Overwatch, framtida spel att betta på?

Den 7:e november 2014 så gick Blizzard Entertainment ut och annonserade att de höll på att utveckla ett nytt spel – Overwatch. Självklart så blir det en stor hype över detta då Blizzard väldigt sällsynt floppar på spel som de släpper.

Overwatch

Overwatch är ett lagbaserat FPS*-spel som utspelar sig i en tid när världen ligger i kaos. Något som skiljer Overwatch från andra spel i samma genre är att det ger vibbar av att vara en mix av ett moba-spel och ett vanligt fps-spel, det som ger den känslan är att det just nu finns 14 st olika hjältar man kan välja att spela bland, som passar in i någon utav 4 olika kategoriet, väldigt mycket som att du väljer support, ad-carry och liknande roller i moba-spelen. Matcherna kommer förmodligen att vara 4 vs 4 eller 5 vs 5, iallafall i tävlingssammanhang. Spelet kommer att släppas med 4 olika banor, varav varje bana utgör olika sorters game-modes, t.ex. Capture the flag.

Det som gör att vi tror Overwatch kommer bli ett spel att betta på är att dels, det är Blizzard som släpper spelet gör att det får mycket publicitet och de är väldigt vana med att driva större spel som fungerar bra inom e-sport. Sedan så känns spelet väldigt unikt och nytt med kombinationen av ett klassiskt fps-spel fast med en väldigt stor variation av hjältar att välja på. Förmodligen kommer de att successivt fortsätta att fylla på med nya hjältar eftersom också. Betan sägs släppas någon gång under oktober, då vi kommer att gå djupare in och recensera spelet.