Betta på Halo

Halo är en av de mest spelade spelserierna genom tiderna och har enligt många experter blivit klassats som ett av de bästa tv- och dataspelen någonsin. Spelet är en sådan kallad klassisk förstapersonskjutare vilket innebär att du följer perspektivet av din karaktär genom dennes ögon. Det första Halo-spelet, Halo: Combat Evolved, släpptes redan år 2001 av speltillverkarna Bungie Studios som genast blev en succé. Halo släpptes via Microsoft Game Studios vilket innebär att det endast går att spela serien på Xbox, PC och Mac.

Sedan 2011 så är det inte längre Bungie Studios som tillverkar nya Halo-spel, utan 343 Industries. Det har även tillverkats så kallade strategispel utan spelserien i form av Halo Wars 1 & 2 där du till skillnad från förstapersonskjutare ser spelplanen från ett fågelperspektiv istället för på marken. Halo har idag med alla sina spelsläpp på de olika plattformarna sålt över 65 miljoner exemplar av sina spel, vilket gör det till ett av de bäst sålda spelen på marknaden.

Halo spelregler och funktioner

Halo är ett klassiskt Science Fiction-spel som utspelar sig under 2500-talet där vår egen galax har blivit infekterad av ”The Flood”, en parasitliknande alienform som tar över och smittar alla levande former i galaxen. För att stoppa The Flood så finns den försvunna Alien-rasen ”Forerunners” som försöker döda alla livsformer innan de hinner bli smittade av The Flood och stoppa spridningen. Detta innebär givetvis konflikt med människan som får se sig utmanad av både The Flood och Forerunners, i alla fall från en början!

Det är Master Chief som är protagonisten i Halo-spelen, en tillverkad supersoldat som skapades för att skapa en superarmé i mänsklighetens yttersta kolonier. Spelet startas med att mänskligheten flyr deras yttra planet Reach och då stöter på för första gången Forerunners, eller Covenant som de även kallas. Covenanterna bor på en enorm ring, en så kallad Halo, som flyter genom rymden, där människornas skepp kraschlandar. Från början så blir det givetvis ett stort krig mellan Covenanterna och människan, men tillslut så förstår de att den gemensamma fienden egentligen är The Flood.

Poängen med hela spelet är givetvis via huvudspelaren Master Chief överleva crashen på en av de sju Halo-ringarna, och sedan döda alla motståndare som kommer i vägen. I spelserien så fortsätter givetvis sagan med många sidohistorier, men kontentan är att överleva och ta sig vidare. Under spelets gång så upptäcker du som spelare nya vapen, fordon, flygplan och en mängd olika saker som låter dig ta dig igenom de olika världarna i spelet.

Master Chief Halo

Halo e-sports och betting

Genom att vara ett av de mest populära spelen genom tiderna så har Halo givetvis även blivit ett spel som det även tävlas i. Det finns en Halo-liga som pågår kontinuerligt där de allra bästa lagen givetvis delar på olika priser. De två största turneringarna som hålls årligen när det kommer till Halo-spelare är Halo VM och Halo-turneringen under Dreamhack. Halo-tävlingarna har blivit en av de bäst betalda spelvinsterna där prispotten till vinnarna under Halo-mästerskapet 2016 låg på galna $1,000,000, även andraplatsen belönades med $500,000, så de behövde inte gråta sig till sömn efter förlusten.

I och med sin otroligt enorma popularitet så har Halo blivit en av de absolut störa giganterna inom e-sport och inom gaming på nätet. Många av de bästa lagen inom Halo-världen är svenska vilket även gör att intresset i Sverige är enormt. På de flesta casinon och sportsbooks på internet idag så kan du betta på de heta mästerskapen och matcherna, som vilken sport som helst. De två stora turneringarna, Halo-mästerskapen och turneringen på Dreamhack hålls normalt i mars och respektive juli vilket gör våren och sommaren till de hetaste Halo-månaderna att både kolla in tävlingarna och betta på Halo!

Tävlingar i Halo