runt 50% ökning på två år. Skulle denna trend hålla i sig, vilket de flesta experter tror, så kommer denna siffra ligga på 600 miljoner år 2020. Omsättningsmässigt så stiger siffrorna också. Från 325 miljoner dollar 2015 upp till 626 miljoner dollar 2017. Beräkningar visar att siffran passerar 1 miljard dollar år 2020.

Kommer bettingen att öka

Precis som man kan räkna ut så kommer bettingen i takt med allt runt E-Sporten att öka. Frågan är bara hur och på vilket sätt. Kommer de personer som idag spelar på trav och stryktipset att börja spela på E-Sport? Nej, det tror ingen. Det kommer att bli ett generationsskifte inom bettingmarknaden. Utbudet av betting på E-Sport kommer att öka och det kommer dyka upp fler profiler som marknadsför sporten. Redan nu vet man att antalet personer med tillgång till internet kommer att öka. Ungefär 3 miljarder människor kommer i framtiden att få tillgång till internet. Detta är en enorm marknad, och givetvis så kommer E-Sporten att ta en del av denna. Hos denna del av populationen så finns redan sportbetting, alltså kommer troligen E-Sporten att ta en del av den marknaden.

Slutsats kring E-Sporten

Om det är någonstans som det kommer ske enorm utveckling så är det inom E-Sport. Därför kommer givetvis bettingen på E-Sport att fortsätta växa. Bland experter på området så tippar man att marknaden för detta kommer explodera inom ett par år. Så är det nåt man vill satsa på så är det just E-Sport. Tittarantalet på Twitch som sänder många E-Sport turneringar ökar stadigt, och även om många är unga så kommer deras intresse att hålla i sig. Under Dreamhack som är en stor turnering och ett event inom E-Sport, så hade man under 2016 sammanlagt 235 miljoner tittare via Twitch och över 200 000 besökare som var på plats, Så intresset och viljan finns där. Det gäller bara att bettingsajterna ser potentialen och ökar sitt utbud.

Gamescom event publik

Gamescom fyller 10 år!

By | Uncategorized | No Comments | August 17, 2018

Den 22:e augusti är det dags för ännu en upplaga av den populära spelmässan Gamescom! Mässan pågår under 4 dagar, med slutdatum den 25:e augusti. Platsen där den hålls är Cologne Exhibition Centre i den tyska staden Köln. Årets mässa är dessutom lite extra speciell eftersom det är den 10:e upplagan av Gamescom!

Vad är Gamescom?

Gamescom är en spelmässa där flera av väldens ledande spelutvecklare presenterar både sina senaste samt sina kommande titlar. 2017 lockade Gamescom hela 355,000 besökare och 919 spelföretag från 54 olika länder som presenterade sina produkter på ett 201 000 kvadratmeter stort utställningsutrymme. Vad som gjorde mässan extra spännande är att det stora antalet besökare inkluderade kända namn som fotbollsspelarna Marco Reus och Pierre-Emerick Aubameyang samt Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Dessa samt övriga besökare kunde under mässan bland annat prova på spel som Super Mario Odyssey, Assassin’s Creed Origins, Far Cry 5, Call of Duty: WWII, Destiny 2, Uncharted: The Lost Legacy, Monster Hunter World, och Life is Strange.

Gamescom 2018

Vad kan du som besökare då förvänta dig av Gamescom 2018? Svaret på denna fråga är att även i år kommer flera av marknadens ledande namn att presentera och låta besökarna prova på deras kommande titlar. Detta inkluderar flera av branschens jättar som Nintendo, Capcom, Konami, Square Enix, Sega och Sony.

Du som har ett elektronik intresse som inkluderar mer än bara Tv-spel har dessutom mycket annat att se fram emot på Gamescom 2018. Här kommer nämligen flera andra nyheter inom elektronikvärlden att presenteras. Detta inkluderar bland annat det senaste inom telekommunikation, rengöringsprodukter, reparationsprodukter och träningsprodukter.

Mässan kommer närmare bestämt att vara indelad i 4 olika sektioner. Dessa är Gamescom entertainment area, Gamescom business area, Gamescom family & friends, och fanshop area. I Gamescom entertainment area finner du det allra senaste inom TV-spelvärlden. Det är här du kan prova på de senaste samt kommande titlarna från flera av världens ledande TV-spelutvecklare. Dessutom bjuds du här på spektakulära inomhus- och utomhusföreställningar, så väl som spännande liveföreställningar från ett stort urval av världskända artister.

Gamescom business area är enligt Gamescom själva världens viktigaste mötesplats för branschens insiders, handlare, förlag och utvecklare. Denna sektion av mässan är en utmärkt plats för marknadens aktörer att knyta kontakter och delta i kreativa samtal och diskussioner.

