Är du intresserad av att lägga bet på e-sport så finns det goda möjligheter till förtjänster för flera olika spel. I den här korta texten kommer vi dig lite information om spelet Rocket League och hur du ska tänka när du ska lägga bet på just det. Du får även generella tips om betting samt på vilket sätt du kan tjäna extra pengar när du bettar på e-sport.

Kort introduktion till Rocket League

Rocket League är ett riktigt roligt spel och perfekt för dig som funderar på att betta på e-sport. Innan vi går in på hur betting fungerar för detta spel ska vi berätta lite om spelet och bakgrunden. Det här spelet är ett fotbollsspel som går ut på att du ska göra mål och vinna över din motståndare. Man spelar Rocket League på en arena som påminner om en fotbollsplan med ett nättak. Du spelar bollen med raketdrivna bilar och upp till 8 spelare kan delta. Alla arenor ser i stort sett likadana ut fast med olika inramning. På planen finns även boost-områden som spelarna kör över för att ladda sin bil med boost-funktionen. Den gör att du exempelvis kan hoppa upp i luften. Spelaren kan även göra konster och trick i luften och på det sättet öka möjligheten att kicka till bollen in i mål. En match pågår i 5 minuter och om det är oavgjort uppstår förlängning med Golden Goal, första målet vinner. Spelet finns till Windows, Playstation, Xbox och några ytterligare system.  Psyonix är tillverkare av spelet och det kom ut på marknaden i mitten av 2015. Spelet hade över 40 miljoner spelare 2018 och är väldigt populärt.

Så här bettar du på Rocket League

Rocket League är väldigt nära ett vanligt sportspel och tänker du på fotboll så är du helt rätt ute. På det sättet är detta ett bra e-sport spel då många direkt förstår upplägget. Rocket League är ett väldigt bra spel att börja med då det handlar om betting på e-sport, då det har ett synnerligen roligt upplägg.

Om du tycker om att lägga bet på vanliga sporter så kommer du att märka att spel på Rocket League faktiskt är betydligt roligare. Jaha tänker du, varför det? Jo, på en vanlig fotbollsmatch på 90 minuter går det hela 18 Rocket League matcher. Eftersom varje match endast är 5 minuter kan det hända mycket på kort tid här – actionpackat är en bra beskrivning.

Att betta på Rocket League matcher är något som är snabbt och roligt. Efter bara 5 minuter vet du hur bettet gick. Här behöver du inte ta dig igenom 90 minuter fotboll, som även om du gillar sporten kan bli lite långt. Istället kan du hitta en ny attraktiv match att betta på.Rocket League betting hos svenska spelbolag

Till skillnad från många andra e-sport matcher så är Rocket League väldigt enkelt och snabbt. Här finns inte traditionell strategi inblandat eller krångliga banor som ska vägas in för de olika lagen.

Idag finns ett antal olika bettingbolag på marknaden och det varierar hur mycket de fokuserar på just e-sport. En del av dem har det som ett stort fokus och satsar på att vara de bästa på marknaden. Andra har det i sitt vanliga sortiment bland de övriga sporterna. Vilken du väljer är inte det viktiga, det mesta handlar om att få bästa oddset när du ska lägga ditt bet. När du kollar efter bets på e-sporter kan det vara bra att ha i tanken att detta är väldigt säsongsbetonat. En del siter har alltså inte alltid någon e-sport att satsa på.

Här är några rekommenderade bettingsidor:

Unibet, är en erfaren operatör med många olika val och möjligheter

ComeOn, en riktigt bra sida med snyggt utbud och bra struktur

– 888sport, en av de stora med massor av e-sport

Betway.se, tydigt e-sport fokus och bra välkomstbonus. Här hittar du snabbt e-sport

pixel.bet, klart fokus på e-sport

På marknaden finns givetvis fler operatörer som erbjuder bra odds och bra upplägg för e-sport. På vår sida kan du hitta dem som har bäst välkomsterbjudande och som har fokus på e-sport. Vi har gjort jobbet åt dig och sammanställt alla. Hela tiden kommer det nya operatörer och genom att ha koll här på vår sida är du hela tiden uppdaterad om bettingmarknaden.

Vilka event ska man betta på i Rocket League?

