Att spela på en bettingsida innebär inte bara underhållning och spänning utan även om säkerhet samt trygghet. Det är just därför bettingsidor väljer att erbjuda sina spelare de bästa betalningsmetoderna som finns på nätet. Det är viktigt att spelaren känner till de olika metoderna för att veta att de är säkra. Det finns en rad olika betalningsmetoder du kan välja bland och ibland kan det vara lite klurigt att veta just vilken du ska använda dig utav. Nedan har vi listat några utav de mest populära betallösningar som finns, så fortsätt att läsa!

betalningsmetoder esport betting

Banköverföring

Att utföra en transaktion via banköverföring är väldigt smidigt och enkelt. Pengarna kommer att överföras på en gång och du slipper långa väntetider. För att överföra pengar till eller från en bettingsida behöver du endast bestämma vilket belopp du vill sätta in eller hur mycket av din vinst du vill ta ut. När du har valt den summan du vill överföra kommer du att komma fram till din internetbank där du kommer att få logga in precis som vanligt. När det här är gjort är det bara att godkänna transaktionen.

När du väljer att använda dig av betalningsmetoden banköverföring så behöver du inte vara orolig för säkerheten. Det är din internetbank som står för säkerheten och kommer att se till att dina pengar tas ut eller sätts in utan problem. En stor fördel med banköverföring som betalningsmetod är att du slipper ladda ned en extra applikation, program eller mjukvara för att kunna göra en transaktion. Det går även väldigt fort och du kommer att kunna spela med en gång. Oftast är denna metod även helt avgiftsfri.

Trustly Pay N’Play

Om du har tillgång till E-legitimation så är det här den absolut enklaste och mest användarvänliga betalningsmetoden för att betta på esport. Både insättningar och uttag fungerar utmärkt. Det positiva med denna metod är att du inte behöver verifiera dig eftersom att du loggar in genom din E-legitimation och är därför redan verifierad genom den. Den svenska betalningstjänsten Trustly är de som ligger bakom hela konceptet Pay N’Play. Hela processen går till såhär. När du som spelare loggar in på ditt spelkonto hos en spelsida som har Pay N’Play skickas din information automatiskt genom Trustly till spelbolaget där det skapas ett spelkonto i bakgrunden.

Spelkontot hos spelbolaget skapas i syfte att hålla koll på ditt saldo hos operatören. Därmed kan du enkelt och bekvämt logga ut när du vill om du känner för det och sedan nästa gång du loggar in med din E-legitimation återuppta spelandet från där du slutade.

Kontokort och kreditkort

Många bettingsidor använder sig utav kända banker för insättningar och uttag. Visa och Mastercard är fortfarande de absolut vanligaste alternativen fastän det finns en rad andra metoder att välja bland. Fördelarna med att till exempel använda sig av ett kreditkort är även det enkelt och smidigt samt har en hög säkerhet med digital legitimering. Det du behöver göra för att utföra en insättning är först och främst att välja vilken bank du har sedan anger du det belopp du vill sätta in. Fyll sedan in dina betalningsuppgifter och därefter kommer du att behöva legitimera dig och bekräfta insättningen. Kortet fungerar på alla olika plattformar och du har även möjligheten att spela på kredit. Nackdelarna med att använda denna sort är att många bettingsidor tar en avgift för transaktioner via kreditkort och det går inte att göra ett uttag till svenska Mastercard. En annan nackdel är att uttag vanligtvis tar 1-2 dagar att genomföra.

Neteller

Neteller är ett namn som du kan hitta hos de flesta bettingsidor. Denna betalningsmetod är en e-plånbok är väldigt enkel att använda. Det du behöver göra för att kunna använda dig av denna metod är att börja med att skapa ett Neteller-konto på deras hemsida. För att komma åt ditt konto kommer du att få koder av Neteller, därför är det viktigt att du sparar dessa på ett säkert ställe. När det här är gjort behöver du endast tanka ditt Neteller-konto med pengar. Du kan göra detta via banköverföring eller kreditkort och du väljer själv hur mycket du vill sätta in. För att kunna göra en insättning på den bettingsida du spelar på måste du välja Neteller som betalningsmetod, logga in och sedan klickar du på Betala. Denna process tar endast några minuter.

Fördelarna med Neteller är att du inte behöver dela med dig av privat information till bettingsidan. Metoden har även en hög säkerhet och du kan känna dig trygg och säker när du väljer Neteller. Eftersom Neteller accepterar olika betalningsalternativ är det enkelt att föra över pengar till e-plånboken.

Zimpler

Zimpler är en betalningsmetod som gör det möjligt att göra insättningar direkt från mobilen till din bettingsida. Det är många bettingsidor som samarbetar med Zimpler och därför kan du enkelt hitta denna metod hos de flesta bettingsidor. Börja med att välja Zimpler som betalningsmetod, skriv in ditt telefonnummer, skriv in koden som du fått och ange sedan ett belopp för insättning. Du kommer därefter att få en registreringskod som du kommer att behöva fylla i för att visa att det är du.  Nu är ditt spelkonto fylld med riktiga pengar som du kan spela för med en gång. Fördelarna med Zimpler är att den är snabb, säker, skräddarsydd för spelarens behov, effektiv och flexibel när det kommer till själva insättningsmetoden.

Skrill

Skrill är en digital plånbok som ger dig möjligheten att skicka pengar till bettingsidor men även förvara dina pengar hos. Genom Skrill kan du ta emot pengar men även skicka dem till bettingsidor när du ska fylla ditt spelkonto med riktiga pengar. Transaktionen skrev omgående och är ett säkert sätt för dig att göra en avgiftsfri insättning/uttag på. Du som använder dig av denna metod kan enkelt föra in pengar som du kan ha som spelbudget. På detta sätt kan du begränsa ditt spelande och minska risken för spelberoende. Du kan dessutom få ut din vinst inom en timme med hjälp av Skrill.