Esport turneringar att hålla koll på i december

Nyheter | december 4, 2020

2020 må snart vara över men det finns fortfarande en hel del evenemang att upptäcka i E-sportens värld under den andra halvan av månaden. Det innebär massor av möjligheter att streama på Twitch samtidigt som det också finns bra odds att ta del av. Eftersom vi befinner oss i en pandemi arrangeras turneringarna digitalt men det innebär inte att det inte går att oddsa. Upptäck de hetaste turneringerna som avslutar år 2020. 

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

2020 All Star Event

Detta brukar vara en av höjdpunkterna under året för alla fans till League of Legends. Årets format blir helt digitalt men de är de inte ensamma om. Turneringen arrangeras för att höja de största personligheterna inom LoL.

Turneringen inleds den 18 december och börjar med massor av head to head-matcher där underdogs ska försöka vinna mot högre seedade lag. Det är dock först den 19 och 20 som det blir spännande på riktigt när Superstar Showdown avgörs. Totalt har fem lag röstats fram av fansen samtidigt som fem veteraner och fem top influenser också deltar i den spännande turneringen.

För den som vill oddsa på matcherna är det möjligt att göra hos Pixel.bet. De har riktigt bra odds på Esport och erbjuder flera marknader på varje match. Bland annat kan du både spela på matchvinnare men också hur många kills det blir en enskild runda. Upptäck Pixel.bet om du ska oddsa på LoL.

DreamHack Winter Showdown Europe 

16 lag gör upp i DreamHack Winter Showdown Europe. Prispotten är på 30 000 dollar vilket får anses vara på en medelnivå. DreamHack började som ett lan men är idag Major-turneringar i CS:GO. Bland annat gör de bästa lagen upp regelbundet i DreamHack Masters. I DreamHack Showdown Winter 2020: Europe får vi se vissa bra lag men långt i från världseliten.

Det finns många intressanta lag och galet med marknader att välja mellan. Du kan spela på tävlingen hos Unibet. Där erbjuds inte bara odds för matchvinnare utan också vem som vinner de olika kartorna, handikapp-spel och vilket lag som vinner pistolrundan. Unibet har uttökat sitt utbud av Esport och erbjuder dessutom live streaming på flertalet evenemang. Titta på Esport och lägg dina bets samtidigt hos en etablerad aktör. 

DreamHack Winter Showdown Americas

Turneringen har givetvis väldigt mycket gemensamt med tävlingen ovanför. Som namnet eventuellt avslöjar är DreamHack Winter Showdown Americas för lagen på andra sidan atlanten. Här gör 16 lag upp från Nordamerika, Centralamerika och Sydamerika i en härlig turnering.

CS:GO är esporten som gäller vilket gör att det finns många marknader tillgängliga för dig eftersom det är det mest populära alternativet i Sverige. På så sätt finns också odds tillgängligt hos etablerade spelsidor som Betsson. Just Betsson har väldigt bra odds på DreamHack Winter Showdown Americas vilket gör att du har perfekta förutsättningar att hitta bra odds där. Gör det för att ta del av denna roliga tävling. 

Dell Gaming League Russia

Ryssland arrangerar Dell Gaming League Russia i CS:GO. Turneringen varar fram till julafton och priset är 1,5 miljoner rubel vilket är cirka 170 000 kronor. Inte den största prispotten alltså men det finns många bra lag som Team Unique och turneringen arrangeras både för män och kvinnor vilket är uppfriskande.

16 lag deltar som antingen blivit inbjudna eller kvalificerat sig. Varje grupp har fyra olika lag där de två bästa från de två grupperna avancerar till slutspelet. Det gör att vi får uppleva kvartsfinaler efter gruppspelet. Vinnaren får lite drygt halva prispotten medan tvåan – fyran också får prispengar. 

Den som vill oddsa på Dell Gaming League Russia kan göra det hos Pixel.bet. De har bäst odds och störst utbud vilket gör att det är en bra sida för de något mindre turneringarna. som till exempel Dell Gaming League Russia. 

2020 PUBG Mobile Global Championship

PlayerUnknown’s Battlegrounds är ett spel som blir allt mer populärt och det märks också i Esportens värld.  2020 PUBG Mobile Global Championship är slutspelet som sammanfattar året där hela 2 miljoner dollar finns i prispotten. 

