De största e-sporteventen under 2020

League of Legends-tävlingar

E-sport blir bara större för varje år som går. För två år sedan omsatte sporten 906 miljoner dollar och vid slutet av 2020 förutspås siffran ligga någonstans runt 1.65 miljarder.

E-sport är inte längre ett tidsfördriv för personer med ett brinnande intresse för dataspel, utan en lukrativ sport där toppspelare kan tjäna miljoner på sina färdigheter. Precis som alla andra sportstjärnor.

Ledande spelleverantörer organiserar egna turneringar, och på e-sport-event ser vi numera stora sponsorer som Red Bull och Microsoft.  E-sport har helt enkelt blivit en mainstream-sport som inte längre går att ignorera, och sporten blir bevisligen bara populärare för varje år som går.

Det finns många populära grenar inom e-sport, och varje år hålls det åtskilliga turneringar inom varje sport. I skrivande stund pågår till exempel WePlays Tug of War Mad Moon i Kiev – finalen i en trilogi där spelare från Europa, CIS-regionen och Sydamerika tävlar om en prispott på 300 000 dollar.

Men Tug of War är bara ett av många efterlängtade event i e-sportsvärlden och under det kommande året har vi många andra spännande turneringar att se fram emot. Här är två av de mest hajpade e-sportsturneringarna under 2020.

Spela på E-sport hos Pixel.bet

Den absolut bästa operatören för odds på e-sport är förstås Pixel.bet. Det är hela deras koncept. – Odds på E-sport! Klicka på bilden nedan för att komma direkt till Pixel!

League of Legends Worlds Championship

League of Legends är den störts e-sporten av dem alla, och varje år arrangerar Riot Games League of Legends Worlds Championships.

Den första turneringen hölls i Jönköping 2011, och sedan dess roterar turneringen mellan olika platser i världen. 2018 hade finalen mer än 99 miljoner tittare och i år firar League of Legends Worlds Championships tioårsjubileum i Shanghai. Och som vanligt står det en miljon dollar på spel.

The International

När man pratar om e-sport går det inte att inte nämna Dota 2.

Det här är världens tredje största e-sport. Och när det kommer till Dota 2 är The International den mest prestigefyllda turneringen.

Turneringen arrangeras av spelets skapare, Valve, och startade 2011. Turneringen hålls varje år och består av 18 lag, varav 12 kvalar in från Dota Pro Circuit. De resterande sex lagen kvalar in via Playoffs på fem olika kontinenter.

I år arrangerar Valve turneringen på Globen i Stockholm, mellan den 18 och 23 augusti. Förra året såg mer än 1.1 miljoner fans turneringen. 

Vad som gör The International särskilt intressant är att prispotten är crowdfunded – förra året lyckades man samla hela 34 miljoner dollar!