ESL ONE New York 2019

ESL one new york

E-sport är inte längre någon outsider inom sportvärlden. Trots att ingen av spelarna faktiskt rör sig fysiskt har det blivit en av de mest följda sporterna världen runt på bara några år! Det ploppar hela tiden upp nya tävlingar och turneringar och professionella e-sportare kan leva på sitt yrke och till och med även bli miljonärer . En av dessa tävlingar heter ESL ONE New York och är det största e-sport eventet på hela USA:s östkust.

Oftast spelar man i lag inom e-sporten och det är då man kan nå riktigt stora framgångar tillsammans med andra duktiga e-sportare. Under ESL möts de bästa lagen inom spelet Counter-Strike Global Offensive och mellan den 28-29 september 2019 går tävlingen av stapeln i New York och Brooklyn´s Barclays Center.

Vad är ESL ONE?

ESL ONE New York är alltså en tävling i e-sport som arrangeras varje år och där fans från hela världen åker till New York för att följa det här eventet och alla tävlingar. Detta är en turnering där 8 lag bestående av totalt cirka 40 av världens bästa Counter-Strike spelare tävlar om segern i Counter-Strike Global Offensive. Detta gör de framför en publik som består av tusentals människor som rest från sina hemländer för att komma och se lagen tävla samt socialisera med människor som har samma intresse som du själv – E-sport!

Under cirka 10 års tid har ESL ONE funnits och genererat mycket glädje och engagemang för den växande e-sporten som fått möjligheten att växa på grund av tävlingar som denna. Under dessa två dagar i Barclay Center i Brooklyn kommer det att krylla av experter, fans, insiders och även stora kända stjärnor som till exempel Ice-T.

ESL ONE New York är Nordamerikas största turnering för e-sport och har verkligen satt sitt namn på kartan de senaste decenniet. Prispotten ligger på 200 000 dollar vilket rör sig om cirka 2 miljoner kronor som laget delar på.

Betta på E-sport här!

Vilka är lagen som tävlar?

Lagen som tävlar i ESL ONE New York kommer från hela världen, bland annat Kanada, Brasilien och USA. De lag som ligger bäst till ryktas vara världsledande Team Liquid som kommer att spela på hemmaplan. Även Ence har haft en bra period under en längre tid och kan bli farliga enligt experterna. Andra lag att hålla utkik efter är bland annat Faze Clan, NRG, eUNITED och G2 Sports.

Kan jag betta på ESL?

Väldigt många svenskar bettingsajter online ger dig möjligheten att betta på e-sport, faktum är att de flesta sajterna faktiskt har sporten i sitt utbud idag. Men så såg det inte ut för bara några år sedan då e-sporten för det första inte sågs som en sport överhuvudtaget men det gick heller inte att hitta kategorin på vanliga spelsajter.

För att hitta vilka spelsajter som erbjuder sportsbetting kan du göra en sökning på nätet för att få fram olika samlingssidor med alla sajter som har en sportsbook. Sedan kan du besöka en sida du gillar och titta om de har e-sport i sitt utbud.  Om du är ny kund kan du dessutom ofta få en välkomstbonus vid registrering.

En del sajter erbjuder också live streaming eller live betting vilket gör det möjligt för dig att följa turneringen direkt via din dator eller telefon och lägga in bets under matchernas gång.

Eftersom e-sport är stort i Sverige och vi har många duktiga spelare och lag som är världskända kommer det självklart att vara många fans och spelare här ifrån som kommer att följa evenemanget både på plats men också via olika streamingtjänster och bettingsajter.

Varför inte samla ett gäng bekanta med samma intresse och streama turneringen live samtidigt som ni lägger in några bets här och var för spänningens skull.