Tävlingen är igång men de 16 bästa lagen kommer att göra upp i slutet av tävlingen. För den  som vill oddsa på 2020 PUBG Mobile Global Championship går det att göra hos Betsson. De har bra odds på Esport och har utökat utbudet. Upptäck spelet i en av de roligare turneringarna i Esportens värld. 

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

esport betting november 2020

Största Esport-turneringarna i november 2020

Nyheter | november 6, 2020

Det finns flertalet stora turneringar i esportens värld att se fram emot under november 2020. Tyvärr har pandemin ställt till de för de största folkfesterna som ESL i Rio, men det finns fortfarande massor av turneringar som arrangeras virtuellt. Vi tar dig igenom de största evenemangen under månaden!

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Flashpoint Season 2 | 8/11 – 6/12 | 1 miljon dollar

Flashpoint är den första globala lagägda CS:GO-ligan vars mål är att förändra landskapet för esporten. Organiserat av BSite Inc och FACEIT gör 36 lag upp om prispoolen på 1 miljon dollar där vinnaren tar hem 500 000 dollar. Virtus.Pro är favoriter att vinna före BIG och OG men även Fnatic och Cloud9 vill blanda sig in i leken.

Grupperna är uppdelade med fyra lag i varje där lag 1 och 2 går direkt till slutspelet medan treorna och den bästa fyran går till Last Chance Stage där det finns två platser till slutspelet. Alla matcher under Flashpoint avgörs i bäst av 3 kartor. 

När ESL i Rio som skulle avgjorts i november blev inställt är det Flashpoint som är huvudfokus inom CS:GO då det är här världseliten gör upp om prispengarna på 1 miljon dollar. 

2020 Arena of Valor International Championship 18/11 – 20/12 | 500 000 dollar

Detta blir det fjärde värlsmästerskapet i Arena of Valor där tolv lag gör upp slutsegern och prispengarna på 200 000 dollar som tilldelas vinnaren. Totalt är det en halv miljon dollar i prispotten där de tolv lagen är indelade i två grupper med sex lag i varje grupp. 

De fyra bästa lagen går vidare till slutspelet och i förra mästerskapet var det Team Vietnam som var starkast. I år kan det återigen bli jämnt där Pops Bacon Time eller Saigon Phantom mycket väl kan ta hem segern. Det finns också andra lag som kan utmana i världsmästerskapet i Arena of Valor. 

2020 Dreamhack Masters winter

På grund av rådande pandemi kommer även denna turnering att hållas virtuellt. Med 150 000 dollar i prispotten är det inte den största CS:GO-turneringen för månaden men det är fortfarande en enorm prestige att vinna tävlingen där nästan 1,5 miljoner kronor ska ges till de fyra högst placerade lagen.

Danska Heroic som är nuvarande värlsetta ska delta i tävlingen och får nog räknas som favoriter till att vinna. Tyvärr medverkar inte världstvåan Vitality men Astralis, rankade trea i världen, kommer till start. Blir det en heldansk final mellan Vitality och Astralis? Brasilianska FURIA vill säkert annorlunda och om Evil Geniuses har en bra turnering kan de utmana om en plats i semifinalen. 

Betta på turneringarna hos Pixel.bet

November blir alltså en fullspäckad månad med Esport i mängder. För dig som vill betta på de olika evenemangen är Pixel.bet kanske det bästa alternativet av de alla. De har satsat enormt på att ta fram ett brett utbud av CS:GO, Starcraft 2, Dota 2, Overwatch, Fortnite och mycket mer.

Med konkurrenskraftiga odds och många marknader på varje match har spelsidan tagit sig an rollen som giganten inom Esports betting. Upptäck all Esport hos spelbolaget vars utbud få kan matcha. 

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

xbox kontroller

Spela esport på Xbox Series X och Playstation 5!

