Logga hos HoN

HoN eller Heroes of Newerth som det faktiskt står för är ett av de mest populära MOBA-spelen på marknaden idag. MOBA står för ”Multiplayer online battle arena” vilket innebär att det är ett flerpersonsspel som spelas online med och emot andra människor. Spelet släpptes första gången 2010 av spelhuset S2 Games och går att spela på både Windows, Mac och Linux. Det är dock sedan 2015 den välkända speltillverkare Frostburn Studios som tagit över utvecklingen av HoN, vilket dock inte mötts av protester från spelarna.

HoN är ett av de mest klassiska MOBA-spelen trots sin unga ålder. Det är ett tredjepersons-spel vilket innebär att du har ett fågelperspektiv på din spelare och spelplanen när du spelar. Över 3,000,000 miljoner konton är registrerade under HoN, vilket gör det till ett av de mest spelande MOBA-spelen genom tiderna.

Hon spelregler och funktioner

Rent design- och spelmässigt så påminner HoN mycket om det klassiska Warcraft III spelet Defense of the Ancients, eller DotA som det även kallas. Spelidén hos HoN är två lag med 2-10 spelare som spelar mot varandra. Ena laget är alltid Legion och det andra laget Hellbourne. Lagen startar på två olika ställen av spelplanen. I varje spelplan finns det spawningspunkter, torn, byggnader och huvudstrukturen i vardera läger. För att vinna så är idén självklart att förstöra motståndarnas huvudbyggnad innan din egen blir förstörd. Det går även att vinna genom att det andra laget ger upp.

När du spelar så kan du spela i många olika lägen. Co-op innebär att du spelar med andra spelare online eller med hjälp av bots för att spela mot motståndarlaget. Spelar du under Player Hosted så kan du skräddarsy din match och sedan bjuda andra spelare för att ta del utav den spelplan du specialbyggt. Inför varje match så måste varje spelare välja en karaktär som den kommer att spela med under den matchen, sedan går det att byta till nästa match. Det finns 132 olika karaktärer att spela med och de flesta har fyra olika färdigheter.

För att få din spelare att bli så bra som möjligt så gäller det att vara inom motståndarnas område när motståndaren blir dödad, detta gör att du kan samla på dig XP. Guld får du genom att slåss, med vilket du sedan kan köpa utrustning och andra ting som gör din spelare starkare och bättre. Det finns tre huvudgrupper med karaktärer att välja. Karaktär som har bäst uthållighet, styrka eller intelligens. Varje typ av spelare har givetvis något som den andra saknar, så ett välorganiserat lag måste givetvis ha alla tre delarna för att vara framgångsrikt. Spelet började som sagt under 2010 med lansering via en Facebook-sida och blev genast en enorm succé. Från början kostade spelet, men sedan 2011 så har HoN varit helt gratis till spelarna.

Spelplan hos HoN

Hon e-sport och betting

Heroes of Newerth blev en het utmanare till MOBA-världen speciellt under 2012 då de startade deras HoN-tours där spelarna kan spela med varandra med riktiga pengar som insatser. Den största tävlingen heter Hon World Finals och har spelats i flera omgångar. Spelet har blivit enormt populärt i Asien och det var även i Thailand som 2017’s upplaga av HonTour World Finals tog plats. Hundratals åskådare fanns på plats och tusentals via livestream från jordens alla hörn. Prissummorna för vinnare av HoN-turneringar är fortfarande inte i samma höga nivåer såsom World of Worldcraft, Halo och andra spel, men det var ändå $70,000 i potten till vinnarna av en total pott på $113,282.

I och med att HoN blir mer och mer populärt så kommer givetvis prispengarna och intresset att bli större och större. Förutom den mest kända Hon World Finals så finns det givetvis många andra mindre turneringar som pågår under åren. Givetvis så har även HoN blivit populärt bland bettare som har stenkoll på de olika framgångsrika lagen som spelar. I varje nätcasino och större spelplats så kan du under e-sportfliken hitta odds att spela på i de olika turneringarna. HoN är ett relativt ung spel fortfarande så givetvis så kommer intresset bara att bli större och större och vi har utan tvekan en framtida stjärna bland oss!

Spelare hos HoN