Fnatic vann ESL Pro League säsong 11

Fnatic mus

Återigen är det Svenska CS:GO laget Fnatic med i toppen av världsrankingen efter att de i söndags tog hem den europeiska segern mot Mousesports i finalen. Med den segern innebär det att de klättrar upp som det tredje bästa laget i världen. Mousesports fick se sig besegrade efter en oerhört jämn match där segern till slut gick till svenskarna då de lyckades vinna med 3-2 i kartor.

Det svänger fort i CS:GO

Så sent som för drygt ett halvår sedan (september 2019) låg Fnatic riktigt illa till på HLTV:s rankinglista. De var då rankade som nummer 28 i världen. Då har de på lite över ett halvår tagit sig upp på en bronsplats över världens bästa lag inom CS. De två lagen som är rankade före dem är Natus Vincere och Astralis. Men detta är egentligen inget sensationellt när det gäller det svenska CS:GO laget eftersom att de tidigare nått botten och tagit sig upp igen. Så sent som 2016 låg de allra högst upp på världsrankingen.

Tufft motstånd

På sin väg mot segern och tredjeplatsen på världsrankingen mötte de några av de bästa lagen i världen. Så det var ingen lättköpt seger. De mötte Natus Vincere som är världsetta, andrarankade Astralis och i finalen det numer fjärderankade Mousesports. Vilket är ett bevis på att Fnatic tillhör den absoluta toppen och kanske kan vi får se laget göra en återförening med förstaplatsen i världen i år igen? I skrivande stund ligger Fnatic på 796 poäng, tvåan Astralis på 804 och ettan Natus Vincere på 876 poäng. Det känns som att det återigen är dags att Sverige klättrar upp på förstaplats på världsrankingen igen.

ESL One: Road to Rio

Snart kommer chansen för Fnatic att skaffa sig mer poäng och klättra ännu högre upp på världsrankingen. Den 22 april drar nämligen ESL One: Road to Rio igång. En förstaplats i den turneringen kan betyda att de återigen kan titulera sig som nummer 1 i världen. Turneringen pågår nästan i en månads tid då den slutar den 17 maj. Formatet för turneringen är dock lite annorlunda upplagt då Fnatic ingår i en liga med 16 andra europeiska lag där alla ska möta varandra. De åtta bästa kommer sedan att gå vidare till Legends stage för att slåss om vilka som går vidare till finalen i Rio.

Var du kan spela på ESL One: Road to Rio

Du kommer att kunna spela på turneringen hos Pixel.bet, betsson, bethard och Unibet. Det finns såklart fler spelbolag som kommer att erbjuda odds på turneringen, men hos dessa spelbolag kommer du kunna följa turneringen genom att få odds på de aktuella matcherna. Startdatumet är den 22 april.

pixel bet loggo