hearthstone-heroes

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone är ett nätbaserat kortspel som Blizzard Entertainment lanserade den 11 mars, 2014. Spelet utvecklades av ett mindre team vars syfte var att upptäcka nya marknader som Blizzard ännu inte hade etablerat sig i.  ”Team 5” som utvecklade spelet var i början endast ett drygt dussin personer. Guppen valde att fokusera på något som många av dem hade mycket erfarenhet i; kortspel. Gruppen fick inspiration från spel som Magic the Gathering och det redan existerande ”Warcraft Trading Card Game”. Slutresultatet är det Hearthstone vi ser och blev snabbt rosat av spelare och kritiker världen över och har sedan dess vunnit flera priser som bland anant ”Bästa handhållna spel” 2014.

Hearthstone funktioner

I Hearthstone spelar man en mot en där syftet är att få ner sin motståndares hälsa ner från 30 till 0 där spelaren som först blir av med alla sina liv förlorar. För att besegra sin motståndare har varje spelare 30 stycken kort till hands. Dessa kort är i form av enheter och magier i olika former som spelare sätter ut på spelplan för att attackera motspelaren och dennes enheter. Spelet är särskilt intressant på grund av enheternas och magiernas olika funktioner och hur de påverkar varandra. En stor del av matchen handlar om att försöka räkna ut vad för sorts kortlek motspelaren har och vilka kort denna har i handen.

Hearthstone har nio olika klasser vilka representeras av olika kända karaktärer från Warcraft serierna. Klasserna har ett flertal speciella klasskort unika för dem som ofta följer ett visst tema. Klassen Warlocks använder sig till exempel mycket av demoner som är oftast väldigt starka men har ofta stora nackdelar. Klassen Rogue har flera kombo-kort som blir starkare när ett kort har spelats innan samma runda. Varje klass har även en unik egenskap som de kan aktivera. Hunterklassens egenskap är t.ex. att den gör två skada på motspelaren.

Vid spelets lansering 2011 fanns det runt 300 olika kort, men efter flertal expansioner finns det nu över 1000. Korten får genom att öppna kortpaket som fås genom att spendera spelets egna valuta, eller att köpa dem för riktiga pengar.

Curse of Naxxramas adventure

Curse of Naxxramas var det första single player äventyret till Hearthsone.

Hearthstone E-sports och betting

Blizzard har haft lång erfarenhet av e-sport tack vare spel som Starcraft och Warcraft så de det var ingen överraskning att de ville börja ha turneringar så tidigt som möjligt. Det första turneringen skedde redan vid Blizzcon 2013, flera månader innan den officiella lanseringen av spelet. Sedan dess har spelet haft regelbundna turneringar med en av de största var under Blizzcon 2016 där spelaren Pavel vann 250 000 dollar. Spelets popularitet har stigit konstant med åren och Blizzard rapporterade att de hade 70 miljoner unika spelare. Hearthstone har nu blivit ett av de mest tittade på spelen i världen. Med dess popularitet har även intresset i betting ökat. Hearthstone är ett ytterst spännande spel att betta på då matcher är fullspäckade av strategi, bluffar och en hel del tur. En match kan slå om helt utan förvarning och en högoddsare kan kamma hem segern.

Många nätcasinon erbjuder sportsbetting på Hearthstone i allt från mindre matcher till stora internationella turneringar.