Spela Call of Duty via PS, PC, Xbox, Will och mera.

Call of Duty, som förkortas CoD, är en datorspel serie som lanserades år 2003 och då kom spelet med samma namn ut på mjukvaran PC. Idag finner det många fler konsoler att spela Call of Duty på som exempelvis Nintendo, PlayStation, Xbox, Wii och mobila enheter som iOS, BlackBerry och Android. Det gör också att online och konsolspelet är ett av de mest populära idag och med deras stora tillväxt även en av de mest framträdande actionspels serierna någonsin.

Varför har det blivit en succé, kan man då tänka sig? Med över 23 olika varianter och många spinoff-serier därtill har skaparna sett till att sätta spelare i ett populärt, historiskt krig som många känner till. Cod utspelar sig under historiska händelser främst och även det som är aktuellt idag och som kommer bli aktuellt. Vi pratar om Andra Världskriget, Kalla kriger och Modern samt framtidens krigföring. Skapare och utvecklarna av Call of Duty är Infinity Ward, Treyarch och Sledgehammer Games men spelet är utgivet av Activision. Efter ett par år på marknaden hade Call of Duty serien, den 27 november år 2009, sålt över 55 miljoner exemplar vilket motsvarar 3 miljarder dollar.

CoD spelregler och funktioner

Det finns elva olika typer av spel inom serien CoD och med special versionerna gör så att summan går upp till hela 23 stycken. Alla spelen har olika teman och därmed olika funktioner. Det kan vara alltid till fördelar med teman och miljö och sedan år 2003 kan man lugnt säga att mycket har hänt med utveckling inom datorspel. Det som är unikt med Call of duty är deras sätt att få spelen att utveckla sig vid historiska händelser som Slaget vid Normandie och Slaget vid Stalingrad. Det finns avsnitt i serie som är för Andra Världskriget, Kalla Kriget som kallas Black Ops, Modern tid som namngetts Modern Warfare och som utspelar sig i framtidsscenario exempelvis Ghosts, Advanced Warfare och Infinite Warfare.

Spela på Call of Duty: Modern Warfare Till en början välj din karaktär som du använder som förstapersonsskjutare och det finns både i Singleplayer-läge och Multiplayer-läge. När du har valt vilka styrkor som du vill ha ska du sen ska du välja vapen, som också har för- och nackdelar. Spelet går ut på att ta ihjäl sina fiender och det gör man via olika strategier och skicklighet. I varje spel som lanserats av Call of Duty kan du få olika miljöer och teman, men även inom spelet kan du komma till olika banor i olika svårighetsgrad.

Nästa spel har redan planerats, håller på att finjusteras och förväntningarna är höga. År 2017 i November kommer det femte spelet inom andra världskriget och heter “Call Of Duty: WWII”. Här ryktas om Nazi zombies och mycket mer av den högsta kvaliteten som finns på marknaden.

CoD e-sports och betting

När du bettar på Call of Duty kan du spela på en rad olika saker. Exempelvis kan du betta om vem som gör den första killen, vilket lag som går vinnande ur striden, vilka som vinner första omgången, vilket lag eller spelare som når upp till en viss poäng först, antal vunna rundor och den spelare som har flest poäng efter en eller flera ronder.

Idag tävlar man i Call of Duty World Championship som är den mest prestigefyllda tävlingen för alla som spelare datorspelet. Om man vinner titeln som världens bästa lag vinner man 1 500 000 amerikanska dollar som ligger och väntar i vinstpotten. Tävlingen pågår vanligtvis under flera dagar och de olika teamen, som består av fyra personer, kommer från världens alla hörn.