Det händer mycket hos NiP

Under dem senaste veckorna har det blåst starka vindar runt organisationen NiP genom det ena påstående efter det andra påståendet. Trots att NiP har dementerat uppgifterna under månaden så väljer dem idag att avsett sin VD Per Lilliefelth där NiP samtidigt bekräftar att en del av kritiken som har riktas mot NiP i media den senaste tiden är korrekta. NiP säger att alla kritik som är riktad mot Lilliefelth inte är korrekt.

Märkligt att NiP väljer att bekräfta delar av det som  har framkommit i media dem senaste dagarna. Trots att dem anser att Lilliefelth har gjort fel borde det har varit locket på från deras sida för att framstå som lite mer professionella. Nu slänger dem Lilliefelth under bussen för att troligen rädda sitt eget skinn och samtidigt går man inte på vad som har gjorts fel så det fortsätts att spekulera vilt. NiP skriver i pressmeddelandet: ”Per Lilliefelth har lett NiP genom en snabb tillväxt och har varit en av personerna som först oss till var vi är idag” där dem sedan fortsätter med ”När Ninjas in Pyjamas Gaming AB grundades i februari 2014 kunde vi aldrig ha drömt om, eller förutse, den resa som låg framför oss. Olika tider kräver olika personer och organisatoriska sammansättningar. I slutet av 2014 bestod organisationen endast av spelarna, utan någon administration som var anställd på heltid av företaget. När 2015 får sitt slut har företaget 19 anställda, en tredubblad omsättning och flera dotterbolag så som Xtrfy Gaming vilket har upplevt en otrolig tillväxt”.

Styrelsen för Ninja in Pyjamas AB har utsett Patric Jönsson till VD. Patric Jönsson är VD för Xtrfy samt Trigono AB. NiP har även beslutat att Hicham Chahine kommer få en mer verksam roll i företaget genom att bli styrelseordförande. Hicham Chahine är ägare av Diglife vilket är dem största aktieägarna i Ninjas in Pyjamas AB. Hicham Chahine hoppas på att bli VD under det första halvåret under 2016.

Detta kanske inte är förväntningarna som vi fans väntade på. Utan förändringar i CS:GO laget är något som vi väntar på, när kommer den stora förändringen egentligen?