5 tips för betting på esport

5-tips på e-sport

E-sport är något som blivit allt mer populärt den senaste tiden. Idag erbjuder många av de olika spelbolagen olika typer av e-sport spel så som Dota 2, LOL, CS med flera. I denna artikel kommer vi gå igenom olika tips och trix för  att bemästra E-sport betting på de svenska spelbolagen.

Gör efterforskning

När det kommer till betting så är det en sak som är viktigare än allt annat. Detta gäller betting generellt, så inte bara esport utan även vanlig sport. Det du måste se till att göra är att läsa på och göra efterforskning. Detta gör att du kan skapa dig en uppfattning om både de olika spelen och spelarna. Detta i kombination kommer att ge dig en stark grund för att veta om ett odds är bra eller dåligt, och på så sätt har du chans att vinna mer pengar.

Lär dig om spelet och dess regler

För att kunna göra bra efterforskning och för att kunna hänga med på vad som händer i matcherna så är det viktigt att du lär dig hur det fungerar. Både regler och olika saker som händer och kan hända, men även terminologin för att veta vad alla olika ord betyder så att du kan hänga med. Utan kunskap om hur det faktiskt fungerar är det svårt att bedöma vad som är bra och vad som är dåliga odds.

Öva på våra E-sport tips hos Unibet

Rikta in dig på några specifika e-sport spel

För att göra det enklare att läsa på, lära sig om spelet och dess spelare kan det vara en god ide att begränsa sig lite. Börja med en eller två spel som du börjar forska lite i, det kommer att göra det enklare att lära dig. När du sedan har lärt dig ett spel kan du börja på nästa, och sedan nästa tills du har lärt dig så många spel som du själv vill. Det kan även vara bra att rikta in sig på ett par spelare och lag för att sedan utöka, på samma sätt som med de olika spelen. Vilken ordning du gör det i kan du låtas avgöra av till exempel en aktuell turnering eller helt enkelt bara det som intresserar dig mest.

Leta efter de bästa oddsen

Många bettingsidor presenterar liknande odds, eller till och med samma odds. Detta beror på att de köper oddsen från professionella oddssättare. Oddsen är skapade i kombination av människor som tillsammans med analyserad data har satt ihop de odds som de tror är mest rimliga. De kollar bland annat på spelarna och deras tidigare resultat, precis som du själv borde göra innan du placerar odds.

Med det sagt så finns det faktiskt undantag. De största bettingsidorna har egna oddssättare som sätter sina egna odds. Det gör att det finns utrymme för lite större skillnader. Så det kan vara väl värt att kolla runt vad de olika sidorna erbjuder för odds. Om du har klart för dig vilket lag, eller vilken spelare, du vill betta på så kan du vinna betydligt mer pengar om du hittar bättre odds.

Går det att betta live på E-sport?

Ett tips som gör det både roligare, men också ger chans till att göra det mer lönsamt, är att betta live. Det betyder att du kollar på matchen eller turneringen när den spelas. Under tiden så kan du även betta på vad du tror kommer hända. Oddsen ändras hela tiden utifrån vad som händer under spelets gång vilket gör att har chans att lägga ett bet när det är fördelaktiga odds, och du kan på så sätt vinna mer pengar om det går hela vägen. Det gör även det hela mycket roligare eftersom att du hänger med på ett helt annat sätt när du både tittar och bettar samtidigt.

Några olika typer av odds på E-sport

Det finns några olika typer av odds när det kommer till esport. Bland annat live odds, som nämns ovan, där du bettar under spelets gång och oddsen förändras beroende på vad som händer och vad som inte händer i spelet. Sedan kan de även delas in i matchvinnare och turneringsvinnare. Inom esport så spelas det både separata matcher, och matcher som är med i en turnering. Precis som när det kommer till vanlig sport så kan du då betta på den specifika matchen som spelas just då och vilken spelare eller lag som kommer vinna matchen, men du kan även betta på hur du tror att det laget eller spelaren kommer göra ifrån sig i hela turneringen, och vem som kommer att vinna. Många tror att betting på esport är krångligare än vanlig sport, men det behöver det absolut inte vara! faktum är att det är väldigt likt. Den största skillnaden är själva sporten som utövas, men för dig som åskådare och som ska betta så är det ingen större skillnad. Testa själv för att se hur enkelt och roligt det är!