Ny upplaga av ESL

ESL

Electronic Sports League har precis presenterat en ny liga där de 24 bästa lagen i världen kommer delta under två separata säsonger. Det 24 lagen kommer vara uppdelade i två regioner, Europa och Nordamerika. Vinnaren kommer kamma hem $750 000 vilket motsvara cirka 6,5 miljoner svenska kronor. Prispotten har ökat med nästan $1 000 000 sedan förra året vilket verkligen är massiv ökning från förra året.

De flesta lagen är redan klara och för oss fan är det inte många namn som saknas. De båda svenska topplagen natic och NiP Gaming finns självklart med. Majormästaren EnVyUS och dunderheta Natus Vincere finns även de med. Virtus.pro och Questionmark hittar du även i turneringen. De som saknas är G2 Esports vilket känns lite underligt. Troligen kommer de få den så kallade wilcard-platsen.

ESL berättar även att det kommer rikta in sig mot livepublik och att det ligger i förhandling med många olika TV-bolag för att kunna visa alla matcher. Den första säsongen under 2016 kommer dra igng den 9 februari och kommer precis som förra året bli ett kval till LAN-finaler. Vart dessa LAN-finaler kommer arrangeras är oklart i skrivande stund men det ska spelas i maj.

Så här ser grupperna ut:

Europa:
Fnatic
NiP Gaming
Natus Vincere
FlipSid3 Tactics
EnVyUs
F.D. Titan
Questionmark
Team Dignitas
SK Gaming
mousesports
Virtus.pro
Wildcard-plats

Nordamerika:
Luminosity
OpTic Gaming
Sponsorless
Team Liquid
Counter Logic Gaming
compLexity
Cloud9
SPLYCE
EnemyGG
Method
Winterfox
Wildcard-plats