Nyheter | september 22, 2020

I höst är det dags för en ny generation konsoler att släppas på marknaden. Sony släpper sina två versioner av Playstation 5 och Microsoft, Xbox Series X och S. Nu vet vi äntligen släppdatumet. Det har inte varit helt självklart för de båda företagen att dela med sig av informationen kring deras nya konsoler. Vi fans som sett framemot det allra mest fick vänta ända in i september.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Xbox blir första konsolen att släppas i Europa

För den som vill uppleva nästa generations konsoler så snabbt som möjligt är det Microsofts nya konsoler som gäller. Det är de som kommer att finnas tillgängliga på marknaden först av de två konsoljättarna. Redan vid dag ett finns det möjlighet att välja mellan två olika konsoler från Microsoft. För de som vill ha den allra kraftfullaste konsolen kommande generation är det Xbox Series X som gäller. Det andra alternativet är Xbox Series S. En lite klenare konsol sett till vad den erbjuder i upplösning, men som kommer till ett billigare pris. De båda konsolerna kan du förhandsboka från 22 september.

Släppet för de båda konsolerna från Microsoft är den 10 november och det skiljer en del i pris mellan de två. Vill du ha nästa generations kraftfullaste konsol, Xbox Series X, är priset satt till 5.695,00 kr här i Sverige och för Xbox Series S är priset satt till 3.595,00 kr. Dessa prisuppgifter är enligt Microsofts svenska hemsida.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Playstation 5 släpps 19 november i Europa

Även Sony har valt att släppa två konsoler dag ett. De har valt att satsa på samma prestanda i båda konsolerna. Det som istället skiljer dem åt är att en version är helt digital och den andra kommer med skivläsare. Så det är helt upp till var och en att avgöra om man vill spela med skivor eller inte. I jämförelse med kraften i Microsofts flaggskeppskonsol, Xbox Series X, är skillnaden i prestanda inte så stor att man behöver oroa sig för att få en konsol som inte hänger med i nästa generation. Sonys konsoler är även de två prestandamonster.

Är ditt val någon av Sonys konsoler nästa generation måste du vänta till den 19 november här i Sverige. Det finns inga exakta prisuppgifter idag på hur mycket Sonys konsoler kommer att gå på i Sverige. Vi vet det internationella priset på konsolerna och dessa är $399 för den digitala och $499 för den med skivläsare. Här kan du läsa mer information om konsolerna.

Spela esport på de nya konsolerna

Oavsett om du väljer någon av Microsofts eller Sonys nya konsoler kommer du redan från dag ett att kunna spela esport på den du väljer. De spel som vid release riktar sig till en esportpublik är sportspel som Fifa 21, NHL 21 och Madden NFL 21. Föredrar du att spela FPS, släpps Call of Duty: Black Ops – Cold War den 13 november. Sedan kommer det att rulla på med massor av nya spelsläpp under resten av hösten. Om du vill betta på esport gällande något av dessa spel rekommenderar vi att du håller utkik på spelbolag som LeoVegas, Casinostugan och Bet365.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

För att inte missa några nyheter gällande esport så se till att besöka våran nyhetssida.

Star wars squadrons

Blir Star Wars Squadrons höstens stora esportspel?

Nyheter | juli 16, 2020

I juni när EA höll sitt event, EA Play Live, fick vi se gameplay från spelet Star Wars Squadrons. Roliga nyheter för oss på esportbetting.se som älskar Star Wars. Spelet ser ut att kunna bli en riktig hit till både konsoler och pc då det släpps till alla formaten. Under eventet visades gameplay upp från både multiplayer och singleplayer. Spelet kommer alltså även med ett äventyr i singleplayer. Men för esportare lär det inte vara något som intresserar eftersom att det är multiplayer man vill åt. Du ser allt i förstapersonsvy och bildar tillsammans med andra spelare en skvadron av rymdskepp.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Rymdskeppen i Star Wars Squadrons

EA har delat med sig med några av de skepp vi kommer att kunna styra i spelet. Du kommer att kunna välja mellan att få strida för antingen New Republic eller Galactic Empire. För alla de som har sett filmen Star Wars: Return of the Jedi kommer att känna igen skeppen direkt eftersom att spelet utspelar sig efter händelserna i filmen. Vill du spela som New Republic kan du välja mellan A, U, Y eller X-vinge. Är du istället mer sugen på imperiet kan du välja mellan Tie Fighter, Tie Interceptor, Tie Reaper eller Tie Bomber. Även om det är en imponerande uppsättning hoppas vi att det kommer finnas fler skepp än dessa när spelet släpps.

Vad kan du förvänta dig av Star Wars Squadrons?

