Speltips inför Asus Rog Summer 2019

Asus ROG summer 2019
Den här sommaren återvänder Asus Rog Summer till Helsingfors för att återigen samla de största utövarna av Starcraft II. Ända sedan 2011 har det genomförts olika Starcraft II turneringar i Helsingfors så detta är ett känt och återkommande event som man inte ska missa. Eventet genomförs den 1-3 augusti 2019 och har en prispott på $25000 samt ger även spelarna en pott på 3200 World Cup poäng att fördela. Vinnaren tar hem $10000 samt 1000 WC poäng.

Deltagare i Asus Rog Summer 2019

Totalt deltar 32 spelare i denna turnering och 24 av dessa är kvalificerade och 8 stycken är inbjudna. Spelformatet är två gruppstadier och sedan utslagsmatcher. De två första dagarna på turneringen spelas gruppspelen och sista dagen blir det kvartsfinaler, semifinal och den stora finalen. Såklart sänds hela eventet på Twitch på ROG Tournament kanalen.

Pixel.bet – Redan en klassiker inom esportbetting

 

pixelbet logotyp

Ett perfekt ställe att lägga dina odds på inför Asus Rog Summer 2019 är Pixel.bet

En finsk favorit på hemmaplan i Asus Rog Summer 2019

Joona ”Serral” Sotala är en finsk välkänd topprankad spelare som kommer att vara med på denna spännande turnering. Joona spelar Zerg och har många stora framgångar. Han spelar för Ence eSports. Sedan 2018 har Serral haft riktigt bra resultat och var det inte för WCS tävlingen i Leipzig i januari där han kom på andra plats så har han i dessa stora evenemang kommit på första platsen. Rankingen för Starcraft II Global visar tydligt att Serral har rank 1 och en ledning med över 1000 poäng mot plats två som innehas av Reynor. En tydlig styrkeplacering och nu med återkomsten till hemstaden är säkert segerviljan ännu större att ta hem denna turnering och helt enkelt vinna.

Bettingtips inför Asus Rog Summer 2019

Heta tips för betting till detta event är både Serral och Reynor men vi ska komma ihåg att även inbjudna wildcards kan ändra situationen. När vi skriver detta är fortfarande 3 platser öppna för inbjudningar som ännu ej är bestämda. soO från Korea är en av de inbjudna som är klara och som har rank 3 på den koreanska listningen. Senast i mars 2019 tog han hem första platsen i IEM Katovice och fick med sig 3000 WC poäng. SpeCial är en annan som kan visa framfötterna och har rank 4. Serral och SpeCial möttes senast i WCS Spring i maj månad och finalen slutade med att Serral vann med 4-0 och fick med sig 3000 WC poäng.
Som vi sagt tidigare är nog den finska sonen Serral riktigt hungrig på att visa den finska publiken en stor seger, och att han leverera är det ingen som tvekar om. Med en grym historik och många första platser är han en het kandidat att vinna denna turnering. Senast placerade han sig på andra plats i WCS Summer 2019 i juli månad och fick med sig 1400 poäng men det var också Reynor som slog honom med 4-2 i den finalen, och nu möts dem igen.
Utan att veta hela startfältet är det svårt att se exakt vad som kan hända. Det vi dock vet är att Serral, Reynor, soO samt SpeCial är några riktigt attraktiva favoriter. Är man på hemmaplan brukar man kunna leverera lite extra och det tror vi verkligen att Serral kommer att göra denna gång varför vi tycker att ett bet på honom nog kommer vara ett bra bet för en riktig vinnare.