Det finns ett antal attraktiva event som genomförs över hela världen så tillgången på spännande matcher är helt klart fullgod. När du lägger dina bet är det oftast vinnarspel det handlar om. Med det menas att du sätter ditt bet på den som du tror kommer vinna matchen. Dessa spel kan vara den totala vinnaren och det kan ingå flera matcher i en serie, du ser på matchen vad som gäller. Som vi berättade tidigare är det korta matcher och du kommer inte vara uttråkad när du bettar på Rocket League. Det går som sagt undan med matctider på 5 minuter. I turneringar så är det ofta oddsen gäller för ”bäst av fem” eller ”bäst av sju”. Det kan även finnas handikapp odds som betyder att det ena laget startar ur underläge. Känner du till laget bra och vet vad det brukar prestera kan dessa handikapp odds vara attraktiva val för dig.

Vilka årliga stora händelser sker i Rocket League?

Ett Rocket League år är fullt av spännande händelser och event i olika storlekar. Här hittar turneringar på event över hela världen. Många av turneringarna är uppdelade på regioner och du kommer att hitta Rocket League Championship Series (RLCS), Rocket League Rival Series (RLRS), olika Grand Series som play-ins, Renegade Cup, Masters med mera. Utbudet är stort och det gör också att betting blir extra roligt för denna typ av e-sport. Mediabevakningen på dessa event brukar vara omfattande och sålunda även prissummorna. De flesta större finaler kan du se på Twitch eller streamade hos spelbolaget. Tittar vi på finalerna för Season 7 på Rocket League Championship Series låg prissumman på $529 500. Helt klart blir detta spännande betting då mycket står på spel för finallagen.

Vad bör man tänka på när man bettar på Rocket League

Att betta på Rocket League är snabb betting eftersom matcherna är korta. Om laget får ett ledningsmål är självklart väldigt bra, nästan vitalt för matchen. Det är svårt att hämta in förluster på fem minuter, även om det inte är omöjligt. Så kontentan är att det är ett snabbt spel. Inledningen av matchen är därför väldigt viktig.

Till skillnad mot andra e-sportsspel så finns inte så många externa faktorer att ta hänsyn till i Rocket League. Jämför vi till exempel med CS:GO där tillgång till antal banor samt förkunskap om dessa spelar in tungt. Eftersom inte så många externa faktorer påverkar i själva spelet betyder det att laget blir väldigt mycket viktigare när du väger in ditt odds och dina val. Internet har många olika möjligheter att ta reda på fakta. Använd alla kanaler som finns för att få fram information. Leta på olika forum för att se hur diskussionerna går om dagsform och möjligheter. Kanske har lagen mötts tidigare och du kan se deras matcher direkt på Youtube? I det fallet kan du även se hur lagen spelar och om de har några speciella egenskaper du behöver ha koll på.

En annan sak du ska ha koll på är om ditt lag är korrekt rankat. Har de vunnit flera matcher tidigare mot betydligt sämre lag, då är det inte säkert att de kommer vara bra mot ett bättre lag. Kanske blir motståndet då dubbelt så stort och kan lätt leda till en förlust. Försök väga statistiken mot varandra och även om laget har en bra form på de senaste matcherna så ställ det mot hur bra motståndarlaget är.

Sammanfattning av Rocket League

Om du har ett intresse av e-sport och gillar betting tycker vi verkligen att du ska förvalta det och utveckla dina färdigheter. Känner du inte till e-sport hoppas vi att den här artikeln har gett dig en bra inblick i vad det handlar om och att du kan få ett intresse för sporten. E-sport är idag ett givet område på bettingmarknaden och det är väldigt troligt att det kommer att öka ännu mer i framtiden. Många bettingbolag fokuserar mer och mer på just e-sport och kommer att konkurrera om att erbjuda attraktiva odds.

För att bli framgångsrik tycker vi att du ska börja med mindre bet på de matcher du läst på om. En bra ide är också att bli kund hos flera bettingbolag och utnyttja deras välkomstbonus. Här på sidan kan du enkelt klicka dig vidare till respektive bolag och se vad som erbjuds. Genom att skapa konton hos flera bettingbolag och hämta din välkomstbonus får du en bra början och lite större möjligheter. Att betta på e-sport kan vara att kombinera ditt intresse med en lönsam sysselsättning. Dels är det roligt och sen kan du på det sättet bygga upp ett kapital på ditt spelkonto. Samtidigt följer du de intressanta lagen och det spel du tycker om. Jämför odds från flera olika bolag och se vilka som ger dig bäst erbjudande. Lycka till!

HÖGA ODDS PÅ ROCKET LEAGUE FINNS HOS BETWAY