Som vi nämnde i inledningen finns det ett äventyr för de spelare som föredrar att spela solo och kan därmed uppleva spelet i den takt de känner för. Av det vi vet nu om spellägen i multiplayer som kommer att finnas i spelet så ser det väldigt intressant ut med ett spelläge där du tillsammans med din skvadron ska slå ut ett större fiendeskepp, vilket påminner en del om spelläget i Star Wars Battlefront där man kunde slå ut AT-ATs och det känns positivt. Vi vet att det även kommer innehålla ett fem mot fem läge där sista skeppet kvar vinner.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Vill du veta mer om övriga populära spel inom esporten hittar du allt om det här.

EA innehar Star Wars licensen fram till 2023 och de har tidigare släppt ifrån sig två mulitplayerspel i Star Wars Battlefront 1 och 2. Båda var riktigt välgjorda och roliga spel, men blev egentligen ganska kortvariga succeér om man ska se till hur länge de spelades efter att spelen hade släppts. Nu när Star Wars Squadrons kommer ut i höst har de därför skaffat sig en hel del erfarenhet och därför är chansen stor att det kommer att hållas vid liv en desto längre tid med spellägen, uppdateringar och expansioner som förbättrar spelupplevelsen.

Därför blir Star Wars Squadrons stort inom esporten

Det är såklart svårt att sia om framtiden och esportscenen, men vi vet sedan tidigare att Star Wars är ett av världens största varumärken inom populärkultur och att det har fått sig ett uppsving i och med att Disney köpte rättigheterna. Det där riktiga genomslaget har inte kommit ännu inom tv-spel, men nu med ett spel inriktat på själva essensen av Star Wars med rymdstrider tippar vi att det kan slå helt rätt bland fans och övriga esportare att ta till sig spelet. Väntetiden är inte heller särskilt lång då det kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One och PC den 2 oktober detta år.

Se alltid till att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna inom esport genom att klicka dig in på nyheter till och från.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

betway-1 (2) (1)

Spela på esport hos Betway

Nyheter | juni 18, 2020

Betway är idag en av de stora aktörerna när det kommer till att erbjuda esportbetting på den svenska marknaden. Här hittar du ett väldigt brett utbud av olika esporter med flera stora marknader att betta på för alla de populäraste spelen inom sporten idag.


18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Betway är även involverade inom e-sporten genom att de har ett mångårigt samarbete i form av ett sponsoravtal med det svenska CS:GO-laget Ninjas in Pyjamas och expanderade även sponsoravtalet 2018 till att ingå ett samarbete med NiPs DOTA2-lag. Följ lagen i de två spelen via Betways livestream på sidan

Spela casino med Ninjas in Pyjamas

Betway har en exklusiv slot gjord i samarbete med Ninjas in Pyjamas CS:GO team. Sloten är en klassiskt gjord slot i sitt utförande med fem hjul, nio vinstlinjer och massor av motiv från sporten CS:GO och laget Ninjas in Pyjamas. Wild symbolerna i spelet är representerade av NiP loggan och om du får någon av dessa ersätter den de andra symbolerna. Spelet släpptes för drygt ett år sedan och förhoppningen är att det ska resultera i att föra spel på casino och esport närmare varandra. Det är en väldigt lättspelad slot där du enkelt väljer den summa du vill spela för och sedan börjar snurra.

Spela med boostade odds på esport

Inne på Betways sida för esport är allt väldigt lättnavigerat och enkelt att hitta. För att se de aktuella oddsboostarna går du bara till ”All Esport” – ”Esports Boost”och väljer det spelet du vill lägga ditt boostade odds på. Vad du kan betta på med boostade odds varierar beroende på de matcher som spelas inom den närmsta tiden i de olika spelen. I det rullande fönstret mitt på sidan kommer du även att få tips om de matcher de valt ut som det hetaste alternativet att spela på med boostade odds för tillfället.


18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Få speltips av proffs

En annan välkommen funktion är att det redan finns färdigbettade spelkuponger att lämna in. För att göra detta går du återigen på ”All Esport” och väljer ”Så går det enligt proffsen”. Sedan är det bara att välja och vraka mellan de redan färdigställda tipsen där du även får ett boostat odds på ditt bet. Precis som med de vanliga oddsboostarna kan det variera stort mellan de olika sporterna som finns att tillgå. Ett välkommet tillskott om man inte har energin att betta själv och dessutom vill ha en oddsboost.

