McDonalds sponsrar Starcraft 2-events i Australien

Starcraft 2

Starcraft har länge varit ett av världens populäraste spel. Nu är det klart att ett av de kändaste varumärkena i världen kommer att agera storsponsor två deltävlingar, nämligen McDonalds.

Sponsrat e-sport tidigare

Världsmästerskapet i Starcraft 2 kommer få en väldigt känd sponsor i form av McDonalds som kommer sponsra två event i Australien, det skriver esportsobserver.com. Eventet, som heter Starcraft 2 World Championship Series Challenger, kommer att börja på lördag.
Här i Sverige är vi kanske mest bekanta med att McDonalds sponsrar skidlandslaget. Men nu tar de alltså klivet från den vanliga sporten över till esporten och Starcraft. Men faktum är att det är inte första gången som McDonalds är inne och nosar på esportmarknaden. 2013 serverade de en hamburgare på sina restauranger i Sverige som hette McNip för att marknadsföra det klassiska Counter-Strike-laget Ninjas in Pyjamas. Och detta år sponsrade de Madden Bowl-turneringen i USA.

Avslutade OS-samarbetet

För ungefär en månad sen gick McDonalds ut med att de avbryter sitt samarbete med Olympiska spelen, trots att avtalet skulle gå ut om tre år, för att prioritera andra marknader. Och nu är det alltså klart att det är e-sportscenen och Starcraft, där McDonalds flyttar fram positionerna. Som en kommentar på det avbrutna samarbetet uttalade sig McDonalds såhär:

-Som en del av vår globala tillväxtplan så överväger vi alla aspekter av vår verksamhet och har tagit det här beslutet tillsammans med den internationella olympiska kommittén (IOK) för att lägga vårt fokus på andra prioriteringar, säger Silvia Lagnado, som är McDonalds Global Chief Marketing Officer.

Och fortsätter:

-Vi har varit stolta sponsorer till den Olympiska rörelsen och vi tackar alla våra kunder, vår personal,  alla åskådare, atleter, funktionärer och IOK med lokala falanger som arrangerat, för allt stöd genom åren.

McDonalds har varit en långväga sponsor till OS och samarbetet går fyra decennium tillbaka i tiden.