Vilken sportsbook ska jag spela på?

Här hittar du opartisk information om alla de mer välkända sidorna där du kan spela på e-sport säkert och enkelt, vi kommer att ranka sidorna baserat på hur bra odds dom har, hur enkelt det är att använda sidorna, betalningslösningar, grafik, spel och mycket mer. Så det är bara att hålla koll så slipper du att leta bland djungeln själv – vi gör det åt dig istället!

Vilka sidor erbjuder esport-betting?

Betting på e-sport har växt väldigt mycket de senaste åren och de flesta bolag erbjuder spel på e-sport idag. Vilket givetvis har mycket att göra med det stora intresset som har växt väldigt mycket med tiden. Traditionella medier har börjat uppmärksamma det hela och det är rätt tydligt att e-sportsbetting må vara ett nytt fenomen, men det är här för att stanna. Här är ett par sidor som vi har recenserat som vi tycker är bra ställen där du kan betta på e-sport i nuläget:

Bethard – Bethard är ett spelbolag som tar spelande och betting på e-sports seriöst. Här kan du läsa en utförligare recension!

Betser – Är ett spelbolag som har ett av marknadens bästa utbud av e-sport. Att sidan är väldigt snygg skadar ju inte heller. Läs hela vår recension här!

Betsson – En mycket trygg och stabil sida som har det mesta man kan tänkas behöva. Här är hela vår recension!

Unibet – En till svensk sida som erbjuder de mesta spelen inom e-sports. Dock inte Hearthstone än. Läs mer utförligt recension!

WilliamHill – William Hill är ett brittiskt spelbolag med anor ända tillbaka till 1930-talet. Nu har de klivit in i framtiden och erbjuder odds på e-sport. Läs vår recension här!

Övriga sidor som erbjuder e-sportbetting

Vi har gått igenom nätet och hittat att följande sidor erbjuder betting på esports. Vi har inte recenserat dem än, men det kommer snart. Som du kan se så är det väldigt många sidor som erbjuder betting på E-sports och marknaden växer ständigt. Dessa sidor erbjuder betting på e-sport: 10bet, 888sport, bet365, Betfinal, Betrally, Betway, Betfair, Betsafe, Casinostugan, ComeOn, Exclusivebet, Expekt, Folkeautomaten, LeoVegas, Marsbet, MrRingo, Pinnacle, Realdealbet, Skybet, Staybet, Sverigekronan och slutligen Viks.

Tips när du väljer sida

Det finns några saker man bör tänka på när man väljer bolag. Här listar vi de viktigaste:

Bonus. Välj ett bolag med en insättningsbonus som du tycker är bra. Det går att få en rätt bra kassa genom bonuskampanjerna som spelbolagen ger en. Tänk bara på att du ofta behöver omsätta bonusen ett antal gånger innan du tar ut pengarna.

Oddsen. Precis som med vanlig sportsbetting så vill man ha så höga odds som möjligt, så det finns värde i att betta.

Variation på spel. Det här är upp till dig, men visst är det roligare om spelbolagen erbjuder många olika spel så man kan spela på allt möjligt och inte behöver känna sig begränsad.

Layout. En annan viktig faktor är så klart att sidan ska vara snyggt layoutad och att det känns behagligt att vara inne på sidan.

Navigation. En snyggt layoutad sida bör även vara lättnavigerad. Det ska inte vara hopplöst svårt att hitta det man söker.

Största skillnaden mellan att betta på vanlig sport och e-sport

Än så länge är bettingen på e-sport relativt simpel. Det handlar oftast om att hitta vem som vinner en match eller hur pass mycket ett lag vinner med, men marknaden utökas ständigt.

Det vanligaste betten på e-sports är att tippa vinnare av matchvem/vilka som vinner hela turneringen, eller att tippa korrekt resultat i matchen. Ett annat vanligt sätt att tippa på är handicap, då du kan tippa att ett lag ska vinna med si och så mycket mer poäng än ett annat lag. Ett annat spel kan vara att tippa över eller under X antal poäng.

Counter-Strike är det spel där e-sportbettingen är som mest utvecklad. Här kan man exempelvis betta på hur fort en match ska avgöras, alltså hur många maps som kommer spelas. Inom CS räknar man även poäng, alltså hur många rundor som laget tar – vilket man också kan betta på. Och ungefär som att man kan spela på att en fotbollsspelare ska göra mål, så kan man på vissa spelsidor betta på antal Kills som en spelare ska göra under en match, eller korrekt resultat när matchen är avgjord.

Inom strategispelen Starcraft och Hearthstone så är det oftast vinnare av enstaka matcher och hela turneringen som hör till de vanligaste betten. Inom MOBA-genren är det oftast matchvinnare, turneringsvinnare, rätt resultat och poäng som det bettas på. Man har, likt den vanliga sporten, givetvis en fördel om man har koll på spelarna och lagen som är med och tävlar. Det är rätt lätt att få koll på de tävlande genom att kolla på streams.