Livestreama esport hos Betway

Hos Betway kan du livestreama i princip allt som finns tillgängligt att betta på sidan. För att livestreama matcher väljer du bara ”Streama matcher” i mitten av sidan. Sedan är det bara att välja mellan de aktuella matcherna, de som är live nu eller All Esport. Planerar du att se en match längre fram kan du gå på knappen ”Kuponger” för att se vad som dyker upp inom den närmsta tiden inom esport. För att livestreama den match du vill se klickar du på play-knappen som syns till höger om texten på den match du valt.


18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Hall med datorer - Dreamhack Masters Spring 2020

Betssons boostade odds på Dreamhack Masters Spring 2020

Counter-strike, Dreamhack, eSport turnering, Nyheter, Spel | maj 26, 2020

Gruppspelet i Dreamhack Masters Spring 2020 drog igång den 19 maj och pågår för fullt i skrivande stund fram till den 30 maj. Slutspelet i turneringen drar igång 8 juni och finalen spelas 14 juni. I den pågående turneringen har du chansen att ta del av boostade odds hos Betsson. De förhöjda oddsen gäller en dubbel som du hittar varje dag i deras oddslobby.

Hur spelas Dreamhack Masters 2020?

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Från början var det planerat att turneringen skulle spelas i Kinnarps Arena, Jönköping när Dreamhack Masters ägde rum. Nu har turneringen istället delats upp i fyra olika delar där Oceanien, Amerika, Europa och Asien utgörs av grupper efter världsdelarna. Från Europa deltar 16 lag där de delas in i fyra grupper med fyra lag i varje grupp där alla lagen i gruppen möts en gång. Upplägget i matcherna är bäst av tre kartor. Laget som vinner gruppen avancerar till Upper Bracket i slutspelsträdet och de lagen som slutar två och trea går till Lower Bracket i slutspelsträdet. Laget som slutar sist i gruppen åker ur.

Två lag från Sverige i turneringen

Den totala vinstsumman i turneringen uppgår till $160 000 och de som vinner hela turneringen får $54 000. Sverige representeras av två lag i turneringen Ninjas in Pyjamas och Fnatic. För tillfället är det Ninjas in Pyjamas som är i bäst form efter att de slutade femma i Road to Rio. Men trots den förra turneringens resultat rankas fortfarande Fnatic högre på världsrankingen efter deras vinst i ESL Pro League säsong 11.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Fnatic rankas trea i världen

Den svenska CS:GO världstrean och vinnaren av ESL Pro League säsong 11, Fnatic, är självklart ett av lagen som är med i turneringen och det ska bli intressant att se om de kan återupprepa sin bedrift från ESL Pro League och även sluta som etta i Dreamhack Masters Spring 2020. Den 25 maj gick de sin första match i årets turnering då de mötte Team Spirit. En match där de är förlorade med 2-0. Övriga lag i gruppen är Godsent som de möter den 26/5 och i sista gruppspelsmatchen som spelas 27/5 möter de FaZe Clan.

Såhär gör du för att ta del av Betssons dagliga oddsboost.

För att kunna ta del av och även livestreama Betssons dagliga oddsboostar på en dubbel under Dreamhack Masters Spring 2020 följer du stegen nedanför:

 1. Gå till Betssons oddslobby

  När du har kommit in i oddslobbyn väljer du bara ”Godbitar”. Här finns dagens utvalda oddsboost när du klickar på E-sport.

 2. Hitta dubbeln här under hela turneringen

  Du hittar dubbeln här varje dag under hela tiden som turneringen DreamHack Masters Spring 2020 fortgår

 3. Inget omsättningskrav vid eventuell vinst

  Eventuella vinster på oddsboosten är helt omsättningsfria.

Villkor för kampanjen

 • Den dagliga oddsboosten gäller från turneringens start 2020-05-19 tills Dreamhack Masters Spring 2020 har spelats klart.
 • Spelet kan endast placeras som ett singelspel.
 • Högsta insatsen på de boostade oddsen är 100 kr.
 • Alla vinster på de boostade oddsen är helt utan omsättningskrav
 • Håll dig alltid uppdaterad gällande regler och villkor för kampanjen.
 • Allmänna regler och villkor gäller för kampanjen.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

lokal med datorer

Fnatic – rankade etta i världen!

