Spela OverWatch i Pc, PS4 och Xbox One

OverWatch är ett multiplayer spel som skapats av erfarna och ledande spelbolaget Blizzard Entertainment. Den senaste versionen av spelet lanserades den 23 Maj 2016. OverWatch presenteras för marknaden först på årliga BlizzCon år 2014 men var under stängd beta från slutet till 2015 till maj 2016, då med 9,7 miljoner spelare världen över. Det var en stor förväntning inför den andra lanseringen och denna förväntning uppmuntrande man genom att visa korta animerade filmer för att både introducera spelets berättelse och varje karaktär.

Blizzard Entertainment, skaparna av OverWatch gjorde spelet tillgängligt via PC, PS4 och XBox ONE. Spelet skapades för att bli en förebild av ett spel som fokuserade på att justera balansen mellan karaktärerna och se till att nya som rutinerade spelare kunde ha roligt likaväl kunde utmanas på sin nivå. Många recensenter vill påpeka att spelet är en blandning mellan Garden Warfare och Hal. I spelet väljer man sina egna hjältar som karaktärer och man spelar OverWatch ur ett förstahandsskjutares perspektiv samtidigt som man deltar i ett lag med mellan två till tolv personer i varje. Det är fokus på teamet istället för jag:et och det är något som står ut på marknaden idag.

Overwatch spelregler och funktioner

Att spela OverWatch betyder att du går in som en internationell specialstyrka med hjältar som tillsammans ska upprätthålla freden i en krigsdrabbad värld. När du kommer in på spelet för allra första gången ska du välja en av de karaktärer som finns tillgängligt, som du ska presentera dig med. Som sagt kommer din karaktär i OverWatch vara en förstahands skjutare och går ut på att i ett lag med flera spelare (mellan 2-12 spelare) ska återupprätta freden i världen. Det finns fyra olika typer av karaktärer som man kan välja mellan:

Offensiva hjältar

Spela OverWatch med Genji Hero

Om du väljer att spela OverWatch med en Offensiv hjälte kan du förbereda dig på att ha en kvick figur som är bra på att göra stor skada snabbt. En av de offensiva hjältarnas starka sidor är spionage, ta över mål och håll motståndarnas hjältar upptagna. Exempel på offensiva hjältar:

Genji
McCree
Pharah
Reaper
Soldier 76
Sombra
Tracer

Defensiva hjältar

Använd hjälten Bastion i OverWatch online

En defensiv hjälte i OverWatch är bra på att hålla kvar positioner, försvara målet och stoppa andra hjältar från att ta sig mellan olika platser. Exempel på defensiva hjältar är:

Bastion
Mei
Widowmaker
Torbjörn
Hanzo.

Tank

Krossa motståndare i OverWatch med Reinhardt

Ytterligare en typ av karaktär är Tank som också räknas in som en hjälte och dessa tål mycket skada. I OverWatch online spel har Tanks som mål att skydda andra hjältar genom att ta andras skada. Tankhjältar är exempelvis:

D.Va
Reinhardt

Supporthjältar

Heala ditt lag med Zenyatta i OverWatch

Det finns också Supporthjältar som hjälper andra hjältar genom att hela dess skada. Dessa är mycket värdefulla för teamet som ska besegra världen och som kommer stöta på större och större samt starkare motstånd. I OverWatch finns hjältar som ger support som exempelvis:

Zenyatta
Lúcio
Mercy
Symmetra
Ana

Vilken karaktär som du än väljer, har sina egna egenskaper och förmågor att som lag klara målet. Många anser att man måste ha en stor spridning i laget för att klara sig hela vägen till sista nivån. Det finns även rum för att utveckla din karaktärs förmågor. Att bemästra deras erfarenheter och ambitioner kan man låsa upp deras potential och uppnå spelets högsta nivå och vinna. Det finns två lägen som du kan spela OverWatch i och det är antingen Competitive Mode eller Quick Play Mode.

Overwatch e-sport och betting

Overwatch e-sports är någonting för alla spelare på alla nivåer av rutin, skicklighet och utveckling. När man spelar på odds och bets inom OverWatch kan man göra detta i två stora tävlingar, antingen Overwatch League eller Overwatch World Cup. Väl där kan man satsa på lag, nation, hjältar och olika mål. Så här fungerar det:

Spela i OverWatch Världsmästerskap

Overwatch League

Ligan består av en tolv veckors lång säsong där spelare är inne i ett intensivt spelande. Overwatch League innehåller också spännande live event och turneringar vars bästa spelare kvalificerar sig till Overwatch League World Championships.

Overwatch World Cup

När det kommer till mästerskapet spelas OverWatch live i nationella lag, globalt engagemang, möte av olika gemenskaper och grupper och nationella tävlingar. Tittare som följer OverWatch World Cup kan rösta fram deras nations representanter som i sin tur kommer att välja det starkaste laget. Deltagande tävlingar kommer att gå vidare till semifinaler innan de går vidare till playoffs på BlizzCon!