För dig som besöker mässan med barn är Gamescom family & friends ett perfekt ställe att koppla av på om du har lust att ta en paus och vila dig från Gamescoms hektiska tempo en stund. Även här finns det flera underhållande aktiviteter att ta del av, dock i en betydligt mer avslappnad och barnvänlig miljö.

I Gamescom fanshop arena finner du montrar från mer än 80 olika utställare. Här hittar du en mängd prylar och tillbehör som kan göra ditt spelande ännu mer spännande. Bland annat innehåller Gamescom fanshop ett stort antal leksaker, dräkter och figurer från spelvärlden som passar perfekt som utsmyckning i TV-spelrummet där hemma.

Övrig information

 • Arrangör: Koelnmesse GmbH
 • Adress: Cologne Exhibition Centre, Messeplatz 1, 50679 Köln, Tyskland
 • Datum: 21 – 25 augusti 2018 (tisdag-lördag)

Zlatan Ibrahimovic klar för Bethard

By | Uncategorized | No Comments | March 28, 2018

Erik Skarp, VD och grundare av Bethard, har rott i hamn det tyngsta nyförvärvet genom tiderna inom spelbranschen. Det är ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic som ansluter till det svenska spelbolaget.

Bethard with tagline

Första mötet blev känslofyllt

”Winners dare more” är det spelbolaget Bethard förknippas med. Tidigare har det varit skådespelaren Dragomir Mrsic som har varit ansiktet utåt och representant för det stenhårda Bethard, och nu står det klart att han får en ny, ännu hårdare partner i form av Zlatan Ibrahimovic. Ryktena angående Ibrahimovic har florerat en tid, både på och utanför fotbollsplanen.

När det förra veckan stod klart att den 36-årige svenska anfallaren brutit sitt kontrakt med Manchester United, var det många som redan hade listat ut var flyttlasset skulle gå. Zlatan har själv kommit med hintar under de senaste åren om att han mycket väl kunnat tänka sig att flyga över Atlanten för att erövra även det stora landet i väst och nu är alltså tiden inne. I fredags blev Zlatan Ibrahimovic presenterad av Los Angeles Galaxy bara dagen efter att det blev officiellt att han och Manchester United hade brutit kontraktet i förtid.

Det första mötet mellan Erik Skarp och Zlatan Ibrahimovic utspelade sig i Manchester. Erik har som många andra svenskar följt Zlatans enastående karriär noga under en lång tid och är dessutom en stor supporter till Malmö FF, klubben där allt började för Zlatan. Mötet, som sträckte sig över fem timmar, var inte bara prat om affärer. De båda hade en lång och öppen diskussion om livet i allmänhet. Det var en nöjd Erik Skarp som lämnade mötet som alltså blev en början på ett unikt samarbete.

– Det var känslomässigt för mig som har följt Zlatan under snart 20 års tid. På något sätt kände jag redan innan mötet att jag hade en relation med honom, just för att man sett honom så pass mycket. När jag satt i rummet och dörren öppnades och Zlatan står en meter ifrån, då är det något som sköljer över mig. Det är en mäktig känsla som är svår att sätta ord på, här träffas vi och ska försöka skapa ett samarbete, beskriver Erik känslofyllt det första mötet med Ibrahimovic.

“Han är ingen posterboy”

Erik Skarp är dessutom tydlig med att Zlatan inte bara kommer att finnas med som ambassadör och ansikte utåt, utan Zlatan har dessutom gått med som delägare i företaget.

– Zlatan är en delägare vilket förhoppningsvis varar för alltid, under förutsättning att vi gör något bra tillsammans. Han är ingen posterboy utan han kommer att vara med oss och utveckla bolaget och framförallt varumärket till att bli något som folk ska tycka om och vilja associeras med.

Han berättar om planen att göra en helomvändning och förändra hur Bethards varumärke presenteras utåt med hjälp av ”Ibra”.

– Bethard uppfattas som aningen hårt, vilket är förståeligt, och vi känner att det har blivit en överdriven spinn vilket vi själva också varit med och bidragit till. Vi känner att det är dags att ta ett rejält kliv in mot mitten och bli något mjukare. Detta är en resa som startar måndagen den 26 mars. Då lanseras vår nya identitet i samband med en reklamfilm som vi arbetat fram tillsammans med Felix Herngren. Det kommer bli mjukare och mer komiskt, vi tar ett skönt men rejält kliv bort från det hårda som ni sett tidigare, utvecklar Erik Skarp.