Counter-strike, eSport Odds, Nyheter | maj 4, 2020

18+ | Regler och villkor gäller |Ansvarsfullt spelande | www.stödlinjen.se

Sverige har alltid varit ett stort namn inom Counter Strike, där de sedan det började tävlas i sporten har rönt stora framgångar. Ett av de första stora svenska lagen var Ninjas In Pyjamas, men numer är det ett nytt svenskt lag högst upp på tronen. Fnatic har gått om alla andra lag i världen för att inta förstaplatsen. Världsrankingen sker enligt sidan Half-Life TV (förkortat HLTV.ORG). Anledningen till att de numer är världsetta är efter deras vinst i den elfte säsongen av ESL Pro League där de i finalen vann över Mousesports.

Fnatic – rankade etta i världen 2016

Fnatic har även tidigare varit rankade nummer 1 i världen, men det var ett tag sedan sist. Närmare bestämt, nästan exakt fyra år sedan då det skedde i mars 2016. Anledningen till förstaplaceringen den gången var för att laget hade varit så framstående inom sporten under 2015. Men i och med att det har gått så många år mellan förstaplaceringarna har det tillkommit nygamla namn till femmannalaget där Flusha och Golden som båda har spelat för laget tidigare varit väldigt framstående när de återigen har erövrat förstaplatsen. Nu gäller det att försvara förstaplatsen och första steget att göra det blir i kvalet till ESL one: Road to Rio.

Brollan – turneringens MVP

Därefter följer turneringen Dreamhack Masters Spring 2020 som börjar nu lite senare i maj och pågår en bit in i juni. Om laget lyckas att göra en bra turnering har de all chans i världen att komma ut som etta i världen när turneringen är avklarad. För att göra det har de ”Brollan” som sitt hemliga vapen. Det är till stor del tack vare honom som de är bäst i världen för tillfället. Han blev utsedd till den mest värdefulla spelaren under ESL Pro League säsong 11. Med en av världens för tillfället bästa spelare inom sporten ser framtiden ljus ut för svensklaget.


18+ | Regler och villkor gäller |Ansvarsfullt spelande | www.stödlinjen.se

Brollan – en av de bästa i världen

Nästa matcher för Fnatic

Dreamhack Masters Europe 2020 som från början var tänkt att hållas i Jönköping kommer nu istället att spelas online, precis som ESL Pro League säsong 11. Något som verkar passa Fnatic eftersom att det kan ha spelat in en del när de vann ESL Pro League säsong 11. Brollan och co inleder Dreamhack Masters Spring 2020 mot Spirit som för tillfället är rankade nummer 19 i världen. En bra start mot dem och vad som helst kan hända. Matchen går av stapeln 25 maj, men innan dess väntar två matcher i ESL One: Road to Rio – Europe.

Om du vill betta på deras matcher finns det flera alternativ, men håll alltid ett extra öga på Pixel.bet och Unibet för fördelaktiga odds.

18+ | Regler och villkor gäller |Ansvarsfullt spelande | www.stödlinjen.se

Fnatic mus

Fnatic vann ESL Pro League säsong 11

Counter-strike, eSport Odds, Nyheter, Spel | april 15, 2020

Återigen är det Svenska CS:GO laget Fnatic med i toppen av världsrankingen efter att de i söndags tog hem den europeiska segern mot Mousesports i finalen. Med den segern innebär det att de klättrar upp som det tredje bästa laget i världen. Mousesports fick se sig besegrade efter en oerhört jämn match där segern till slut gick till svenskarna då de lyckades vinna med 3-2 i kartor.

Det svänger fort i CS:GO

Så sent som för drygt ett halvår sedan (september 2019) låg Fnatic riktigt illa till på HLTV:s rankinglista. De var då rankade som nummer 28 i världen. Då har de på lite över ett halvår tagit sig upp på en bronsplats över världens bästa lag inom CS. De två lagen som är rankade före dem är Natus Vincere och Astralis. Men detta är egentligen inget sensationellt när det gäller det svenska CS:GO laget eftersom att de tidigare nått botten och tagit sig upp igen. Så sent som 2016 låg de allra högst upp på världsrankingen.

