Dubbelvärvning av Fifa 17 spelare hos J-södra!

Fifa Esport Marco Reus

Att eSporten växer mer för varje dag är ett faktum. Det har nu även blivit så stort att två Fifa spelare har skrivit kontrakt med Jönköping Södra fotbollsklubb. Det är de två första Fifa spelarna som blivit kontrakterade av en svensk fotbollsklubb. Det är 16-åringarna Joel Hildingsson och Hugo Wadell som skrev på det två år långa kontraktet för Jönköping Södra.

– Lag som PSG, Manchester City och West Ham har redan gått in i det här så Jönköping Södra visar nu bara vilken modern klubb de är.

Sa nyförvärvet Joel Hildingsson.

Men vad är då planen med detta? Den långsiktiga planen är att skapa en allsvensk Fifa-liga i Sverige. Från början kommer att nyförvärven att spela för Jönköping Södra i turneringar både i Sverige och ute i världen. Det finns redan turneringar med bara fotbollslag från stora klubbar men förhoppningarna om en allsvensk Fifa-liga är höga. Intresset verkar även vara stort nog så vi förväntar oss. Till exempel så arrangeras Sveriges största Fifa turnering redan i Partille Arena. Där kommer flera av de bästa Fifa spelarna i Sverige att tävla om en prispott på hela 100 000 kr! Detta visar att E-sporten verkligen är på gång framåt vilket vi tycker om att se!

Som nyförvärvet Joel Hildingsson sa finns det redan andra fotbollsklubbar som börjat att kontrakta Fifa spelare.Det är stora lag som PSG, Manchester City och även West Ham. Med stora fotbollslag som dessa så kommer detta att uppmärksammas mer. Vi har redan väldigt bra Fifa spelare i Sverige. Till exempel har vi Fifa stjärnan Ivan Lapanje. Ivan tävlade nyligen i Electronic Sports World Cup i Paris där han besegrade världens bästa Fifa spelare Sean Allen på Xbox. Ivan blev däremot diskvalificerad eftersom han hade använt sig av en spelare som inte var registrerad. Men trots detta så ser vi att Sverige har goda chanser att bli stora när det kommer till Fifa inom E-sporten!