För att läsa hela intervjun är det bara att klicka dig vidare in på betting.se.

cloud9

Cloud9 tar hem ELEAGUE Major 2018!

By | Counter-strike, eSport turnering | No Comments | January 29, 2018

Nordamerikanska Cloud9 vände på steken och vann till slut med 2-1 i kartor efter en jämn final mot FaZe och plockade därmed hem den första Major-titeln för deras del när 2018 års upplaga av ELEAGUE Major i Boston avgjordes natten mot måndagen svensk tid.

På vägen till finalen slog Cloud9 ut G2 (2-0 i kartor) och SK (2-1 i kartor) och europeiska FaZe slog i sin tur ut mousesports (2-0 i kartor) samt NaVi (2-0 i kartor). Finalen inleddes med Mirage där nordamerikanerna inledde lovande och gick upp till en komfortabel 7-1-ledning innan FaZe vaknade. FaZe vände och vann den första kartan med 16-14 efter att svenske Olof ”olofmeister” Kajbjer dödat kartan med en skön tripple-kill vid ställningen 15-14.

När det sedan var dags för Overpass hade Cloud9 all press på sig att vinna för att på så sätt tvinga fram en tredje och avgörande karta, vilket de lyckades alldeles galant med. Efter en oerhört stark första halva (vinst 12-3) hade européerna FaZe ett helt berg att bestiga. Men de gav inte upp utan strid och de lyckades också putsa till siffrorna något efter en jämnare andra halva, dock tog Cloud9 hem kartan med 16-10 efter en härlig aktion från hela turneringens MVP Tarik ”tarik” Celik.

Med detta stod det alltså 1-1 i matcher inför sista och avgörande kartan Inferno. Det blev också ett rafflande avslut på turneringen då den fick avgöras efter två övertider. Länge såg det ut som om FaZe skulle ta hem den sista kartan efter att de skaffat sig matchpoäng ganska tidigt. Dock visade Cloud9 upp en härlig lagmoral och i synnerhet Jake ”Stewie2k” Yip inspirerade sitt lag i upphämtningen som ledde till två övertider.

Efter att båda lagen vunnit vars tre rundor på CT-sidan kunde alltså Cloud9 till slut knyta ihop säcken och plocka hem den andra övertiden och därmed också hela ELEAGUE Major 2018.

eleague

Dags för årets CS:GO-Major att avgöras

By | Counter-strike, eSport turnering | No Comments | January 15, 2018

24. Det är antalet lag som gör upp i slaget om mästartiteln i 2018 års upplaga av ELEAGUE Major i Counter-Strike: Global Offensive. Platsen där slutspelet ska avgöras är i Boston, USA och datumen att hålla reda på är 26-28 januari.

Den första etappen av tre i Counter-Strikes motsvarighet till fotbollens Champions League avklarades den föregångna helgen i den så kallade ”New Challengers Stage”(offline-kvalet), vilken utspelade sig i ELEAGUE Arena i Atlanta, USA. Av de 16 lag som deltog i enkelmötena var det endast två stycken (Cloud9 och G2) som tog sig vidare till etapp nummer två som kallas The New Legends Stage (gruppspelet), vilken hålls på samma plats mellan 19-22 januari. Resterande lag från den första etappen gör upp om de kvarvarande gruppspelsplatserna i inbördes möten.

Skrällfritt system?

Det är ett delvis nytt och ganska rörigt Swiss Format-system som ELEAGUE tillsammans med Valve lanserade 13 december 2017. Detta innebär att turneringen till en början blir relativt ointressant för både spelare och åskådare, då systemet gör så att de bästa spelarna möter de lite sämre i de inledande omgångarna. Den förenklade anledningen till detta att de bästa lagen ska kunna mötas senare i turneringen, vilket ju såklart minskar chanserna för skrällar att inträffa. Skönt för de högst seedade lagen givetvis, men som neutral åskådare är det alltid härligt med uppstickare som ställer till det för de mer etablerade.

De 9 av 16 lag som redan är klara för The New Legends Stage är följande:

Regerande mästarna Astralis

BIG

Cloud9

Fnatic

G2

Gambit

North

SK

Virtus.pro

Ska Cloud9 gå hela vägen?

Några som imponerat på senaste tiden är amerikanska Cloud9, som med autimatic och Stewie2k i spetsen tog tre raka segrar i första etappen av Majorn. Laget slog tillbaka EnVyUs, Sprout och mousesports med de övertygande totala rundsiffrorna 48-21. Amerikanerna erhåller för närvarande en 5:e plats i världsrankingen och förutsättningarna ser onekligen goda ut för att kunna utmana om Major-titeln på allvar.