Blir Star Wars Squadrons höstens stora esportspel?

Star wars squadrons

I juni när EA höll sitt event, EA Play Live, fick vi se gameplay från spelet Star Wars Squadrons. Roliga nyheter för oss på esportbetting.se som älskar Star Wars. Spelet ser ut att kunna bli en riktig hit till både konsoler och pc då det släpps till alla formaten. Under eventet visades gameplay upp från både multiplayer och singleplayer. Spelet kommer alltså även med ett äventyr i singleplayer. Men för esportare lär det inte vara något som intresserar eftersom att det är multiplayer man vill åt. Du ser allt i förstapersonsvy och bildar tillsammans med andra spelare en skvadron av rymdskepp.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Rymdskeppen i Star Wars Squadrons

EA har delat med sig med några av de skepp vi kommer att kunna styra i spelet. Du kommer att kunna välja mellan att få strida för antingen New Republic eller Galactic Empire. För alla de som har sett filmen Star Wars: Return of the Jedi kommer att känna igen skeppen direkt eftersom att spelet utspelar sig efter händelserna i filmen. Vill du spela som New Republic kan du välja mellan A, U, Y eller X-vinge. Är du istället mer sugen på imperiet kan du välja mellan Tie Fighter, Tie Interceptor, Tie Reaper eller Tie Bomber. Även om det är en imponerande uppsättning hoppas vi att det kommer finnas fler skepp än dessa när spelet släpps.

Vad kan du förvänta dig av Star Wars Squadrons?

Som vi nämnde i inledningen finns det ett äventyr för de spelare som föredrar att spela solo och kan därmed uppleva spelet i den takt de känner för. Av det vi vet nu om spellägen i multiplayer som kommer att finnas i spelet så ser det väldigt intressant ut med ett spelläge där du tillsammans med din skvadron ska slå ut ett större fiendeskepp, vilket påminner en del om spelläget i Star Wars Battlefront där man kunde slå ut AT-ATs och det känns positivt. Vi vet att det även kommer innehålla ett fem mot fem läge där sista skeppet kvar vinner.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Vill du veta mer om övriga populära spel inom esporten hittar du allt om det här.

EA innehar Star Wars licensen fram till 2023 och de har tidigare släppt ifrån sig två mulitplayerspel i Star Wars Battlefront 1 och 2. Båda var riktigt välgjorda och roliga spel, men blev egentligen ganska kortvariga succeér om man ska se till hur länge de spelades efter att spelen hade släppts. Nu när Star Wars Squadrons kommer ut i höst har de därför skaffat sig en hel del erfarenhet och därför är chansen stor att det kommer att hållas vid liv en desto längre tid med spellägen, uppdateringar och expansioner som förbättrar spelupplevelsen.

Därför blir Star Wars Squadrons stort inom esporten

Det är såklart svårt att sia om framtiden och esportscenen, men vi vet sedan tidigare att Star Wars är ett av världens största varumärken inom populärkultur och att det har fått sig ett uppsving i och med att Disney köpte rättigheterna. Det där riktiga genomslaget har inte kommit ännu inom tv-spel, men nu med ett spel inriktat på själva essensen av Star Wars med rymdstrider tippar vi att det kan slå helt rätt bland fans och övriga esportare att ta till sig spelet. Väntetiden är inte heller särskilt lång då det kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One och PC den 2 oktober detta år.

Se alltid till att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna inom esport genom att klicka dig in på nyheter till och från.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller