csgoRocket League

Rocket League är en korsning mellan ett bilspel och ett fotbollsspel. Man spelar antingen själv eller i lag och det handlar om att föra eller skjuta den gigantiska fotbollen in i motståndarlagets mål. Spelplanen är en stor bur med rundade hörn så man kan köra upp på väggarna. Bilarna kan plocka upp turboboosts på arenan som gör att man kan köra fortare eller till och med hoppa med bilen. Boost är väldigt viktigt för spelarna och har man slut på boost är det lätt att man bli frånåkt eller att det blir svårt att rädda skott från motståndarna som kan få till bättre skott eller komma i frilägen tack vare att de har mer sprutt i bilen än vad du har. Spelet lanserades 2015 och finns till Microsoft Windows, Xbox One, Playstation 4, Linux och OS X.

Rocket League Spelregler

Matchen börjar med att bollen placeras i mitten och de två lagen får starta vid sina respektive målburar. Därefter åker de framåt för att få kontroll på bollen. Vanligtvis är det en bil från varje lag som åker fram mot bollen och en annan bil som vaktar målet utifall det kommer skott utifrån.
Därefter är matchen igång och det handlar om att göra så många mål som möjligt innan tiden tar slut. Vanligtvis ligger tiden på 5 minuter och klockan stannar mellan varje spelavbrott, till skillnad från fotboll.

Utöver det så finns det inte så mycket regler i Rocket League, utan det är full rulle och hålligång från start till mål. Bilarna kan köra in i varandra och spränga varandra genom kollisionen med varandra.
Om du lyckas kvadda en motståndarbil så tjänar du ett par sekunder, för det är så hög intensitet att varje sekund är viktig. Sedan respawnar bilen du sprängde. Men det kan vara matchavgörande, så spelarna försöker hela tiden undvika att bli påkörda, så det handlar inte bara om att få tag på bollen och passa eller skjuta den, utan du måste även undvika motståndarbilarna som kan kvadda din bil.

För att göra mål så kan du dels köra på bollen och föra den framåt, men det vanligaste är egentligen att ta boosten och skjuta med hjälp av din boostade bil som genom kraften trycks framåt och ger bollen en kraftig stöt framåt. Om du har boost så kan du dessutom hoppa upp i lyften och “smasha” bollen med hjälp av ditt fordon. Detta är även användbart när du ska rädda bollen från att gå in i mål, för det är inte några bestämda målvakter här, utan det är snarare att alla är flygande målvakter och gör både ett offensivt och ett defensivt jobb. Så att kunna hoppa med bilen är livsviktigt för att rädda bollar som flyger högt.

 

Esport betting Rocket League

Även om spelet är väldigt likt klassisk fotboll så kan man inte säga detsamma om oddsmarknaderna på Rocket League. Det är än så länge få ställen man kan spela på Rocket League, vilket kan ha att göra med att utvecklarna bakom Rocket League inte uppskattar att det går att betta på spelet och turneringar.
När ett australiensiskt spelbolag lade till spelet till sina oddsmarknader, gick utvecklarna bakom spelet ut och tog avstånd från spelbolaget och att de inte uppskattar att folk bettar med riktiga pengar på Rocket League.