”Heaton” hyllar Metros initiativ av Esport-gala

Heaton stockholm award

Det står sedan tidigare klart att världens första E-sportgala kommer äga rum i Stockholm den tredje september i år. Initiativtagarna till denna gala är Metro Media Houses ägare Custos Group, som kom med idén. Sedan dess har hyllningarna avlöst varandra och nu säger ingen mindre än legenden Emil ”Heaton” Christensen att detta är något han väntat på.

-Att en e-sportgala som denna kommer just nu är något som ligger i tiden för sporten. Det är hög tid att lyfta fram dessa stjärnor som gjort fantastiska insatser i de olika grenarna: Dota, CS-go med flera och att man nu äntligen får en egen gala är ytterligare ett bevis på att branschen börjar mogna. Jag önskar att den hade funnits under min aktiva karriär men är fortfarande glad för att den äntligen kommer. Jag hoppas att den kan bli i lika stor som filmindustrins Oscarsgala, säger Christensson.

”Heaton” hoppas också att man generellt sett kan sudda ut fördomarna inom E-sporten där den stereotypa spelaren är en stillasittande ohälsosam kille som bara sitter i sina föräldrars källare och spelar spel hela dagarna.

Bethard Review

Kan man se galan live?

Galan kommer livesändas från Grand Hotel i stockholm och är en del av den pågågende affärsutvecklingen som tog fart när Custos klev in som ägare. Man har storsatsat på Esport och har en egen sida med bara E-sport.

-Det är på tiden att våra digitala atleter får den bekräftelse de förtjänar. Precis som i Film-, TV-, och och musikbranschen behöver den snabbväxande esportindustrin en gala som hyllar dess stjärnor, säger Custos VD Christen Ager-Hanssen. Även styrelseledamoten i international esports Federation, Magnus Jonsson är imponerad över att Sthlm esport Award blir världens första gala i sitt slag.

-Som esportens internationella förbund är det oerhört spännande att vara en del av detta stora projekt. Tillsammans bryter vi ny mark på den internationela Esport-scenen, säger han.

Så nu väntar vi med spänning framemot den tredje september år 2018, då intar världens största E-sportstjärnor Grand Hotel i Stockholm! Vill du spela på Esportsbetting så har Bethard ett kanonerbjudande till alla nya spelare. Du får 100% i välkomstbonus upp till 1000 kronor.

Hämta bonus här!