Den här artikeln ska handla om hur du kan betta på e-sport och vad du bör tänka på vid bet på spelet Dota 2. E-sport är intressant och innehåller många olika speltyper och här finns många möjligheter till intressanta intäkter, så häng med.

Kort introduktion till Dota 2

Dota 2 (Defend of the Ancients) är ett strategispel inom genren fantasi. Man spelar det i kategorin Multiplayer Action RTS (ARTS/MOBA) och spelet är utvecklat av Valve. Dota 2 kom ut på marknaden i slutet av 2013 och det är helt gratis att spela på. Som spelare kan man köpa olika uppgraderingar för att anpassa sin karaktär i spelet. Erfarenhet och fler styrkor och möjligheter får man genom att spela. Ju mer framgångar man får desto mer krafter och desto högre kommer man i nivå i spelet. På det sättet kan besegra andra. Det var Dota 2 som gjorde att de stora prispengarna kom in i e-sporten. Varje år arrangerar tillverkaren Valve den stora turneringen The International. De som vinner tävlingen får stora prispengar, 2018 var prissumman nästan 25 miljoner dollar inkluderat alla Battle pass. Sändningen av The International kan man se på Twitch men också på andra sportrelaterade kanaler.
Dota 2 går ut på att vinna över sin motståndare på en bana som alltid är likadan. Det är två lag som möter varandra där varje lag har 5 spelare, vilket är populäraste uppsättningen. Ena lagets bas, kallad Ancient är i ena hörnet och den andra i det andra hörnet. På spelplanen finns torn som spelaren ska erövra för att sedan slå ut det andra lagets bas. Dota 2 är lätt att lära sig och att spela men det är ganska svårt att bli riktigt bra på det. Det finns många karaktärer och det är mycket att lära sig för att förstå hur allting samverkar. Ett spel som utmanar.

På vilket sätt kan man betta på Dota 2?

Dota 2 är ett populärt spel att lägga bet på och det finns hela tiden matcher som spelas. Dota 2 är etablerat som ett av de största spelen inom e-sport varför dessa matcher också bevakas hela tiden.Betting på Dota2 När spelmarknaden för e-sport började utvecklas var det just Dota 2 som stod för den stora ökningen och det stora intresset. E-sport är en avdelning som blivit riktigt ordentligt etablerad hos bettingbolagen. Oavsett vem du väljer att spela hos kommer du att hitta e-sport som egna avdelningar på deras sajter.
På marknaden idag finns olika operatörer som satsar mer eller mindre på just e-sport. De som satsar mest är dem som du kommer möta som bara har e-sport på första sidan och som är deras stora fokus. Hos dem får du helt enkelt leta efter andra sporter. Oavsett vem du väljer att spela hos så finns det ett antal bettingbolag som erbjuder attraktiva odds för e-sport. Oddsen ligger ungefär i samma paritet men det som skiljer är att det kan finnas flera olika bettingval hos de mer specialisterade operatörerna. Du ska alltid leta efter bästa odds för ditt spelval hos flera operatörer.
Många operatörer har enorma utbud och vilken du ska välja är mer en smaksak hur du tycker att deras bettingsidor ser ut samt vilka välkomsterbjudanden du kan få. Det är ingen nackdel att ha konto hos flera och utnyttja ett antal välkomsterbjudanden. På det sättet kan du hitta din favorit-bettingplats. Några bra och attraktiva bettingoperatörer hittar du här nedan:

MrGreen, har varit med länge och har ett stort utbud på bettingsidan

Unibet, är en erfaren operatör med många olika val och möjligheter

Betway, mycket fokus på e-sport och attraktiva välkomsterbjudanden

SpeedyBet, snabbt och mobilanpassat och många e-sport matcher

– Snabbare, en erkänt bra bettingsajt

Vi tycker du ska leta lite och prova några olika samt se om du hittar din favorit nånstans bland det vi erbjuder. Vi listar dagligen de olika erbjudanden som finns för sportbook bonusar. På marknaden tillkommer hela tiden bettingbolag och de erbjuder attraktiva bonusar. Det ska du utnyttja och vi har gjort jobbet för dig genom att ta fram alla olika bonusar som erbjuds.

