Blizzard stängde av populär streamer för att han hittade en bugg i spelet – och slog larm

Hearthstone

 

Det populära kortspelet och e-sportspelet Hearthstone är känt för att vara underhållande och roligt. Men även buggigt.

 

Testar spelet till gränsen

Den populära streamern Disguised Toast är känt för sina galna decks och märkliga tester.

Förra veckan testade han en funktion som fick spelet att bugga ur fullständigt, och krascha för båda spelarna. Och som om det inte var nog så är det spelaren som sätter igång buggen som får vinsten, vilket uppmanar till att folk väljer att krascha spelet och ta en vinst istället för att spela sig till en bra placering på laddern.

 

Kontaktade företaget – blev straffad ändå

Att Disguised Toast har hittat märkliga buggar för är ingen nyhet. Men problemet var att han gjorde det live under en stream med flera tusen tittare.

När ”Toast” insåg hela buggen kontaktade han omedelbart Blizzard så att de skulle kunna åtgärda buggen så fort som möjligt. Men det spelade ingen roll för speljätten som stängde av Toast från spelet. Lyckligtvis varade bara avstängningen ett par dagar och han är tillbaka och streamar som vanligt.
Och även om man kan tycka att det är hårt agerade från Blizzard, då Toast bara gjorde det som var rätt, så är det antagligen så att Blizzard är tvungna att göra ett exempel av Toast för att undvika liknande saker händer igen.
Samtidigt borde Blizzard göra ett mer felfritt spel än vad Hearthstone är som har extremt mycket buggar för att vara så populärt som det faktiskt är. Men nu tre år efter releasen är det helt enkelt en del av spelet och att ingen stör sig på det längre, det är helt enkelt en del av spelet. Men man kan ju argumentera för att Blizzard är otroligt ointresserade av att förbättra spelet gratis, utan är mer intresserade av att trycka ut nästa expansion för att mjölka ännu mer pengar i sin digitala kortsuccé.