Heaton blir författare

Emil Heaton Christensen

Mästarnas mästare-deltagaren och E-sportstjärnan Emil ”Heaton” Christensen släpper en självbiografi.

Lovande hockeymålvakt

Heaton är en av e-sportens stora affischnamn. Under många år var Heaton världens bäste Counter-Strike-spelare och även om takterna antagligen sitter i så är han nu pensionerad, även om han är högst inblandad i e-sportscenen på ett eller annat sätt. För den breda massan är han väl mest känd för att det återigen blev stort rabalder kring e-sportens status som sport efter att det blev klart att Heaton skulle medverka i SVT-programmet Mästarnas Mästare.

Nu släpper han en självbiografi ”Heaton – livet på spel” som skildrar hans uppväxt och hur det kommer sig att han blev en av e-sportens frontfigurer. Bland annat var Heaton en lovande ishockeymålvakt, men en skada satte stopp för den karriären och banade istället väg för mycket datorspel.

”Hoppas föräldrar kommer att läsa den”

– Jag vill ju berätta vad e-sport är hur den utvecklats. Och jag hoppas att många föräldrar kommer att läsa den här boken och kanske få en insikt i vad sporten är och börjar intressera sig mer för vad deras barn håller på med. Sedan vill jag ju berätta min historia, säger Emil Christensen till TT.

Boken kommer handla om mestadels motgångar säger Heaton. Dödsfall inom familjen, problem med ekonomin och rättegångar är alla ämnen som kommer att finnas med i boken.

– Det är mer motgångar än framgångar egentligen. Men det är mest framgångarna som syns utåt. Nu ska allt berättas, säger Heaton till TT.

Boken skrivs tillsammans med Expressen-journalisten Linus Sunnervik och väntas komma i september.

Spela på Esports hos Bethard