iBUYPOWER och Epsilon livstidsavstängda

iBUYPOWER

Ni minns kanske skandalen förra året där iBUYPOWER och Epsilon ertappades med att fuska för att tjäna pengar på att anordna läggmatcher. Idag går Valve ut med vilka fuskarna var och att de kommer stängas av för livstid när det gäller alla Valves egna event samt alla majorturneringar. Detta beslut är verkligen något som vi hyllar och det är fint att de tas krafttag direkt!

De fuskande spelarna var:

iBUYPOWER:
Braxton ”swag” Pierce
Sam ”Dazed” Marine
Joshua ”Steel” Nissan
Keven ”AZK” Larivière

Epsilon:
Kevin ”Uzzziii” Vernel
Joey ”fxy0” Schlosser
Robin ”GMX” Stahmer
Morgan ”B1GGY” Madour

Enligt säkra källor skall iBUYPOWER tjänat upp mot $10 000 genom att spela läggmatcher vilket är mycket pengar och skandalöst. Det är riktigt bra att de har blivit avstängda. Dessutom meddelar Valve att de i framtiden kommer stänga av alla spelare som gör liknade sak för livstid. Tyvärr finns det många event utöver Valve vilket gör att det kommer gå utmärkt för dessa fuskare att fortsätta sin CS:GO-karriär. Dock så var det många andra evenemang som följde Valve exempel förra året och stängde av spelarna i ett år. Vi får se om de följer Valve denna gång ock. Vi får verkligen hoppas på det. Fusk är oacceptabelt oavsett vad de gäller.

Reaktionerna har varit blandande och vi har bland annat kunna sett på Twitter att CLG-spelaren Tarik ”tarik” Celik skriva att han tycker synd om iBP spelarna och han tycker att ett år var nog. Will ”RUSH” Wierzba skriver bland annat att han hoppas att andra turneringsarrangörer tillåter de att tävla. Vi kan tycka att de är märkliga reaktioner. Vad tycker ni? Borde de få tävla igen? Eller är det märkligt att spelare som kört läggmatcher bli straffade på livstid medan spelare som fuskat tillåts spela igen?