Tufft motstånd

På sin väg mot segern och tredjeplatsen på världsrankingen mötte de några av de bästa lagen i världen. Så det var ingen lättköpt seger. De mötte Natus Vincere som är världsetta, andrarankade Astralis och i finalen det numer fjärderankade Mousesports. Vilket är ett bevis på att Fnatic tillhör den absoluta toppen och kanske kan vi får se laget göra en återförening med förstaplatsen i världen i år igen? I skrivande stund ligger Fnatic på 796 poäng, tvåan Astralis på 804 och ettan Natus Vincere på 876 poäng. Det känns som att det återigen är dags att Sverige klättrar upp på förstaplats på världsrankingen igen.

ESL One: Road to Rio

Snart kommer chansen för Fnatic att skaffa sig mer poäng och klättra ännu högre upp på världsrankingen. Den 22 april drar nämligen ESL One: Road to Rio igång. En förstaplats i den turneringen kan betyda att de återigen kan titulera sig som nummer 1 i världen. Turneringen pågår nästan i en månads tid då den slutar den 17 maj. Formatet för turneringen är dock lite annorlunda upplagt då Fnatic ingår i en liga med 16 andra europeiska lag där alla ska möta varandra. De åtta bästa kommer sedan att gå vidare till Legends stage för att slåss om vilka som går vidare till finalen i Rio.

Var du kan spela på ESL One: Road to Rio

Du kommer att kunna spela på turneringen hos Pixel.bet, betsson, bethard och Unibet. Det finns såklart fler spelbolag som kommer att erbjuda odds på turneringen, men hos dessa spelbolag kommer du kunna följa turneringen genom att få odds på de aktuella matcherna. Startdatumet är den 22 april.

pixel bet loggo
Esport samarbeten

GODSENT + PriceRunner = Sant

eSport industri | mars 22, 2020

Den svenska E-sportsorganisationen GODSENT har nyligen inlett ett långsiktigt samarbete med prisjämförelsesajten PriceRunner. I avtalet står det klart att PriceRunner marknadsför sina tjänster till gamers samtidigt som man vill integrera sina sökfunktioner i GODSENT marknadsföringsapparat. Representanter bakom såväl GODSENT som PriceRunner har i uttalanden sagt att de är otroligt nöjda med det nya samarbetet. 

Vad säger GODSENT?

Henrik Denebrandt, Co-CEO hos GODSENT kommenterade avtalet på följande sätt: 

– Vi är glada att PriceRunner vill investera i spel och E-sport tillsammans med oss, våra spelare, lag och tittare. Det är vettigt för PriceRunner att använda sig av E-sport som en plattform för marknadsföring eftersom spelgenerationen är en av de mest kräsna när det kommer till priser och kvalitet på produkterna som behövs för att lyckas.

Vad säger Pricerunner?

Philip Johannessen, varumärkesansvarig hos PriceRunner, uttalande sig också om samarbetet:

– Vi är stolta över det här partnerskapet med GODSENT och ser fram emot att jobba tillsammans med laget för att marknadsföra online gaming och esport. Gaming och PriceRunner är en perfekt matchning. Vi delar samma värderingar och höga ambition när vi gör affärer, och det är ett privilegum för PriceRunner att få möjligheten att hjälpa GODSENT i deras väg mot den absoluta toppen inom gaming.

Inte första företaget som samarbetar med GODSENT

Den svenska E-sportsorganisationen har sedan tidigare  samarbete med flera andra stora företag där PriceRunner är den senaste samarbetspartnern. Philips OneBlade, Björn Borg, Mionix, Cleandrink, Shark Gaming, GRID och GLHF.gg sponsrar redan laget. Det nya samarbetet är logiskt med tanke på att PriceRunner har stor närvaro i Sverige och satsar på esport. Det återstår att se exakt hur länge samarbetet kommer att pågå och vad avtalet innebär i praktiken.

