eSport on ICE

Den ständigt starka utvecklings trenden från förra året för eSport industrin fortsätter oavbrutet och ingenstans blir det lika tydligt som vid den årliga ICE Totally Gaming mässan i London. Årets konferens och utställning slog upp portarna igår och siktar mot nya rekord med antal besökare och representerade företag. Att eSport växer sig allt större, det vet vi redan. Men för att överbrygga klyftor till andra marknader än den gamer-kretsar så krävs en större generell legitimitet genom goda relationer med såväl privata sektorer som statliga reglerande organ.

ICE är för de flesta inom iGaming industrin ett mycket centralt årligt evenemang, som erbjuder goda möjligheter för att skapa nya affärskontakter, men även för att bilda sig en uppfattning av vad olika aktörer har för sig och vilka trender som är aktuella för olika marknader. Genom konferenser, seminarier och informella diskussioner så finns det inte mycket information om industrin som förblir bortom räckhåll för aktörer som sneglar mot intäktsmöjligheter från Odds, vadslagning och casinospel online.

En naturlig fortsättning för eSport industrin är som vi tidigare påpekat att lyckas ta sig vidare från pojkrum och tonåringar, som i dagsläget står för den största delen av intresset för eSport. Naturligtvis spelar även många vuxna, de flesta av de största namnen inom professionellt spelande i västvärlden utgörs faktiskt av vuxna gamers. Men för att växa till att bli en naturlig del av andra underhållningskanaler som självklara inslag i vardagsunderhållningen för hela familjer så är det viktigt för eSport att arbeta mot en bredare acceptans i samhället.

En viktig plattform för att vinna mark är iGaming med sina Odds och sports betting nätverk online. För att lyckas ta sig förbi att vara en fotnot i odds listorna med bara några få bevakade evenemang bland odds bolagen, så finns det mycket arbete kvar att göra. Solida samarbeten behöver utvecklas, reglering och tydliga branschstandarder behöver införas för att försäkra sig om rent spel och målgrupperna för vadslagningen behöver bearbetas för att skifta lite av uppmärksamheten från fysiska sporter till eSport och de ständigt växande teknologiska möjligheter som eSporten representerar.

Branschens allt större närvaro vid evenemang som ICE mässan är ett bra steg i denna riktning. Under dessa tre dagar och vid liknande mässor och konferenser under resten av året kommer allt fler inom iGaming branschen få upp ögonen för de teknologiska möjligheter som eSporten kan tillföra spelbranschen. Vi är helt övertygade om att 2017 kommer att bli eSportens år, så nu är det upp till bevis!

esports_bet