Metro startar E-sport-tv med Heaton som programledare

heaton

Metro storsatsar på E-sport och lanserar ett helt nytt program som tar grepp på sporten. Programledare blir ingen mindre än Heaton, världens mest framgångsrika CS-spelare genom tiderna.

Vill bli ledande på E-sport i landet

Programmet ”Esport-tv” kommer att ledas av Heaton och gå av stapeln under hösten. I programmet kommer en rad kända esport-profiler och andra kändisar medverka. Metro hoppas på hög tittning redan från start och det är just därför som Heaton plockats in. Programmet produceras av Oh My tillsammans med Orlando John och kommer att sändas en gång i veckan och vara cirka 20 minuter långt.

Som ett led i ambitionen att bli landets ledande esport-kanal kommer Metro inte bara släppa ett webbtv-program utan också heltidsanställa en redaktör till tidningen. Det innebär att Metro tar ett helhetsgrepp på sporten som ingen annan kanal gjort tidigare.

Projektledaren Emelie Westermark säger i ett pressmeddelande att det är en självklarhet för Metro att satsa på esport eftersom det är just en sport. Vidare menar hon att esporten förtjänas att bevakas på samma grunder som alla andra sporter och det ligger också i linje med Metros ambition att bli Sveriges största och mest innovativa mediehus.

Bra nyheter för alla esport-fans

För alla oss som älskar e-sport är det här givetvis fantastiska nyheter. Vi har väntat länge på att en seriös medieaktör ska ta sporten på allvar. Därför är det mycket välkommet att Metro gör det, och det här kan också bana vägen för andra aktörer att hoppa på tåget. Vi väntar med spänning på första avsnittet som alltså kommer ut i höst!