Spela esport på Xbox Series X och Playstation 5!

xbox kontroller

I höst är det dags för en ny generation konsoler att släppas på marknaden. Sony släpper sina två versioner av Playstation 5 och Microsoft, Xbox Series X och S. Nu vet vi äntligen släppdatumet. Det har inte varit helt självklart för de båda företagen att dela med sig av informationen kring deras nya konsoler. Vi fans som sett framemot det allra mest fick vänta ända in i september.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Xbox blir första konsolen att släppas i Europa

För den som vill uppleva nästa generations konsoler så snabbt som möjligt är det Microsofts nya konsoler som gäller. Det är de som kommer att finnas tillgängliga på marknaden först av de två konsoljättarna. Redan vid dag ett finns det möjlighet att välja mellan två olika konsoler från Microsoft. För de som vill ha den allra kraftfullaste konsolen kommande generation är det Xbox Series X som gäller. Det andra alternativet är Xbox Series S. En lite klenare konsol sett till vad den erbjuder i upplösning, men som kommer till ett billigare pris. De båda konsolerna kan du förhandsboka från 22 september.

Släppet för de båda konsolerna från Microsoft är den 10 november och det skiljer en del i pris mellan de två. Vill du ha nästa generations kraftfullaste konsol, Xbox Series X, är priset satt till 5.695,00 kr här i Sverige och för Xbox Series S är priset satt till 3.595,00 kr. Dessa prisuppgifter är enligt Microsofts svenska hemsida.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Playstation 5 släpps 19 november i Europa

Även Sony har valt att släppa två konsoler dag ett. De har valt att satsa på samma prestanda i båda konsolerna. Det som istället skiljer dem åt är att en version är helt digital och den andra kommer med skivläsare. Så det är helt upp till var och en att avgöra om man vill spela med skivor eller inte. I jämförelse med kraften i Microsofts flaggskeppskonsol, Xbox Series X, är skillnaden i prestanda inte så stor att man behöver oroa sig för att få en konsol som inte hänger med i nästa generation. Sonys konsoler är även de två prestandamonster.

Är ditt val någon av Sonys konsoler nästa generation måste du vänta till den 19 november här i Sverige. Det finns inga exakta prisuppgifter idag på hur mycket Sonys konsoler kommer att gå på i Sverige. Vi vet det internationella priset på konsolerna och dessa är $399 för den digitala och $499 för den med skivläsare. Här kan du läsa mer information om konsolerna.

Spela esport på de nya konsolerna

Oavsett om du väljer någon av Microsofts eller Sonys nya konsoler kommer du redan från dag ett att kunna spela esport på den du väljer. De spel som vid release riktar sig till en esportpublik är sportspel som Fifa 21, NHL 21 och Madden NFL 21. Föredrar du att spela FPS, släpps Call of Duty: Black Ops – Cold War den 13 november. Sedan kommer det att rulla på med massor av nya spelsläpp under resten av hösten. Om du vill betta på esport gällande något av dessa spel rekommenderar vi att du håller utkik på spelbolag som LeoVegas, Casinostugan och Bet365.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

För att inte missa några nyheter gällande esport så se till att besöka våran nyhetssida.