Vilka event ska man betta på i Dota 2

Att lägga bet på Dota 2 är väldigt likt vanlig sportsbet där du satsar på vinnare i matchen och samma sak gäller alltså här med Dota 2 matcherna. Du lägger ditt bet på det lag som du tror kommer vinna. Du kan såklart även lägga combo spel med flera matcher i rad och då få ett högre odds. Då måste också samtliga av dessa gå in för att du ska vinna ditt bet. Under året så finns ett antal olika stora event som genomförs som du kan bevaka. Många av dessa sker online men har ändå en fysisk plats. Dessa kallas WSOE event som betyder World Showdown of Esports. Här sker många möten och spännande matcher och priset till det vinnande laget brukar vara omkring $300 000-$5 000. Detta är bra tillfällen att lägga bet och ta reda på mer om lagen.

Vilka årliga stora händelser sker i Dota 2

Den extremt stora händelsen är den årligen återkommande tävlingen The International som anordnas av tillverkaren Valve. Prissumman är $1,6 miljoner men 25% av alla Battle Passes läggs också till summan och den kommer säkert hamna i paritet med tidigare år, bortåt $ 25 miljoner. Fantastiska summor för det lag som vinner denna magiska tävling. De som vinner kommer direkt bli ekonomiskt oberoende.
Publiken är viktig och e-sport är populärt. The International 2018 hade ungefär 53 miljoner tittare och det finns väl inte så mycket som säger att de här siffrorna kommer att gå nedåt. Totalt spelar ungefär 500 000 personer Dota 2. Det handlar om ett snitt, vissa dagar kan det vara 1 miljon aktiva spelare.

På stora event som The International är det såklart väldigt intressant att lägga bet. Vartefter tiden går och närmar sig den stora finalen sker också kvalificeringsspel mellan lag. Detta gör att det går många spännande matcher hela tiden fram till finalen. Dessa matcher är ett måste att hänga med på, och gräva sig ner i lagstatistik och läsa på. Dels kan det vara enkla bet att tjäna pengar på men också att några av dessa lag kan vara de som tar sig vidare finalen. Ju mer du vet om dem desto bättre.
Finalen och de bästa matcherna sänds på Twitch men de kan också ses på andra sportkanaler som bevakar detta.

Vad bör man tänka på när man bettar på Dota 2

Som vi sagt är ett bet på Dota 2 inga avancerade bet du måste känna till, men det är ändå viktigt att du lägger ditt bet på rätt sätt. Du måste göra bakgrundsjobb och ta reda på detaljer om lagen. Här kan du hitta information om hur de har presterat tidigare, vilka deras svagheter är och vad du kan förvänta dig av just denna match. En strategi kan vara att följa ett antal av lagen, exempelvis 5-6 stycken som du har väldigt bra koll på. Du vet hur de presterar och vad du kan förvänta dig av dem. Kring dessa lag läser du på så mycket du kan och följer med på diskussionsforum och letar statistik. När de ska spela en match har du väldigt bra information och bakgrund och kan snabbt ta fram fakta om motståndaren. På det sättet kan du väga ditt bet kring vad som kan vara rimligt. Att läsa på om ett lag är också roligt, om du tycker om e-sport och Dota 2. Då är det egentligen ditt intresse och att samla in information är bara roligt. En optimal kombination av ditt intresse och samtidigt tjäna pengar på dina bet.

På nätet kan du hitta bettingtips och rekommendationer kring lagen. När det närmar sig final kommer du kunna se trender och hur bettingbolagen lägger oddsen för att dra slutsater om vem dom tror ska vinna.

Sammanfattning av Dota2

Vårt tips till dig är att börja smått, prova olika bettingbolag och utnyttja välkomstbonusar för att prova dig fram. Om du gör en bra bakgrund genom att läsa på kommer du nära sanningen. Att betta med siktet inställt mot den stora tävlingen The International kanske inte är rätt målbild eftersom oddsen och matcherna nog är extra pressade vid den tidpunkten. Dock kan det vara smart, och ett bra sätt att jobba dig framåt. Spelar du på ett antal matcher under tiden fram till det är dags för den stora tävlingen har du ett bra underlag för att lägga dina bet på rätt sätt. Då kommer du att kunna nyttja många bra odds då dessa tävlingar inte har så stor konkurrens.

Bestäm vilket lag du anser ska vinna i en match och kontrollera sen oddsen på exempelvis fem olika bettingföretag och ta det som har det mest attraktiva för ditt val. På det sättet kan du öka på dina förtjänster bara genom att spela på flera olika bolag. Försök se betting på e-sport som ett roligt och bra intresse om du tycker om e-sport. Ju mer du lär dig desto enklare kommer det vara att lägga dina bet. Att betta på något som man tycker om är extra kul och snart kanske du har byggt upp en mindre förmögenhet i ditt bettingkonto bara genom att följa dina favoritlag och göra eftertänksamma bet.

SPELA DOTA 2 Hos MR GREEN