Overwatch och Streetfighters initativ innebar en galen E sport-vecka i Kalifornien

Overwatch

Södra Kalifornien och framförallt Los Angeles har blivit hemmabasen för Esport i Nordamerika och det har aldrig varit mer tydligt än efter förgående helg då tre giganter arrangerade events.

Tre av de största speltillverkarna i form av Riot Games, Blizzard Entertainment och Capcom var alla på tapeten i södra Kalifornien. Riot arrangerade sitt årliga League of Legends All-stars event, Blizzard körde sitt Overwatch League med fyra dagar av försäsong medan Capcom utsåg världsmästaren i Street Fighter V på Playstation Experience i Anaheim.

Galet tryck i Santa Monica

I vackra Santa Monica hölls LoL All-Stars och stämningen var helt otrolig på torsdagen uppger ESPN sports. Arenan var fylld av kinesiska fans som lyfte fram de kinesiska deltagarna. Det gick till och med lite för långt när fansen försökte fotografera sig själva tillsammans med spelarna. Situationen ska dock ha varit allt annat än hotfull och vakter kunde enkelt skingra de skrikande fansen.

Overwatch hölls i LCS Arena som bara funnits i några månader. Fansen där var tvärtemot fansen på LoL-eventet. Stämningen beskrivs som ganska lugn och det var mycket familjer på evenemanget. Eftersom Overwatch League är så nytt har inte fansen hittat sina favoritlag ännu. Overwatch League-evenemanget får ändå anses som lyckats och så fort ligan har lite mer kött på benen så kommer det att bli hur bra som helst.

Storartad skräll från Dominikanska Republiken

I Capcom Pro Tour Final drog talangen från Dominikanska Republiken det största jublet under kvällen. MenaRD som är hans nick var ingen favorit men lyckades ta sig vidare i turneringen genom sitt distinkta ”dö eller inget” tänk som gjorde. När andra spelare försöker analysera motståndarna och spela taktiskt gjorde MenaRD tvärtom och bara körde på vilket uppskattades av publiken. Det gick så otroligt bra för MenaRD att han till och med i finalen lyckades vinna mot den betydligt mer etablerade motståndaren i form av Tokido’s Akuma och blev därmed den mest otippade vinnaren någonsin.