Ingen gamer i världen förtjänar ett X Games-guld

Kristi Leskinen

Sedan tidernas begynnelse har det varit vilda diskussioner om eSport är en sport eller inte. Vem som har rätt i denna fråga beror självklart på vilket läger du tillhör. Förra året var det kunde vi se CS under Winter X Games i Aspen, USA. Då var det EnVyUs som tog hem guldet efter ha besegrat NiP Gaming. I år var det Halo som fick delta under X-Games och precis som förra året fick topp tre en varsin medalj. Detta är något som inte uppskattas av andra X-Games deltagare.

Freestyle åkaren Kristi Leskinen som har två X Games medaljer publicerade nyligen ett inlägg på twitter om detta. Och det var inga positivt inlägg ur eSports synvinkel. Utan hon menar på att gamers inte ska få några medaljer alls. S här skriver hon:

”Som idrottsmän händer det att vi riskerar allt för att vinna X Games. Ingen gamer i världen förtjänar en X Games-guldmedalj”

Uttalande väckte så klart stor uppmärksamhet bland alla eSportare världen över och dess anhängare. Självklart blev Kristi Leskinen påhoppad för den kommentaren. Men hon verkar ta det med ro och svarade sedan med:

”Skådespelare vinner Oscars, musiker vinner Grammys, extremsportare vinner X Games. Respekt till alla gamers, min poäng var bara att de inte är samma sak”

Vad tycker ni? Har Kristi Leskinen en poäng?