Information om GODSENT

GODSENT är en svensk E-sportsorganisation som skapades av den förre Fnatic-spelaren Markus ”pronax” Wallsten tillsammans med entreprenören Tomas Oropesa Martin. Organisationen upphörde med sin verksamhet efter att försäljningen till Red Reserve men 2019 var comebacken ett faktum efter sammanslagningen med The Final Tribe. GODSENT är ett CS:GO lag som så sent som den 14 november 2019 fick ett helt nytt lag. Idag består laget av kRYSTAL från Tyskland, Maikelele från Sverige, STYKO från Ryssland, zehN från Finland och maden från Serbien. Laget har totalt spelat in $412,272 på CS:GO och grundades den 4 april 2016. Innan comebacken var det endast svenska spelare som tillhörde organisationen. Idag ser det dock helt annorlunda ut när alla fem spelare kommer från olika nationer. GODSENT är en internationell förening som siktar på nya höjder.

Betta på E-sport hos Unibet

Oavsett om du vill betta på CS:GO eller någon annan esport finns det riktigt bra utbud och höga odds att hämta hos Unibet. Spelbolaget satsar stort på elektronisk sport och svenskarnas favorit CS:GO är det som ligger mest i fokus. Spela på de största evenemangen som ESL Pro League och andra Majors. Flera marknader finns tillgängliga på varje match. Betta på vem som vinner första kartan, vilket lag som vinner matchen eller prova karthandikapp om det det finns en klar favorit. Just kartspel är väldigt populärt och hos Unibet finns det flera olika versioner av detta på mängder av matcher. 

Hos Unibet finns det också statistik att ta del av som underlättar i ditt spelande. Där går det att hitta förväntad uppställning, tidigare resultat och head to head mellan lagen. Hos Unibet finns det mesta inom betting på E-sport och CS:GO. 

League of Legends-tävlingar

De största e-sporteventen under 2020

eSport turnering | februari 20, 2020

E-sport blir bara större för varje år som går. För två år sedan omsatte sporten 906 miljoner dollar och vid slutet av 2020 förutspås siffran ligga någonstans runt 1.65 miljarder.

E-sport är inte längre ett tidsfördriv för personer med ett brinnande intresse för dataspel, utan en lukrativ sport där toppspelare kan tjäna miljoner på sina färdigheter. Precis som alla andra sportstjärnor.

Ledande spelleverantörer organiserar egna turneringar, och på e-sport-event ser vi numera stora sponsorer som Red Bull och Microsoft.  E-sport har helt enkelt blivit en mainstream-sport som inte längre går att ignorera, och sporten blir bevisligen bara populärare för varje år som går.

Det finns många populära grenar inom e-sport, och varje år hålls det åtskilliga turneringar inom varje sport. I skrivande stund pågår till exempel WePlays Tug of War Mad Moon i Kiev – finalen i en trilogi där spelare från Europa, CIS-regionen och Sydamerika tävlar om en prispott på 300 000 dollar.

Men Tug of War är bara ett av många efterlängtade event i e-sportsvärlden och under det kommande året har vi många andra spännande turneringar att se fram emot. Här är två av de mest hajpade e-sportsturneringarna under 2020.

Spela på E-sport hos Pixel.bet

Den absolut bästa operatören för odds på e-sport är förstås Pixel.bet. Det är hela deras koncept. – Odds på E-sport! Klicka på bilden nedan för att komma direkt till Pixel!

League of Legends Worlds Championship

League of Legends är den störts e-sporten av dem alla, och varje år arrangerar Riot Games League of Legends Worlds Championships.

Den första turneringen hölls i Jönköping 2011, och sedan dess roterar turneringen mellan olika platser i världen. 2018 hade finalen mer än 99 miljoner tittare och i år firar League of Legends Worlds Championships tioårsjubileum i Shanghai. Och som vanligt står det en miljon dollar på spel.

The International

När man pratar om e-sport går det inte att inte nämna Dota 2.

Det här är världens tredje största e-sport. Och när det kommer till Dota 2 är The International den mest prestigefyllda turneringen.

Turneringen arrangeras av spelets skapare, Valve, och startade 2011. Turneringen hålls varje år och består av 18 lag, varav 12 kvalar in från Dota Pro Circuit. De resterande sex lagen kvalar in via Playoffs på fem olika kontinenter.

I år arrangerar Valve turneringen på Globen i Stockholm, mellan den 18 och 23 augusti. Förra året såg mer än 1.1 miljoner fans turneringen. 

Vad som gör The International särskilt intressant är att prispotten är crowdfunded – förra året lyckades man samla hela 34 miljoner dollar!