Nico “Gunnar” Lopez kickad från NiP

Gunnar NiP

Ninjas in Pyjamas har inte haft det så enkelt den senaste tiden med dåliga resultat. På International 2019 slutade de faktiskt sist och sedan dess har PPD försökt få ordning på gruppen för att kunna leverera.Nu med facit i hand vet vi att det inte lyckats särskilt bra och nu säger man alltså adjö till Gunnar i gruppen.

Spela på E-sport hos Pixel.bet

NiP behöver producera som ett team

Peter “ppd” Dager, kapten i NiP säger att NiP behöver omstrukturerar sig och forma en stark grupp och samtidigt möta de bästa teamen i Europa. Det är också en av anledningarna att man omlokaliserar sig till Europa samt för att prova nya team medlemmar som kan ta över platsen efter Gunnar.NiP har kommit till insikt med att det inte går att bara hela tiden försöka leverera, det har visat sig att man då kan hamna på sista platsen i minor tävlingarna.

Dåliga resultat kräver en ändring i teamet

I Dream League Season 12 lyckades de med en tredje plats, på ESL One Hamburg 2019 blev det en sjunde plats. Senast i WePlay! Bukovel Minor i Ukraina i början av januari förlorade man sina matcher med 2-0 både mot Team Spirit och Geek Fam och slutade sist. Det är ju tydligt att man inte kan fortsätta på det spåret. Fansen kräver en ändring och nu var det Gunnar som fick lämna.

NiP måste leverera till International 2020

NiP har en stor uppgift framför sig eftersom det den 18 augusti är dags för International 2020 på Ericsson Globe arena i Stockholm. Tills dess måste man ha hittat ersättare, få ihop laget och börja leverera igen. En helt klart svår uppgift.

Vem kommer ersätta Gunnar i NiP

Frågorna är såklart många och med ett tufft motstånd i Europa kommer NiP behöva ett bra och starkt team. Vem som kommer att fylla platsen efter Gunnar är fortfarande oklart, men från flera håll hörs röster att man hoppas att Marcus “Ace” Hoelgaard skulle få möjlighet att komma tillbaka. Marcus var med när de vann OGA Dota PIT Minor och StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor 2. Gunnar ersatte sedan Ace i september 2019.Vi vet inte om det är realistiskt. Bara för att man presterat bra tidigare är det ingen anledning till att man ska ta plats igen. När bytet gjordes fanns det såklart orsaker till detViktigast nu är troligen att få teamet att fungera tillsammans optimalt. Många ändringar har genomförts och det känns som man trevar lite i mörkret. Kanske behövs en rejäl funderare innan man tar in nästa person. Skiter ersattes efter endast tre månader av TANNER och nu behövs stabilitet istället för rädsla att plötsligt bli utkastad. PPD är kapten men hittills har inte besluten skördat några framgångar.