Hammarby startar ett lag i Fifa

– Tiden är nu mogen för Hammarby Fotboll att starta upp ett eget e-sportlag inom det digitala fotbollsspelet FIFA, säger Hammarbys VD Henrik Kindlund till Hammarbys hemsida.

Hammarby är inte ensamma om att addera en e-sports-sektion utöver sin vanliga fotbollsverksamhet. Bland annat har West Ham, Manchester City, Ajax, Schalke 04, Valencia, Wolfsburg, Roma och PSG alla sina egna satsningar inom e-sport.

J-Södra först ut

Men i Sverige var det Jönköpings Södra som gick i bräschen och blev historiska när de blev första svenska fotbollslag som även startade en esports-sektion. Och nu följer alltså även Bajen med.
– Starten av ett e-sportlag inom Hammarby möjliggör nya intäktskällor till klubben, och parallellt med denna möjlighet finns det stora och delvis helt nya målgrupper och åldrar inom gamingvärlden, som vi vill komma i kontakt med, säger Henrik Kindlund.

Hammarby kommer att starta sin Fifa-satsning nu under sommaren och kommer leta spelare som ska få provspela för klubben. Klubben kommer att hålla öppen tryout den första och andra juli i Farsta centrum. Åldergränsen är tolv år. Henrik Kindlund fortsätter:
– Denna satsning öppnar upp för nya och spännande kommunikationskanaler, och ligger helt i linje med klubbens rekryteringsarbete – att löpande attrahera nya supportrar, ny publik och nya medlemmar.

Malmö följer efter?

Det är tänkt att det nya laget ska vara redo att tävla i september.

Häromdagen kom nyheten om att även Malmö FF är inne i samma tankar som Hammarby att starta en egen Fifa-sektion, och snart kanske vi får se en hel allsvensk e-sportliga.