Fnatic – rankade etta i världen!

lokal med datorer

18+ | Regler och villkor gäller |Ansvarsfullt spelande | www.stödlinjen.se

Sverige har alltid varit ett stort namn inom Counter Strike, där de sedan det började tävlas i sporten har rönt stora framgångar. Ett av de första stora svenska lagen var Ninjas In Pyjamas, men numer är det ett nytt svenskt lag högst upp på tronen. Fnatic har gått om alla andra lag i världen för att inta förstaplatsen. Världsrankingen sker enligt sidan Half-Life TV (förkortat HLTV.ORG). Anledningen till att de numer är världsetta är efter deras vinst i den elfte säsongen av ESL Pro League där de i finalen vann över Mousesports.

Fnatic – rankade etta i världen 2016

Fnatic har även tidigare varit rankade nummer 1 i världen, men det var ett tag sedan sist. Närmare bestämt, nästan exakt fyra år sedan då det skedde i mars 2016. Anledningen till förstaplaceringen den gången var för att laget hade varit så framstående inom sporten under 2015. Men i och med att det har gått så många år mellan förstaplaceringarna har det tillkommit nygamla namn till femmannalaget där Flusha och Golden som båda har spelat för laget tidigare varit väldigt framstående när de återigen har erövrat förstaplatsen. Nu gäller det att försvara förstaplatsen och första steget att göra det blir i kvalet till ESL one: Road to Rio.

Brollan – turneringens MVP

Därefter följer turneringen Dreamhack Masters Spring 2020 som börjar nu lite senare i maj och pågår en bit in i juni. Om laget lyckas att göra en bra turnering har de all chans i världen att komma ut som etta i världen när turneringen är avklarad. För att göra det har de ”Brollan” som sitt hemliga vapen. Det är till stor del tack vare honom som de är bäst i världen för tillfället. Han blev utsedd till den mest värdefulla spelaren under ESL Pro League säsong 11. Med en av världens för tillfället bästa spelare inom sporten ser framtiden ljus ut för svensklaget.


18+ | Regler och villkor gäller |Ansvarsfullt spelande | www.stödlinjen.se

Brollan – en av de bästa i världen

Nästa matcher för Fnatic

Dreamhack Masters Europe 2020 som från början var tänkt att hållas i Jönköping kommer nu istället att spelas online, precis som ESL Pro League säsong 11. Något som verkar passa Fnatic eftersom att det kan ha spelat in en del när de vann ESL Pro League säsong 11. Brollan och co inleder Dreamhack Masters Spring 2020 mot Spirit som för tillfället är rankade nummer 19 i världen. En bra start mot dem och vad som helst kan hända. Matchen går av stapeln 25 maj, men innan dess väntar två matcher i ESL One: Road to Rio – Europe.

Om du vill betta på deras matcher finns det flera alternativ, men håll alltid ett extra öga på Pixel.bet och Unibet för fördelaktiga odds.

18+ | Regler och villkor gäller |Ansvarsfullt spelande | www.stödlinjen.se