E-sport året 2020

esportåret 2020

E-sportsåret 2019 har slagit alla rekord och nu blickar vi framåt mot 2020. Ett nytt årtionde väntar och det kan bli ett år att minnas. Prispengarna är större än någonsin och det finns många evenemang att se fram emot under 2020. Vi har valt ut de fem turneringar som kommer ha större fokus på sig än några andra.

Placera odds på E-sport

Vårt favoritspelbolag för betting på E-sport är förstås Pixel.Bet. Hos de kan du lägga odds på diverse olika marknad för alla nedanstående turneringar! Klicka på bilden nedan eller länken här för att komma till deras hemsida!

Pixel.bet

Blizzcon 2020

I början av november varje år samlas tusentals E-sports-fanatiker i soliga Anaheim, Kalifornien, bara några stenkast från Disneyland i samma stad. Blizzcon har blivit en av de absoluta höjdpunkterna under E-sports-året. Framförallt på grund av den stora variationen spel och att det alltid kommer några stora nyheter som lanseras vid evenemanget.

Höjdpunkten är de intensiva turneringarna i Hearthstone Championship Tour som avgörs här och Overwatch World Cup. Den sistnämnda har tagit branschen med storm de senaste åren och är omåttligt populärt för tillfället. En sak många uppskattar är möjligheten att kunna delta utan att befinna sig på plats. Det finns nämligen chans att köpa virtuella biljetter och se allt utan att lämna komforten av hemmet.

Capcom Cup

Alla som älskar fighter-spel kommer garanterat bevaka Capcom Cup 2020 som går i Frankrikes huvudstad Paris. 2020 är det stora förändringar för Capcom jämfört med de två tidigare åren. Bland annat kommer det finnas ytterligare åtta platser att kvalificera sig för och en delad ledartavla kommer pågå med två säsongs-tävlingar som leder upp till själva huvudgalan i Paris. Det kommer således att pågå en Capcom Tour med start i mars som leder fram till Capcom Cup!

Capcom Cup har pågått sedan 2013 och är en årlig turnering för fighting spel. 2020 förväntas slå alla rekord och det ska bli extremt spännande att följa turneringen. Tävlingen brukar hållas i USA men nu ska den alltså arrangeras i Paris vilket gör att resan för dig blir betydligt kortare än tidigare.

Fortnite World Cup

2018 var första året som VM i Fortnite arrangerades. Turneringen använder sig av ’Fortnite Battle Royales’ där upp till 100 spelare släpps ner på en ö utan några vapen eller ammunition med undantag en liten yxa. Väl på marken måste spelare använda deras yxa för att samla mat, vapen och material som behövs. Detta måste ske samtidigt som det gäller att inte bli attackerad av de andra spelarna.

Fortnite har växt något oerhört de senaste åren och i World Cup är det två olika events. En för singel spelare och en för tvåmannalag eller duos. Regerande mästare i Duo är 16-årige norrmannen Emil Bergquist Pederson (Nyhrox) tillsammans med hans partner David Wang (Aqua). Singeltiteln vanns av 16-årige Kyle Giersdorf som på nätet är känd under sitt alias Bugha. Alla tre vinnare är idag dollar-miljonärer vilket inte är fy skam som 16-åringar.

Utöver de två tävlingarna finns också Creative Winners och Pro-AM Winners.

Förutom tävlingarna väntar trevliga festligheter under evenemanget. 2019 arrangerades Fortnite i Flushing Meadows – Corona Park på Arthur Ashe Stadium. Arenan är bland annat värd för US Open i Tennis och tar in över 20,000 åskådare. Epic Games sålde slut alla biljetter 2019 och allt talar för att intresset är minst lika stort 2020. Arrangören streamar också alla matcher i sina kanaler online.

The International Dota 2

Globen i Stockholm står värd för 10-års jubileet av The International som brukar beskrivas som VM för Dota 2. Precis som vanligt kommer officiella tävlingar hållas innan genom så kallade Majors och Minors – de kvaltävlingar som avgör vilka som får delta.

18 lag blir antagna till turneringen och räkna med ett fullsatt Globen den 18-23 augusti. Vilka lag som kommer delta är fortfarande inte klart men som vanligt kommer det hållas kval i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Oceanen, Kina och Sydostasien. Alla vinnare från de 6 kvalen deltar i turneringen tillsammans med 12 inbjudna lag. Eftersom det dessutom är 10-års jubileum kan du räkna med en extra stor fest i vår kära huvudstad under dessa augustidagar.

League of Legends World Championship

Världens mest sedda E-sport event är League of Legends World Championship. 2020 bär resan av till den kinesiska provinsen Shanghai. Även här firas det 10 års jubileum och räkna med att eventet slår alla rekord. Spelet är enormt i Asien som också har flest tittare på E-sport. När Shanghai senast hostade evenemanget var 2017. Då var det ungefär 80 miljoner människor som såg eventet.

Att League of Legends World Championship är världens största evenemang för E-sport märks tydligt om vi kollar antalet tittare och platserna för eventet. Tidigare har tävlingen bland annat arrangerats i Madison Square Garden i New York, Seoul World Cup Stadium i Sydkorea och The Incheon Munhak Stadium i Beijing, Kina. Inga dåliga spelplatser för ett mästerskap.