Spännande E-sport turneringar 2020

esports

Det finns mycket spännande att se fram emot i vinter när e-sportsäsongen är i full gång! Det är flera stora turneringar som kommer ett äga rum runt om i världen och du kan vara med via live streaming online och samtidigt betta på resultatet bekvämt hemma från din vrå.

Vintern 2020 kommer dessutom Sverige och huvudstaden Stockholm agera värd för en av världens största e-sportturneringar – International Dota 2 Championships – som du kan läsa mer om i den här artikeln.

E-sport är en kategori som gick från att inte räknas som en sport till att slå rekord i antal tittare varje år och nästan slå ut antalet fotobollstittare runt om i världen. Dessutom har numer nästan alla svenska bettingsajter e-sport i sportutbudet, vilket gör det möjligt för dig att lägga insatser på turneringar äver hela världen. För dig som är helt ny på e-sport kan vi tala om att sporten startade i Sydkorea under 1990-talet när en ekonomisk kris drabbade landet och folk blev arbetslösa samtidigt som internet fick en boom i landet. Många sydkoreraner började då att spela dataspel på internetcafén runt om i landet. Idag har sporten spridit seig över hela världen och Sverige är ett av de länder som är framstående inom sporten.

I vinter kommer världens största prispott inom e-sport att delas ut under det som kallas ESL Pro Tour. Detta är en ny turnering som kallas för världens största. Läs vidare för att lära dig mer om de olika turneringarna samt få tips kring hur du kan lägga dina bets på e-sport.

ESL One

ESL ONE

ESL One lockar många människor och biljetter till deras turneringar säljs bland annat via deras hemsida. Tävlingarna består av matcher mellan Dota 2 och Counterstrike’s toppspelare. Den senaste turneringen hölls 5:e till 7:e juli i Cologne, Tyskland där 16 lag tävlade om den sammanlagda prissumman på nästan 3 miljoner kronor. Lagen tävlade i Counterstrike. Två månader tidigare hölls den sista Dota 2 turneringen och där tävlade 12 lag om samma prissumma som i Cologne. Nästa turnering börjar i maj 2020 och redan idag är både spelare och åskådare engagerade i vad som komma skall. Det går att följa ESL One via Twitter och Facebook, Youtube samt deras hemsida naturligtvis för köp av biljetter samt övrig information.

Intel Extreme Masters

2006 startade ESL Intel Extreme Masters, som idag är den längsta Gaming-touren i världen. De har fram tills idag hållit i 69 olika evenemang och delat ut över 100 miljoner kronor i vinstpengar till vinnande lag. Intel Extreme Masters håller tävlingar för Counterstrike, Starcraft II och League of Legends.

Intel erbjuder samtidigt de allra bästa speldatorerna till förmånliga priser via hemsidans shop men det går även att vinna produkterna som alla har certifiering från IEM Certified Gaming System Program. Det går att köpa biljetter till deras turneringar via deras hemsida och nästkommande turnering kommer att hållas 9-10 november i Beijing, Kina.

ESL Pro Tour

ESL Pro Tour

ESL Pro Tour är en sammanslagning av ESL och Dreamhack och kommer att lanseras 2020. Det handlar om cirka 20 turneringar i Counterstrike med hela 50 miljoner kronor i vinstpengar. ESL Pro Tour kommer att delas in i två grupper:

Den övre gruppen – Masters

Den lägre gruppen – Challengers

De två stora finalerna kommer sedan att hållas i Tyskland och Polen (för Masters). Men under tourens gång kommer Challengers runt om i världen ha chansen att samla poäng för att kunna avancera till nästa nivå under nästkommande säsong.

International Dota 2 Championships

International Dota 2 Championships

Årligen hålls den internationella Dota 2 mästerskapen. Det spelets grundare och utvecklare Valve Corporation som står som värd för tävlingarna sedan starten 2011. För de som inte vet är Dota 2 ett strategispel med mycket action och med ett tema som påminner om Fantasy, och är en uppföljare till Warcraft III. Dota 2 är ett LAN spel som spelas via ett Steam-konto. Nästa års mästerskap kommer otroligt nog att hållas på Globen i Stockholm och mer information kring eventet kommer att släppas i början på året. Det vi vet redan idag är att prispengarna kommer att överstiga ofantliga 40 miljon dollar.

Betting tips

E-sports betting tips

När du bettar på e-sport är det viktigt att vara påläst, precis som inom all betting. Vissa lag kan ha formsvackor eller kan ha bytt ut medlemmar vilket sker ganska ofta. Det finns gott om sidor på nätet där du kan läsa på om vilka lagen är och hur deras form ser ut. Om du vill betta på e-sport finns det en del bra spelsajter att välja mellan. Vilka dessa är ser du här nedan:

  • SpeedyBet
  • Hajper
  • 888 Sport
  • Coolbet
  • Fastbet
  • Paf
  • Bethard
  • Betfair
  • Mr Green
  • Leo Vegas Sport

Till 888 sport

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller